wozaq Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Mi został po DFI, ale ten "zły"... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) elo elo :D od dzis stałem sie posiadaczem tej legendarnej plyty :D W zwiazku z tym mam pytanie, czy nie ma ktoś na zbyciu karajana ? No wiecie o co chodzi xDJak juz kupiles krojona ( pisano o tym w 1 czesci faq) plyte to sie nie chwal. Na twoim miejscu kupil bym jakiegokolwiek SB. Audigy 2 jest juz tania jak barszcz a jest o wiele lepzra niz ten gowniany kayan. Edytowane 26 Lutego 2007 przez ed00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Dobra a może mi ktoś powiedzieć do czego służą poniższe wtyki/złącza i czy trzeba je podłączać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 O zesz w morde ale pytanie zadajesz. Zajrzyj do FAQ na 1 stronie a nie zadajesz dziwne pytania. Poprawiaja napiecia to tak w skrocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) A jest jest, jakoś umknęła mi ta linijka, w takim razie pytania nie było Edytowane 26 Lutego 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Mam TwinMOSy 1A4T(wiadomo BH5 UTT), ustawiłem im napięcie 3.2V, zworka na pozycji do 3.2V. Niestety nie mogę uzyskać częstotliwości większej niż około 210Mhz!! Timingi podobne jak u Mardoka. Oczywiście zwiększone Max Async Latency, TRFC, TRTW. Pamięci wywalają się w 5 teście memtest (bodajże kopiowanie bloków 64kB). Osobno pamięci chodzą przynajmniej 235MHz. Edytowane 27 Lutego 2007 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Mam TwinMOSy 1A4T(wiadomo BH5 UTT), ustawiłem im napięcie 3.2V, zworka na pozycji do 3.2V. Niestety nie mogę uzyskać częstotliwości większej niż około 210Mhz!! Timingi podobne jak u Mardoka. Oczywiście zwiększone Max Async Latency, TRFC, TRTW. Pamięci wywalają się w 5 teście memtest (bodajże kopiowanie bloków 64kB). Osobno pamięci chodzą przynajmniej 235MHz. to nie mogłeś już napisać tych timingów nie każdy wie ile ma Mardok... dziwne, mam tez twinmosy, tylko że na CH5 i na 3,2V biegają 225@ 2-2-2-5 1T (są do sprzedania) w jakich masz slotach memki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Pamięci są w pomarańczowych slotach. 1/1-E-2.0-02-06-02-07-15-02-02-01-04-4128-01-E-DS-0-L7-L2-07.0-N-05.0-256c-E-16-07-D Kolejność jak w BIOSie. BIOS: DFI_NF4_1.00_BH&CH_030705 Edytowane 27 Lutego 2007 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Mam też te pamięci. Bios LD406 od DFI. Moje miały robić 250, memtest na takich wartościach przejdą ale SP2004 i SPi się sypią. Narazie stabilne z prockiem to co na screenach. Nie chciało mi się wchodzić do Biosu. Napięcie to 3,4V. Podniesienie czy opuszczenie V psuje stabilność. Dojście do ustawięń zajęło mi kilka dni i 3 procki:P Pamięci idą też trochę wyżej ale procek już nie, dlatego zostało tak jak jest. Ogólnie jestem zadowolony:) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Panowie, Mam prośbę.Otóż chce zainsatlowac sterowniki do DFI UT SLI-D i nie mam cd ze sterownikami a stronka dfi jakos kaleczy transfer do 5kb/s :lol2: Czu może ktos przesłać mi plik "NForce chipset Driver for Windows 2K/XP." do DFI w wersji SLI-D. E-mail: jejoX@interia.pl Ten plik zajmuje cos 30mb ale moze sie uda go wysłać.Bede wdzięczny. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 @JejoX www.nvidia.com > ściągasz drivery do Nforce 4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) @JejoX www.nvidia.com > ściągasz drivery do Nforce 4... No racja Myśallem tylko ze sa jakies specjalne pod dfi.THX. Edit: Tam w polu wyboru co mam wybrac?Bo jest tylko nForce4 SLI dla intela :huh: Mam wybrać nForce4 series AMD??? Edytowane 28 Lutego 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Pewnie to pytanie juz bylo pare razy, ale naprawde niechce mi sie czytac tego wszystkiego po 3 dniach zajec od 8.00 do 18.00 :) Krotka pilka z mojej strony, pasuje na DFI i czy koliduje z grafika ? http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...50&katid=29 Jesli ktos montowal i cos przycinal, to niesamowicie bylbym wdzieczny za jakis fotki tego rozwiazania. Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) Potestowałem sobie jedną kości i okazało się ze robi 240Mhz bez zająknięcia, na najbardziej ostrych alphach. nie ruszałem nawet Ready Preamble. :)) Wydaje mi się ze problemem jest to ze kości mimo ze na identycznych układach są na innym PCB, więc jedną z kości bede musiał sprzedać. jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam do działu giełda. Edytowane 28 Lutego 2007 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Pewnie to pytanie juz bylo pare razy, ale naprawde niechce mi sie czytac tego wszystkiego po 3 dniach zajec od 8.00 do 18.00 :) Krotka pilka z mojej strony, pasuje na DFI i czy koliduje z grafika ? http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...50&katid=29 Jesli ktos montowal i cos przycinal, to niesamowicie bylbym wdzieczny za jakis fotki tego rozwiazania. Z gory dzieki. z tego co widac to na dfi raczej nie wejdzie tak aby nie przeszkadzal grafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 @Dziubek musiałbyś przełożyć grafe do dolnego slotu, wtedy wejdzie ;] Może skusiłbyś sie na zwykłego niebieskiego zalmana? W temacie ,,alternatywa chłodzenia DFI,, masz pełno fotek co i jak powyginać, albo pokombinował z Zalmanem NBF47 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Panowie, Dlaczego podczas badania stabilnosci procka poprzez sp2004 i ustawieniach w biosie 250x12, primie mi pokazuje 194x15,5??? :blink: Edit:Eee...przegladanalem lepiej temat za screenami i widze ze to typowe dla dfi.Na asusie mialem zawsze normalnie podane. Edytowane 1 Marca 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 siemka, mam takie pytanie, czy moj tagan 380 da rade z dfi lp ultra-d ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 siemka, mam takie pytanie, czy moj tagan 380 da rade z dfi lp ultra-d ?? :) nie, tylko Tronje 550W jest w stanie to uciągnąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 nie, tylko Tronje 550W jest w stanie to uciągnąć... hahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Dobra powstrzymajcie sie od takich komentarzy, wiadomo najlepiej wyśmiać a więc ja odpowiem jak człowiek siemka, mam takie pytanie, czy moj tagan 380 da rade z dfi lp ultra-d ?? icon_smile3.gif Tak pociągnie bez problemu gdyż nawet ,,zwykły,, ModeCom 350GTF z wtyczką 20 pin śmiga na tej płycie ;] Edytowane 1 Marca 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rifresz Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 witam kupilem dfi lan party nF4 Ultra-D i do tego chlodnice arctic cooling 64 freezer pro i wentylator ma wyjscie i zlaczke 4 pinowa a na plycie sa same standardowe 3 pinowe podlaczyc ja do tego standartowego 3 pinowego na plycie? Wiatrak sie kreci wtyczka pasuje tylko jeden pin wystaje poza gniazdo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 witam kupilem dfi lan party nF4 Ultra-D i do tego chlodnice arctic cooling 64 freezer pro i wentylator ma wyjscie i zlaczke 4 pinowa a na plycie sa same standardowe 3 pinowe podlaczyc ja do tego standartowego 3 pinowego na plycie? Wiatrak sie kreci wtyczka pasuje tylko jeden pin wystaje poza gniazdo :) no to jak działa, kręci się i jest ok, to po co to pytanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rifresz Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 pytam bo wiatrak ma regulowane obroty a tak bedzie sie chyba krecil ze stala predkoscia??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 pytam bo wiatrak ma regulowane obroty a tak bedzie sie chyba krecil ze stala predkoscia??? przecież płyta ma moduł PWM, w biose sobie można ustawić auto i tez będziesz miał regulowane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rifresz Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Brakuje mi tej blaszki z otworami ktora pzrykreca sie do obudowy i w nia wchodza wyjscia od plyty glownej niewiecie z kad ja ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>???? czy stawiajac system na tej plytce musze robic to inaczej niz na zwyklych ecs asusach msi itp??? I czyw trakcie uzytkowania tez sie czyms rozni?? Niechce jej podkrecac dodam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) witam kupilem dfi lan party nF4 Ultra-D i do tego chlodnice arctic cooling 64 freezer pro i wentylator ma wyjscie i zlaczke 4 pinowa a na plycie sa same standardowe 3 pinowe podlaczyc ja do tego standartowego 3 pinowego na plycie? Wiatrak sie kreci wtyczka pasuje tylko jeden pin wystaje poza gniazdo :) Wyjście 4 pin ma za zadanie zarządzanie obrotami wentylatora za pomocą PWM.Z tego co wiem to tylko wentyle do do P4 to mają.Nie przejmuj sie,moze tak być. :wink: Brakuje mi tej blaszki z otworami ktora pzrykreca sie do obudowy i w nia wchodza wyjscia od plyty glownej niewiecie z kad ja ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>???? czy stawiajac system na tej plytce musze robic to inaczej niz na zwyklych ecs asusach msi itp??? I czyw trakcie uzytkowania tez sie czyms rozni?? Niechce jej podkrecac dodam. No ciężko będzie ją dorwać. Może gdzieś na allegro sie uda ale szczerze wątpię .Obejdziesz się bez niej :wink: Wszytko normalnie. Mogłeś kupic Asusa jak nie masz zamiaru podkręcać B-) Edytowane 1 Marca 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rifresz Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 plytka jest do spzredania z kompletem okablowania kartonem itp za 360 zl oddam od reki jaka plytke polecicie mam grafike pod PCIE i DDR kingstona hyperX Jakas dobra stabilna plytka do 400zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 plytka jest do spzredania z kompletem okablowania kartonem itp za 360 zl oddam od reki jaka plytke polecicie mam grafike pod PCIE i DDR kingstona hyperX Jakas dobra stabilna plytka do 400zl polecam udać się do działów "giełda" i "co kupić?" i nie śmiecić już Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...