Skocz do zawartości
Hanu

Dfi Lanparty Nf4 (wszystkie Modele)

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, mam problem, mianowicie juz w 3 obudowie (Codegen, TT Soprano, teraz Chieftec) nie swieci mi sie dioda led wskazuja prace dysku, podlaczam tak jak jest w instrukcji, jakies pomysly?:(

Obroc wtyczke od hdd ta z budy o 180 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

czy ktos by mnie mogl oswiecic i powiedziec mi w ktora strone bedzie zorientowany wiatrak na Scythe Infinity oczywiscie na Lanparty Ultra-d :rolleyes:

ewentualnie jakas fotka B-) (chodzi mi o to czy bedzie wial do tylu czy do gory )

pozdro

Edytowane przez dr@bollo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam taki problem,mianowicie dzis wyjolem karte z slotu pcie po ponownym wlozeniu kompe nie startuje,staje w miejscu wykrywania sprzetu,przezlozylem karte na dolny slot i wszystko ok

co to moze byc?nigdy czegos takiego niemialem,a zalezy mi na tym zeby karta byla w gornym bo mam blok wc i niemiesci sie w dolnym....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczęło się znowu...

Pamięta ktoś o co chodziło na tamtej stronie, może macie inne pomysły rozwiazania problemu??

Wyjmowalem baterię na noc-pomoglo na jakieś 10 uruchomień...

Ponawiam pytanie.

Teraz nawet wyjmowanie baterii nie pomaga.

Co zrobić, gdy komp startuje dopiero po restarcie, tj. nie uruchamia się za pierwszym naciśnięciem ON.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie wiał do tyłu, brak aparatu :sad: =brak zdjęcia

dzieki :D

a jeszcze jakbys podal tempy jakie masz w stressie i jakie taktowanie i voltarz na procku to byloby super!

z tego co czytalem to bardzo mala odleglosc jest miedzy ramami a tym chlodzeniem jakies 2-3mm :unsure:

nie przeszkadza ta sytuacja (w sensie czy sie Ramy wiecej nie grzeja przez to) ja mam swoje w pomaranczowych slotach wiec jedna kosc jest najblizej chlodzenia

pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bemx2k: napisales ze zmieniales tylko sloty, ale czy przygladales sie im tez? kumpel raz mial taka sytuacje, ze mu sie przypalil slot, w srodku tam kolo tych stykow bylo przykopcone, tzn. czarny nalot, przyjrzyj sie calej plycie, jezeli znajdziesz jakies anomalie, to jest wysoce prawdopodobne, ze ten slot juz nigdy nie bedzie chodzil

E tam :) Ja kiedyś w płycie Epoxa nie zauważyłem, że razem z grafiką wciskam do slotu kabel od wentyla :D Po wciśnięciu 'power' poszedł czarny dym, a płomienie rozświeliły wnętrze kompa. Akcja serca się zatrzymała, ale wystarczył isopropyl i sprężone powietrze. Wentyl okazał się jedyną ofiarą...

Edytowane przez Milek29a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Własnie stałem sie posiadaczem tejże DFI i płytka spoko ale mam pytanko czy przy OC tak jak wszędze wystarczy dać mnożnik fsb na x3 i jechać z fsb i napięciami czy może coś trzeba właczyć co ułatwia OC na tej płycie, chyba że mój proc to istna padaka bo Pi nie przechodzi na 2,7ghz nawet na 1,55v :damage_wall: Aha i jaki bios polecacie do tej płyty?? Aha i jeszcze jedno, podłaczyłem przedni panel ale nie moge uruchomić przyciskiem na obudowie tylko tym takim ,,cyckiem,, obok oco kaman???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Własnie stałem sie posiadaczem tejże DFI i płytka spoko ale mam pytanko czy przy OC tak jak wszędze wystarczy dać mnożnik fsb na x3 i jechać z fsb i napięciami czy może coś trzeba właczyć co ułatwia OC na tej płycie, chyba że mój proc to istna padaka bo Pi nie przechodzi na 2,7ghz nawet na 1,55v :damage_wall: Aha i jaki bios polecacie do tej płyty?? Aha i jeszcze jedno, podłaczyłem przedni panel ale nie moge uruchomić przyciskiem na obudowie tylko tym takim ,,cyckiem,, obok oco kaman???

Masz padake jak juz wczesniej pisalem.

Tak jest z tym procami, ze na 2500 ida na stock, a zeby uzyskac chodz 10mhz wiecej juz trzeba dac okolo 1,6V.

Ale nie martw sie, twoj proca pojdzie na 2,7ghz po porstu zapodaj napiecie 1,66V(1,55+113%) i w stresie schlodz go ponizej chyba 55 stopnii i sprawa zalatwiona.

Ja jak badalem we wrzesniu na core to mialem 52 stopnie i z tego co pamietam jak skrecilem wentyl do 600rpm to temp. skakala do 58 stopnii i proc sie wysypywal

Teraz jst troche zimniej, wiec sprobuj, ale freezer raczej nie da rady...

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki luki :-P hehe ja go boxem chłodze, wentyl pod windą prawie sie nie włącza więc za gorąco mu nie jest, ale na takim chłodzeniu dawać 1,6v...?? Chyba że wystawie kompa za okno :P Co prawda na 1,55v i 2,7ghz temperatura w idle to 28-30* ale na 1,6v to pod IHS-em sie może już gotować wszystko :/ Przynajmniej memki teraz latają na 460@2-3-3-7 1T <jupi>

p.s da sie zrobić żeby wentyl na procu i wszystkie inne chodziły cały czas na 12v??

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p.s da sie zrobić żeby wentyl na procu i wszystkie inne chodziły cały czas na 12v??

Tak w biosie masz mozliwosc ustawienia od jakiej temperatury wentyle maja chodzic na maxa. Ustaw w biosie jak najnizsza i wtedy wentyle beda chodzic na max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yhy, ok dzieki a jeszcze jedno bo chciałem sie upewnić, w biosie jest CPU VID STARTUP i CPU CORE VID VALUE czy jakos tak (special to wiem) i czym sie róznią te podane sposoby wybierania napięcia?? Lanc mówił że to ,,właściwe,, to jest to drugie czyli Value

p.s według smartguardiana PWMIC to...??

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yhy, ok dzieki a jeszcze jedno bo chciałem sie upewnić, w biosie jest CPU VID STARTUP i CPU CORE VID VALUE czy jakos tak (special to wiem) i czym sie róznią te podane sposoby wybierania napięcia?? Lanc mówił że to ,,właściwe,, to jest to drugie czyli Value

p.s według smartguardiana PWMIC to...??

Pod tym linkiem masz odpowiedz, opis calego biosu. Na przyszlosc zanim zapytasz poszukaj ...

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2210019

Jest to temperatura układów zasilających CPU.

Edytowane przez KaRLuS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki luki :-P hehe ja go boxem chłodze,

Nie wiem skad mi przyszlo, ze masz freezera.

Co prawda patrzylem na syganturke, ale...Nie wazne :wink:

wentyl pod windą prawie sie nie włącza więc za gorąco mu nie jest, ale na takim chłodzeniu dawać 1,6v...?? Chyba że wystawie kompa za okno :P Co prawda na 1,55v i 2,7ghz temperatura w idle to 28-30* ale na 1,6v to pod IHS-em sie może już gotować wszystko :/ Przynajmniej memki teraz latają na 460@2-3-3-7 1T <jupi>

Tzn. sugerujesz, ze masz na 2500mhz@ 1,55V i cooler boxowy chodzi prawie pasywnie??

Zartujesz chyba...

Zapusc SP2004 na napieciu 1,55V i maxymalnym taktowaniu jakie mozesz uzyskac na tym napieciu i sprawdz temperature, ale nie patrz na SG

Do temperatur z SG dodaj okolo 10 stopnii, a najlepiej sciagnij jakiegos everesta, ktory pokazuje temperature na diodzie.

Zapodaj na boxie 1,66V i ustaw 2700mhz, a jedyne co ci sie moze stac to wywalic blad ze wzgledu na zbyt wysoka temperature.

Sp2004 nie wylaczaj przez minimum 30 minut...

ps. Moj przezyl 90 stopnii, wiec spoko :lol:

Cos sie stalo i podczas grania w CSS boxowy wentyl sie wylaczyl...

ps2. wlasnie sprawdzalem i temperatura na BT@1000rpm to 51 stopnii na core...

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie, 2,5ghz mam na 1,45v, ale i tak sie wysypie ze względu na temp przy tym 1,6v także bez lepszego chłodzenia sobie odpuszcze, generalnie na pasive i 2,2ghz@1,4v mam dioda 33*C

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie, 2,5ghz mam na 1,45v, ale i tak sie wysypie ze względu na temp przy tym 1,6v także bez lepszego chłodzenia sobie odpuszcze

Jedyne co by tobie pomoglo to BT, albo Ninja, a zamiast coolera za 150zł lepiej kupic SanDiego :wink:

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no pewnie że wtedy jakiś SD byłby lepszym wyborem, dobra to jeszcze jaki bios polecacie??

Zalezy na czym sa twoje pamieci, ale tutaj nie bedzie jednogosnej opinii raczej.

Ten bios jest raczej dobry, choc jak mam jakis pod winbondy.

Ps. mozesz zajrzec do ksiegi vmodow?? :wink:

No chyba, ze nie modowales swojej karty...

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek lata na 2900MHz@1.5V(ale wiem że to nie koniec dla niego na tym napięciu) max temp jaką widziałem to 43st. Pamięci mam w pomarańczowych slotach i nie zauważyłem żeby im coś przeszkadzało.

pozdr,

jeszcze tylko jedna prosba do Ciebie : :rolleyes:

moglbys zmierzyc metrowka odleglos od samej plyty glownej do konca Infinity wlaczajac w to zakonczenia heatpip'ow

bo nie wiem czy mi sie zmiesci do obudowy a mam taka http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...p;id_towaru=111

z gory dzieki

pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie z innej beczki...

Mam Win XP + SP2 + najnowsze stery do NF4 od nvidi. I mam USB1 :mur: W biosie jest wszystko ok ustawione, w menedżerze urządzeń kontroler USB widnieje tak że niby nie ma sterów. Transfer z aparatu jest masakrycznie mały... A przed formatem wszystko było ok :| Czegoś nie zainstalowałem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi