Skocz do zawartości
funky-koval

A2500d Klawiatura Nie Dziala!pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie dziala mi klawiatura!touchpad tez sie nie odzywa.Mysz pracuje normalnie.

Po przejsciu w stan wstrzymania po nacisnieciu klawiasza zaczyna pracowac ale tylko touchpad przy probie wcisniecia jakiegokolwiek klawisza znowu sie zawiesza i nic nie dziala oprocz myszy.W panelu sterowania gdy klikam na klawiature nie ma zainstalowanej zadnej klawiatury.Menedzer tez nie widzi.Nie wiem jak ja zainstalowac powtronie.Dodam ze nie moge tez przeinstalowac systemu gdyz przy rozruchu prosi o wcisniecie klawisza zeby czytal z cd-romu ale mi klawisze nie smigaja i tutaj sie kolko zamyka!!!Juz mi rece opadaj prosze o pomoc!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze to cos z portami USB...?? myszke masz pewnie pod ps/2 podpieta a reszte pod USB tak?? sprawdz czy inne urzadzenia pod usb dzialaja, kiedy je podlaczysz pod te porty... czesto sie zdaza ze na plytach slabych firm padaja te porty...i wlasciwie nie wiadomo dlaczego bo przewanie SouthBridge nadal dziala [np. zintegorwana muzyka, Lani itp.] a porty szlag trafia i nie wiadomo co z tym zrobic... mialem podobna sytuacje z komputerem u ojca w biurze to byl Biostar P4SDP, padly porty USB, kupilem na sledziu PCi 4xUSB i dzialalo.Po jakims czasie nie wiadomo z jakiej przyczyny padly tez porty ps/2 i szeregowe. Wtedy wyrzucilem ten zlom w piz** :P

Najdziwniejsze jest to ze zasilanie w tych portach jest ale nie przesylaja one poprawnie danych. np kiedy podpialem modem neostady to lampka sie delikatnie palila[nie tak jak zwykle] a myszka optyczna potrafila swiecic diodą.

Aczkolwiek moge sie mylic i porty mogą byc sprawne...

Pozdrawiam

Edytowane przez mickey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi