radox Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Mam takie pytanie otóz posuadam katę graficzną Galaxy GeForce 6600GT 128DDR3 128bit PCI-E 2xDVI Zalman Fan miałem pierwotnie zainstalowane sterowniki omegi z ngo 1.8362 co jest jednym z nowszych modyfikacji Forcewarów. Jednak ich działanie mnie nie satysfakcjonowało miałem miało fps w grach oraz 2 3dmarku05 ok 3000 pkt. Zmieniłem sobie sterowniki na Forcewary 82.12 i teraz chodzi mi komp znacznie lepiej mam okolo 3600 w 3dmarku05. Tylko ze zauwazyłem w panelu sterownikow ze rozpoznało mi karte MSI NX6600GT które według danych z Własciwości Ekran MSI Clock jest taktowany 525/1100MHz gdy pierwotnie moja karta jest na 500/1000MHz . Czyżby sterowniki przetaktowały mi kartę i czy jest zagrożenie pzrepaleniem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zobacz np w riva tunerze lub w everescie jakie masz taktowanie rdzenia i pamieci, żeby się upewnić. Nawet jeśli ci przetaktowało kartę, to i tak niewiele i nie jest to raczej groźne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radox Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 zgadza sie po sprawdzenie w everescie okazuje się ze jest pzretaktowanie. czy sterowniki mogą to zrobić same? Aż dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu.krk Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Takie taktowania ma wersja Ultimate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radox Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 A faktycznie tego nie zauwazylem:) Mam wersję ultimate. dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...