Mardok Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 nic nie pomaga ratujcie :wisielec: Odpal DFI-ka z jedną kością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 wszystko chodzi jupi uratyowal mnie kumpel ktory ma 6600gt na pci-ex wlazylem ja zminilem 1 opcje odpowiedzialna za pci i wsio odziwo chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Czasem w takiej sytuacji (o dziwo też mi się takie jazdy zdażały, a grafę mam na pci-e), warto na pamięć poruszać się po BIOSie i znaleźć LOAD CMOS Defaults, później F10 i z reguły jest ok. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 probowal ktos z was krecic na tym nowym biosie?? i probowal ktos tych ustawien timingow od ryby?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ja kręciłem na tym najnowszym biosie (NF4LD406) i jestem cholernie zadowolony, bo w końcu moje pamiątki rozwineły skrzydła a musze zaznaczyć, że alphy mam te same co na wcześniejszym N4D623-3 :)))))))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Panowie jeśli ktoś jest zainteresowany DFI LP Ultra-D to zapraszam do działu sprzedam. Super płytka naprawde, ale ja jej poprostu nie wykorzystuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 wiecie co jest najlepsze w tym najnowszym bniosie ? .... zamiast HTT pojawiło się FSB w biosie :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 wiecie co jest najlepsze w tym najnowszym bniosie ? .... zamiast HTT pojawiło się FSB w biosie :):) Bo i tak większość ludzi to FSB nazywała, ale HTT jakoś mniej „oklepanie” brzmiało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Szkoda, mi jakoś HTT bardziej pasowało. FSB takie przestarzałe dla mnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Od jakiegoś czasu gdy komp dużej stoi zatrzymuje się na otatnie diodzie i monitor nie zaskakuje tylko następuje martwa cisza a po wcisnieciu restartu juz komputer pracuuje normalnie co to się może dziać jeśli ktoś wie to niech pisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 patryk1234 spróbuj przełozyć pamieć do drugich banków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 A teraz to mi się wszytko je............... !! gra mi się cały czas zawiesza !! zmniejszałem taktowanie na procku na pamieciach zmniejaszałem taktowanie grafiki zmineszał napiecie na grafice i nic nie pomogło pomóżcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Jedno małe pytanie: Czy DFI LP nF4 Ultra-D obsługuje pamięci DDR, czy DDR2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Jedno małe pytanie: Czy DFI LP nF4 Ultra-D obsługuje pamięci DDR, czy DDR2? te pierwsze naogół drugie po wepchnięciu kolankiem też da radę Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Jedno małe pytanie: Czy DFI LP nF4 Ultra-D obsługuje pamięci DDR, czy DDR2? W opisie masz (który nawiasem mówiąc jest dużo za długi) DFI i nie wiesz jaki ram tam wchodzi ? No człowieku takie informacje masz na stronie producenta, nie mówiąc już o podstawowej wiedzy na temat platformy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Hmm coraz ciekawsze pytania padają :mur: czy naprawdę nikt nie czyta opisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 jaki obecnie najlepszy bios do starych poczciwych winbondow , dalej ten 510cell czy jakos tak ? czy moze wyszlo cos nowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 mam ultra-d i sempa 3000 i niezłe jazdy bo mi się nie za bardzo komp chce uruchomić. Tzn. zatrzymuje się po zgaśnięciu 1 diody i kaplica wyje w równych odstępach. resetowałem biosa ale to nie pomogło. czy wepchniecie tam antka na 939 coś zmieni? jeszcze potrenuje z pamięciami w róznych bankach i konfiguracjach. A procek sprawny bo jeszcze do wczoraj maszerował bezkaszlowo na asrocku dual sata2. psu 400 chiefteca też raczej odpada. może mam ten kijowy bios fabrycznie wgrany o którym wcześniej była mowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 W związku z powtarzającymi sie wielokrotnie pytaniami o wady/zalety płyt głównych rodziny DFI UT LanParty NF4 postanowiliśmy w porozumieniu z administracją Forum umieścić najważniejsze informacje w jednym miejscu. Wszelakie uwagi nt. nowych problemów nie poruszonych w FAQ proszę słać na PW. Uwaga! Notoryczne łamanie idei FAQ, poprzez poruszanie po raz n-ty omówionych tu spraw, będzie zgłaszane Moderatorom jako naruszenie regulaminu Forum. FAQ: (...) Q: Włożyłem do płyty Semprona 3000+ i mam problemy z bootowaniem komputera,co robić? A: Rozwiązaniem jest wgranie 7/04-2BTA BIOS. Jest to jedyny BIOS, na którym ten procesor poprawnie działa. Więcej info: 2102424[/snapback] mam ultra-d i sempa 3000 i niezłe jazdy bo mi się nie za bardzo komp chce uruchomić. Tzn. zatrzymuje się po zgaśnięciu 1 diody i kaplica wyje w równych odstępach. resetowałem biosa ale to nie pomogło. czy wepchniecie tam antka na 939 coś zmieni? (...) (...) Opcja szukaj jest za darmo, ale nie na darmo :) (...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) najs tylko po za tym, że odpala wiatraki i światełka to tylko wyje głośnik, czy zatem wciśnięcie inserta i próba załadowania tego biosa pomoże? Bo monitor jest czarny.(brak sygnału znaczy) okazało się że to przez pamięć- potrzebowała więcej niż było domyślne 2.6V w biosie. Jak to trzeba patrzeć na diodki :D i się zastanowić dłużej .... Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez dzemik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polish... Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam sempa i na najnowszym biosie tez smiga bezproblemowo narazie... Mi pomoglo tam podniesienie fsb z 200 do 220-250 :) bo na standardowej 200 uruchamia sie tylko po clear cmos a kolejny rebot staje na ostaniej diodzie ;p Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Polish... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ponawiam pytanie ktory obecnie bios najlepszy do winbondow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Nikt nie udzieli ci jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Z mojego doświadczenia wynika, iż najlepsze (dla moich kostek) to: 414-2 623-2 Wielu chwaliło też XCEL2, ale u mnie nie sprawdził się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 dzieki za odpowiedz - zobacze co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Templer Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Po wgraniu nowego biosu DFI SLI-D plyta nie odpalila.Pomoglo clear cmos.Jednak nie chce sie czasem bootowac tzn wentyle chodza biosu nie wgrywa.Takze nie zamyka windowsow czasem.Panowie powiedzcie co z tym biosem bo jak taka kiszka to wracam to poprzedniego. :mur: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 U mnie po wgraniu biosu 406 żadnego problemu. Płytka odpaliła normalnie, komp uruchamia się za każdym razem. Mam go od 3 dni i narazie zostaje ale jak zacznie mi świrować to pójdzie do kosza. Może nie podchodzi mu 4x512 ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiSz Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) jak jest z temperaturami w dfi? bo wydaja sie podejrzanie niskie :D venice 3000+ E6 300x9 przy 1.425 vcore na boxowym wentylatorze a max temperatura w smartguardzie to 37-38 ... bios NF4LD406 pozdrawiam Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez FiSz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) FiSz ta temperatura przy takim taktowaniu jest jak najbardziej poprawna, ja mam nawet niższe bo coś koło 34-35 B) Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 To jeszcze coś ja od siebie vcore 1.55 temp sobie skacze od 32 do 36st i tak na każdym biosie który miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Po wgraniu nowego biosu DFI SLI-D plyta nie odpalila.Pomoglo clear cmos.Jednak nie chce sie czasem bootowac tzn wentyle chodza biosu nie wgrywa.Takze nie zamyka windowsow czasem.Panowie powiedzcie co z tym biosem bo jak taka kiszka to wracam to poprzedniego. :mur: :blink: Wyciągnij dwie kostki ,poustawiaj ręcznie timy ,a następnie próbuj z 4*512-2T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...