Ahead1 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) Temat byl, wiem, ale nie chce sie bawic w zworki i biosy... krotko: czy dobrze zrobie zakladajac to chlodzenie na czipset zamiast starego niebieskiego zalmana? Karta graf 7900 mocno zachodzi na obecne chlodzenie wiec giecie murowane tylko z uwagi na ksztalt nowego zalmana nie bedzie to tak "bolesne" jak w przypadku starego? Czy jest lepsze rozwiazanie? Aaaa zapomnialem dodac ze sprzet krecony, ale buda dobrze chlodzona, soprano, 2 smigla wdmuciach!ace, 1 wydmuciach!ace powietrze. Edytowane 23 Lipca 2006 przez Ahead1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Benzyna, spiryt, aceton. Aceton rules :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Zmywacz do paznokci mamy ;D (real) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Witam ponownie. Czyli na chipsecie znajduje sie pasta, tzn jakis zaschnięty glut, ale czym mozna ja usunąć??!! TYM mozesz usunac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Jak kobieta w domu wystarczy spirytus do zmywania makijarzu 70-60% alkocholu + wacik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahead1 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Ej panowie dajcie znac jak zmieniliscie chlodzenie na czipsecie i czy ten nowy zalman sie nadaje... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 @Ahead1 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=169180 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahead1 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 @Ahead1 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=169180 Dzieki Martini. Sorry za zasmiecanie watku :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Czy jest jakiś sposób na ściągnięcie radiatorów z dfi bez uszkadzania płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 a po holere chcesz je sciagac ?? chcesz zalozyc na nie bloki do wc ?? moim zdaniem mija sie to z celem lub jak kto woli przerost formy nad trescia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 a po holere chcesz je sciagac ?? chcesz zalozyc na nie bloki do wc ?? moim zdaniem mija sie to z celem lub jak kto woli przerost formy nad trescia Pytam się tylko czy jest sposób żeby je ściągnąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 z czego wiem to zapinki trzymające radiatorki są przylutowane do płyty głównej :) więc pozostaje tylko zabawa z lutownicą :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Kiedyś widziałem fotkę LanParty (to nie była LP nF4) z której jakiś artysta usilnie chciał zdjąć radiatorki z mosfetów. I zdjął razem z mosfetami :lol: Jeśli jest potrzeba to można kupić nawet blok wodny na mosfety taki, który nakłada się na oryginalne radiatorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 zcy jest jakis podzial w chipsetach pod wzgledem partii itp?? bo w ffi nf 3 byly z tego co pamietam korea i taiwan a ze dzisiaj smarowalem pierwszy raz mojego nf4 as5 zrobilem zdjecie chipdetu tak z ciekawosci, bo na max htt sie jeszcze nie bawilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Jeśli jest potrzeba to można kupić nawet blok wodny na mosfety taki, który nakłada się na oryginalne radiatorki. gdzie widziales taki bloczek ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 jet-pc.com tam było info zaraz poszukam w niemczech to się chyba robi czytałem tego test nawet skuteczne http://jet-pc.com/index.php?option=com_con...0&Itemid=53 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Te bloczki można kupić w Polsce (angela.pl), ale cena lekko zniechęca. Na dodatek np. u mnie jeden radiator jest lekko krzywo względem drugiego więc taki bloczek i tak by nie pasował. Ja myślałem raczej nad zrobioeniem czegoś na wzór chłodzenia w nowych asusach (ciepło z kilku elementów odbierane przez jeden heat-pipe) ale to też taka sztuka dla sztuki ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 eee jak jest to napewno by pasował.... moze na wcisk ;] ale cena.... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 na wcisk to by sie pewnie mosfety poukrecaly ... gratuluje pomyslowosci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 jak ktos wczesniej pisal bycmoze radia sa wlutowane jak kondziory do plyty.... -> kondziorami sie da "ruszac".... a najwazniejsze, ze to jest skuteczne -> czytalem gdzies test, na jet-pc jest chyba link.... bycmoze wszystkie radia sa tak samo "poukręcane" we wszystkich plytach... testerzy chyba nie mieli edycji specjalnej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 fakt cena odsttrasza,.. .ale moze trzeba by bylo napisac do mate albo samahaina .. hhe moze nie wiedza ze takie cos sie da zrobic :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Przygotowalem specjalna edycje smartguardiana polecam !!! PLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Panowanie ktory bios polecacie do dfi , taki na ktroym najlepiej sie kreci :-P ? Wgrałem najnowszy ale on oszukuje taktowanie memek z tego co zauwazyłem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) 4 me - 623-x Edytowane 28 Lipca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 4 me - 623-xno dzieki , ale jakbys powiedział mi gdzie go jeszcze znajde....Nie mow ze google bo tam nic nie znalazłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 no dzieki , ale jakbys powiedział mi gdzie go jeszcze znajde....Nie mow ze google bo tam nic nie znalazłemwidzisz jaka jest pełna nazwa tematu ?? podpowiem Ci "Dfi Lanparty Nf4 (wszystkie Modele) FAQ = 1 post || Część 2" i jest tam taki podpunkt: Biosy do DFI NF4: Wszystkie biosy jakie do tej pory wyszły.<<<tu jest "ukryty" link do biosów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 i jakbyś cały temat przejażał to też byś znalzł odpowiedz ;) - tylko 26 stron, kiedyś było (cz.1) ponad 100 ... - lenistwo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Wie ktoś gdzie mozna kupic podkladke pod cooler chipsetu DFI?? Potrzebuje do freezera, a ze troche wazy to chce nowy bo nie wiem czy jak wykorzystam stary to da rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 podklej gabka np. do uszczelniania okien. wlasnie sam niedlugo bede sie zabieral za moda freezera na chipset i tak sobie myslalem wlasnie zeby tym podkleic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 podklej gabka np. do uszczelniania okien. wlasnie sam niedlugo bede sie zabieral za moda freezera na chipset i tak sobie myslalem wlasnie zeby tym podkleic... Ja czekam na freezerka 64 i zaczne dzialac. Ja bedziesz mial to zamiesc sprawozdanie z pracy w temacie o alternatywnym chlodzeniu dla DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...