Kuniarz Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Walał mi się w samochodzie taki badziewny termometr co pokazuje temperature w aucie i na zewnątrz i ponoć sygnalizuje gołoledź :) Coprawda nie spodziewam się gołoledzi w kompie to jednak przystosowałem to do pomiaru temperatury procka i karty grafiki. Wyciełem dziure w zaślepce, polutowałem troche , wyprowadziłem przewody i przykleiłem szybkę - oto efekt: 1. zielone podświetlanie ... 2. z bliska 3. jeszcze raz bez lampy 4. termistor na karcie grafiki 5. termistor na procku (bloku CPC :) ) 6. kilka zdjęć konstrukcji: Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Calkiem niezly, zwlaszcza ze niedrogi pomysl 8) I po cholere komu Hardcano ? 8) Jedno co moglbym zasugerowac to : zmiana oswietlenia na laserLEDy :P No ewentulanie pokusilbym sie tez o zmiane szybki :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Pomysł bardzo dobry (o ile dobrze pamiętam grudniowy CHIP), sam mam coś podobnego tyle że pozwala obsrewować temperaturę wody w układzie oraz w zasilaczu (w którym obroty reguluję potencjometrycznie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Ile kosztuje taki termometr?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Jakies 30-40 zl. Mysle,ze wiecej nie zaplacisz.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 no nawet fajny ale i tak wole 2x16 (moje) LCD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 To sie wybieram do motoryzacyjnego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Pomysł bardzo dobry (o ile dobrze pamiętam grudniowy CHIP), sam mam coś podobnego tyle że pozwala obsrewować temperaturę wody w układzie oraz w zasilaczu (w którym obroty reguluję potencjometrycznie).Raczej styczniowy. Jest cały dział o modyfikacjach, wc, ac itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Jak ktos ma LCD juz w kompie to moze sobie sam zrobic taki czujnik na DS1820. Musi tylko kupic ten czujnik (moze podlaczyc nieskonczenie wiele) i podlaczyc go do com'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Pomysł bardzo dobry (o ile dobrze pamiętam grudniowy CHIP), ... Raczej styczniowy. Jest cały dział o modyfikacjach, wc, ac itp KUPA panowie i to cuchnaca :( - pomysl KWIETNIOWY kolegi :) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=426...ometr+samochodu a nie zadnych CHIP'ow i innych brukowcow[/color] jak widac opcja SZUKAJ jest dobra na wszystko 8), a wszystko bylo juz powiedziane na naszym kochanym forum :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...