fllanker Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) witam nie dawno w sieci pojawila sie taka oto latka http://www.tcmagazine.info/modules.php?mod...ion=show&id=403 wydaje mi sie to dosc ciekawe, bo mi juz troche znudzil sie wyglad XP, i w zwiazku z tym czy ktos probowal ja juz instalowac, pytam bo z tego co psze to nakladka dosc mocno integruje sie z xp i modifikuje nawet wazne pliki, wiec czy po instalacji nie dzieja sie jakies dziwne rzeczy ... jak to bywa z windowasami, a nie chce mi sie stawiac sys od nowa Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez fllanker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Miałem rano formata przeczytałem post myślę sprawdzę. Angola ddobrze nie znam to przy instalacji nakłądki klikałem next hehe ale wyszło nom w miarę fajnei ramu nie ciągnie jest ok trochę inaczej. Coś było nie tak jakieś błędy ale dizałczy. Ja polecam. Tylko ciekawe jak się usuwa bo jeszcze windows płyty się domagał i chciał tonapraiwć heh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Miałem wczesną wersję tego (chyba tego), ale wtedy niewiele ona zmieniała poza wyglądem. W tej wersji goście się postarali. Chyba się skuszę. Zapewne znudzi się po tygodniu, ale dobry i tydzień odmiany :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ta, postarali się... Przezroczystosc jest wlaczana po wyswietleniu okna i na chwile blokuje okno. Po pierwszym uruchomieniu nie pojawił się pulpit. Panel informacyjny/zadan eksplorera(normalnie ten z lewej) jak byl z lewej tak jest nadal. Nastepnie zaczeło sypac błędami przy próbie zmiany stylu. Longhorn Sidebar zwiesil się w chwili uruchomienia... Do tego pozostawia kilka dziur na dopiero co zaktualizowanym systemie. Current Service Pack Level: Dodatek Service PackHotfixes Identified:KB909520: Current on system.Q282784: Current on system.KB811113: Current on system.KB873333: Current on system.KB873339: Current on system.KB884883: This hotfix should be reinstalled.KB885250: Current on system.KB885835: Current on system.KB885836: Current on system.KB886185: Current on system.KB887472: Current on system.KB887742: Current on system.KB887797: Current on system.KB888113: Current on system.KB888302: Current on system.KB890046: Current on system.KB890859: This hotfix should be reinstalled.KB891781: Current on system.KB893066: Current on system.KB893086: This hotfix should be reinstalled.KB893756: Current on system.KB893803v2: Current on system.KB894391: Current on system.KB896358: Current on system.KB896422: Current on system.KB896423: Current on system.KB896424: Current on system.KB896427: Current on system.KB896428: Current on system.KB896626: Current on system.KB898461: Current on system.KB898900: Current on system.KB899587: Current on system.KB899588: Current on system.KB899589: Current on system.KB899591: Current on system.KB900485: Current on system.KB900725: This hotfix should be reinstalled.KB900930: Current on system.KB901017: Current on system.KB901190: Current on system.KB901214: Current on system.KB902400: Current on system.KB903235: Current on system.KB904412: Current on system.KB904706: Current on system.KB905414: Current on system.KB905749: Current on system.KB906569: Current on system.KB907865: Current on system.KB908519: Current on system.KB908521: Current on system.KB908531: This hotfix should be reinstalled.KB910437: Current on system.KB911562: Current on system.KB911567: Current on system.KB911927: Current on system.KB912812: This hotfix should be reinstalled.KB912919: Current on system.KB913446: Current on system.KB913538: Current on system.KB914841: Current on system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Uprzedzam idiotów takich jak żeby z konfiguracją sprzętową podobną do mojej wogóle tego dotykać!! NIE RUSZAJ!! Zainstalowałe...kupa błędów...restart... Komp się odpala i myśli. Myśle dam mu czas. Za chwile widnows potrzebuje więcej pamięci wirtualnej.. Jak zaczął pochłaniać 3 gb wszedłem do dodaj/usuń programy (trwało to 20 min) usunąłem komp sie odpalił... błędy... reset... odpałił i mam styl klasyczny czyli po deinstalacji skórke windowsa XP wcięło. Mówie trudno pomyśle potom najpierw uprzedze innych geniusz na forum odpaliłem firefoxa (10 min po deinstalacji tego syfu) i w trakcie uprzedzania wszystkie okna zrobiły się przeźroczyste więc nie bardzo widze co teraz pisze. Odradzam i prosze o pomoc. Jeżeli ktoś porządnie pozbył się tej zarazy niech ratuje. Ja nie moge nic pokombinować bo wszystko trwa za długo. Dzięki za pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 u mnie były błedy ale teraz śmiga że chej ramu ciągnie ok 5MB więcej hehe. Tylko się dłużej łąduje jak włączam i tyle. Polecam jedyna wada problem z usunięciem. Na próbę odinstalowałem i wszystko jest idealnie tak jak było na początku był tekst ze nie ma plików i chciął płyte ale zapuścił reseta i śmiga aż miło takzę nie ma żadnych problemów z odinstalowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Zainstalowalem to i tez na poczatku mulilo. Powodem tego jest boczny pasek z zegarem. Wywalilem to z autostartu i wszystko smiga. Bledow przy instalacji jak w uzytkowaniu nie uswiadczylem wiec potrzeby deinstalacji nie widze. Zmiana pasku startu jak i przezroczystosc, zmiana ikon i wyglad folderow musze pochwalic. Moga sie naprawde podobac :) Dodam rowniez, ze XPek laduje sie po tym modzie szybciej... Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raccmark Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 zainstalowalem na probe (kiedys tam) na stacjonarnym. Wszystko smigalo ladnie, bledow nie mialem. Ale... jesli ma zmieniac wyglad windowsa to wole uzywac np. StyleXP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ja powróciłem do standardujak pisałem bez problemów. Ale szczerze to u mnie po modzie tym się łądował ewidentnie dłużej a ten pasek z zegarem się wyłączał z powodu błędu ale i tak mi się nie podobał. Ale efekty wizualne ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 możecie spróbować coś takiego - ja mam już pół roku i nie widziałem jeszcze żadnego problemu http://www.megapliki.pl/plik-857-universal...o-pack-1.1.html ============================================== AMD Athlon XP,Barton 2500+@3200+ 2200 MHz (11 / 200) Pentagram QC-92 Cu Gigabyte GA-7N400-L nVIDIA nForce2 Ultra 400 TWINMOS 2X512 / 400 Tamingi 2-3-3-7 Gainward 1100GS NVIDIA GeForce FX 5900XT (128 MB) Rdzeń/pamięć 450/850 Creative SB Live 5,1 / Leadtek WinFast TV2000 XP Expert Maxtor 6B160P0 (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) DVDRAM LG GSA-4163B / LG DVD-ROM DRD8160B Logitech MX 518 / WingMan Formula Force GP Chieftec (ATX-410-212) 410W / Creative I-Trigue L 3450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 a powiedzcie mi jak sobie poradziliście z błedem explorer.exe ? bo jakoś cały czas mi go wywala chociaż nic nie zmieniałem podczas instalowania tej nakładki ... teraz nie wiem jak to cholerstwo odinstalować :( bo nie mam paska zadań bo mi cały czas błędami explorer.exe rzuca :D może ktoś to miał i sobie jakoś poradził to by pomógł :D RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zainstalowałem jeszcze raz, wywaliłem sidebar i jest neiźle. Troche mnie irytuje że czasem jak włącze FF to mam go przeźroczystego!! Nie mieliście problemu ze niektóre okna są przeźroczyste za bardzo? Mam nieodparte wrażenie że komp chodzi wolniej ale tak mi się wydaje. Nakładka na media playera nie działa, jak zmaksymalizuje okno to powraca do standardowego windows XP... Mam problem bo za każdym razem włącza mi się ten sidebar i nie wiem jak go wywalić. Fajnie to wygląda ale jakiś taki nie swój ten windows... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ati Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) możecie spróbować coś takiego - ja mam już pół roku i nie widziałem jeszcze żadnego problemu http://www.megapliki.pl/plik-857-universal...o-pack-1.1.html Mi wyskauje błąd instalatora jak chce zainstalować :/ Ściągałem już z innych źródeł ale dalej to samo :/ Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez ati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ściągnąłem, zainstalowałem i zauważyłem że wszystkie te nakłady to w sumie to samo :] ... już wole zainstalować oryginalną viste, niż nakładke na XP'ka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 mi nie robiło żadnych problemów ale chcąc sprawdzić jeszcze raz to zrobiłem punkt przywracania i odinstalowałem w panelu dodaj-usun i zainstalowałem ponownie. po odinstalowaniu przywróciło XP z poprzednią tapetą. ponowna instalacja i wszystko po staremu i te same ustawienia (pewnie są wpisy w rejestrze). sprawdziłem wszystko i ok. po drodze dwa restarty ============================================== AMD Athlon XP,Barton 2500+@3200+ 2200 MHz (11 / 200) Pentagram QC-92 Cu Gigabyte GA-7N400-L nVIDIA nForce2 Ultra 400 TWINMOS 2X512 / 400 Tamingi 2-3-3-7 Gainward 1100GS NVIDIA GeForce FX 5900XT (128 MB) Rdzeń/pamięć 450/850 Creative SB Live 5,1 / Leadtek WinFast TV2000 XP Expert Maxtor 6B160P0 (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) DVDRAM LG GSA-4163B / LG DVD-ROM DRD8160B Logitech MX 518 / WingMan Formula Force GP Chieftec (ATX-410-212) 410W / Creative I-Trigue L 3450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 eeeeeee dajcie screeny jak to wygląda... to bedzie łązić po polski na polskim XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 masz tam link "View Screenshot" :mur: ale lipa bo na x64 nie chodzi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) LoL ... jak masz X 64 to możesz używać normalnej beta Visty nie / to po kiego ci nakładka ?? :P a tak na powaznie ... przestał mi wyskakiwac bład explorer.exe po trzecim restarcie od zainstalowania tej nakładki ;] w sumie to naprawdę spoko sprawa i fatycznie XP mi przyspieszył trochę ;] nie wiem czym to jest uwarunkowane ale po zainstalowaniu tego czegoś procesy stały się mniej pamięciożerne i to mnie zastanawia . czyżby programy działające w tle zostały obciete o graficzną stronę do momentu ich pełnej aktywacji w main window ? jest to mozliwe że na przykład antywir zamiast brac jakieś6 MB z pamięci po zainstalowaniu tego korzysta z zaledwie 1 MB ale za to troszkę dłużej muszę czekać na otwarcie jego okienka jeśli chce coś zmienić lub skanować ... kojarzycie ?? średnia oszczedności wykorzystania pamięci ram przez wsio działające w tle spadła mi z 230 MB do 180 czyli całkiem sporo ;] @kenfollet start/uruchom/msconfig > zakładka uruchamianie > odznaczyć sidebar.exe czy jakmutamjest :D ... co do pożarcia całego dysku pod plik stronicowania to fakt ... zeżarł mi jakieś 1,5 GB dla siebie ale jak wyłaczyłem sidebar poprzez "trzech króli" to od razu wróciło do normy ... poza tym to tylko przy pierwszym pełnym uruchomieniu tej nakładki potem smiga strasznie szybko wszystko ... polecam wyłaczyć ten zafajdany sidebar longhorna bo to porażka jest :D RE5PECT Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 hmmm no to chyba niedługo będzie install :] mam tylko pytanie... gdzie są zapisane themy z tej nakładki vosty z 1-szego postu? Bo nie mam w liście kompozycji :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Kijowa ta nakladka...jak szybko zainstalowalem tak od razu wywalilem mam sczescie ze nie musze formatu robic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ja zauważyłem, że systemik szybciej chodzi :] tak się po prostu szybciej wszystko odpala :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) jak dla mnie bomba zadnych bledow nie sypalo prxzywracanie plikow winxp odrazu olalem , niech sie gonoi Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Zainstalowalem , zero problemow , na probe zrobilem deinstalacje i wsio ok, tez zero problemow. Szkoda tylko ze nie mozna wybrac i polaczyc roznych styli z tej nakladki. EFEKT: Edit : poprawione Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 zrób większy ten screen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 heh zainstalowalem, bo i tak system chce na nowo postawic, ale po tej latce, dzieki sidebar'owi mam uzycie cpu 100% :D, zeby cos robic musze to wylaczyc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zainstalowałem jeszcze raz, wywaliłem sidebar i jest neiźle. Troche mnie irytuje że czasem jak włącze FF to mam go przeźroczystego!! Nie mieliście problemu ze niektóre okna są przeźroczyste za bardzo? Mam nieodparte wrażenie że komp chodzi wolniej ale tak mi się wydaje. Nakładka na media playera nie działa, jak zmaksymalizuje okno to powraca do standardowego windows XP... Mam problem bo za każdym razem włącza mi się ten sidebar i nie wiem jak go wywalić. Fajnie to wygląda ale jakiś taki nie swój ten windows... Uruchom sobie msconfig i wywal to z automatycznego uruchamiania. Ten pasek lubi zawalic CPU na 100% i komp tylko mieli i nic wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) a ja już wywaliłem bo systema zjadło tym pierwszym czymś ... zainstalowałem Vista Inspirat z drugiego linka i jest jesio lepiej :P boost dla systema tez jest i to ciut większy :P tylko jest niezła zabawa żeby ikonki powsadzać jakie trzeba .. zaraz zapodam screenika :D albo i kilka :P RE5PECT Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Instalowalem cos podobnego juz kiedys (pol roku temu albo wiecej) ale szybko odinstalowalem bo jakos mi nie przypadlo do gustu. Wole theme ktory teraz uzywam ;) Tutaj daje linka do tego co ja mialem. A tu screen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 a jeszcze jedne pytanko mam ... czy ktoś wie gdzie kryje sięekran powitalny winXP ten co to mu taki śmieszny paseczek popindala wpoprzek ?? bo tak sobie pomyslałem że do pełni szczęścia brakuje własnie tylko zmiany tego ekraniku na jakiś bardziej vistowany ... może ktoś by podpowiedział gdzie tego szukać to sobie pozmieniam to i owo ... RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Programik do zmiany Boot skinów (bo tak sie zwie to coś z paseczkiem :) ) Duuuuuuuuuuuuuuuuużo bootskinów ;] Coś dla siebie napewno znajdziesz [; Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...