Skocz do zawartości
Hanu

Dfi Lanparty Nf4 (wszystkie Modele)

Rekomendowane odpowiedzi

pipanol-pl napisał(a):

aa procka pewnie ma semprona ?? jesli tak to masz wszystko w Fqo jak ustawic w biosie zeby wszytsko dizallo ..

wszystko masz tutaj wystarczy przestawic na 4x i bedzie gites

Sprawdzone na dwóch Venice 3000+ i Opteronie 144 wiec to nie wina, ze to Sempron, zreszta nawet jakby to komp sie wogole nie uruchamia

Edytowane przez Garfield^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pipanol-pl napisał(a):

aa procka pewnie ma semprona ?? jesli tak to masz wszystko w Fqo jak ustawic w biosie zeby wszytsko dizallo ..

Dołączona grafika

wszystko masz tutaj wystarczy przestawic na 4x i bedzie gites

jeżeli chodzi Ci o LDT to chyba na 3x nie na 4 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JROX napisał(a):

Dzięki Mardok :)

Fajna opcja za zmianą logo ;)

BTW Też mam jazdy z pokazywaniem napięcia 12V.

ITE pokazuje 11.8 w porywach nawet 11.7 do 11.96, a miernik pokazuje 12.2-12.3

Logo było już wcześniej, do wersji liczącej RP z osobna dla konkretnego modelu CPU ;) Z nowych rzeczy dodanych to :

- Nowy dzielnik 250MHz

- Odd Divisor

- Informacje o HT

Zagraniczne fora mogą mieć własne programiki do tego typu obliczeń czemu nasze nie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mardok napisał(a):

Logo było już wcześniej, do wersji liczącej RP z osobna dla konkretnego modelu CPU ;) Z nowych rzeczy dodanych to :

- Nowy dzielnik 250MHz

- Odd Divisor

- Informacje o HT

Zagraniczne fora mogą mieć własne programiki do tego typu obliczeń czemu nasze nie ;)

powedzcie mi po co komu to Odd Divisor ? przeciez wydajnościowo nie ma zadnej róznicy, a jak tą funkcję rozgryzie więćej osób zacznie sie masowy najazd oszustw . . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dszywala napisał(a):

powedzcie mi po co komu to Odd Divisor ? przeciez wydajnościowo nie ma zadnej róznicy, a jak tą funkcję rozgryzie więćej osób zacznie sie masowy najazd oszustw . . .

Najnowsze CPU-Z v1.33.1 bez problemu podaje prawdziwe MHz z użyciem ODD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JROX napisał(a):

Mardok

Może i było ale miałem tylko pierwszą wersje twojego programiku...

Co daje to ODD?

"Odd divisor correct acts pretty much like a down clock ratio dependant on the CPU multi and the ram ratio you are running. You can with a 9 or other odd cpu multi think you are running 300fsb 1:1 when in fact your ram is running a lot lower."

http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=95860

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dem napisał(a):

Coś żle robię?

...

To jest program do liczenia MHz (podobnie jak A64 MemFreq v1.1) oraz RP a nie kopia CPU-Z, trzeba ręcznie podać wartości i kliknąć w ikonę kalkulatora, to nie program diagnostyczny tylko program do obliczana wartości głownie MHz ramu przed ich ustawieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mardok napisał(a):

"Odd divisor correct acts pretty much like a down clock ratio dependant on the CPU multi and the ram ratio you are running. You can with a 9 or other odd cpu multi think you are running 300fsb 1:1 when in fact your ram is running a lot lower."

http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=95860

A po polsku?? ;D :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pipanol-pl napisał(a):

aa co to daje ?? tak apropo ??:> aa i jeszcze jedno do ciebie mardok bo w tym programiku masz DVI 250 u mnie w biosie jest najwiecej 233 ?? mimo ze mam ten najnowszy ??

W którymś poprzednich mniej popularnych biosów byłą takowa opcja z której potem się wycofano, w zasadzie jest aby była ponieważ kto używa DIV-ów większych niż 200 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

...a spotkaliście się może z problemem niedziałającej klawiatury USB na DFI LP SLI-D ? WinXP ją wykrywa ale opóźnienie jest tak duże, że zupełnie się nie da nic zrobić.. Próbowałem już zmiany zworek JP5 i JP6 - bez skutku, wszystkie services packi, najnowsze stery, żadnych konfliktów i nic, żadnego efektu. Myszka się czasem też zacina (też na USB)

W topicu tematu nie pamiętam ;) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej

Może ktoś sie spotkał z czyms takim: BARDZO często ostatnio LP nie wykrywa mi dysku SATA, musze non-stop resetoać CMOS i przekładać kabelki do innych gniaz. To jest DOŚĆ męczącze i czasmi potrzebuje kilkanaście minut by uruchmić kompa, czasmi od razu pyk i działa :/

Wie ktoś co to i może jak to wyłączyć ? :)

będe wzieczny

ps na innych dyskach SATA też tak jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polish... napisał(a):

Sadzicie ze to za duzo ? :P Temp jak widac ma w normie.. I pamiatek to nie jest przeciez wina.

Widac proc o kant [gluteus maximus]! :mur:

Z VCore to chyba lekko przegiąłeś jeszcze 0,03v i będziesz miał tyle ile ja max dawałem na FC !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc max ustawiany byl 1,55V + 10% :P

Ogolnie chyba proc wiecej nie pociagnie, chyba ze cos radzicie jesli cos sie jeszcze da, narazie testuje takie ustawienia:

Dołączona grafika

VCore 1,525 na powyzszym zdjeciu..

Edytowane przez Polish...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi