Skocz do zawartości
rezo_

Jaki Tuner?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jaki kupić tuner TV? Nie zamierzam ogladać na nim tv ani sluchac radia, tuner poki co będzie mi jedynie służył do zgrywania obrazu z monitora na dysk. Zależy mi żeby była bardzo dobra jakość zgrywanego obrazu i mozliwosc ustawienia wysokiej rozdzielczosci przy zgrywaniu, żeby mógł zgrywać od razu z kompresją przy minimalnym obciążeniu procesora gdyż zamierzam nagrywać w czasie gry a nie mam 200 GB wolnego miejsca na dysku aby zgrywac bez kompresji :/ . Zastanawiałem sie nad Winfastem 2000 XP Expert. Cena do 100 zł ale najlepiej duzo mniej! Interesuja mnie tunery z allegro, najlepiej uzywane ( bo taniej) moga miec uszkodzone piloty nie miec gwarancji i inne takie wady ktore zbijaja cene a dla mnie nie maja znaczenia.

Pozdrawiam

P.S. Nie piszcie że temat do dzialu "co Kupić" bo tam juz to napisalem, ale w natloku pytan o karty graficzne i inne jakze popularne podzespoly moj post pozostal bez odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiązaniem Twoich bolączek będzie tuner z własnych enkoderem MPEG2 taki jak Sapphire Theatrix, Leadtek, Hauppauge.

Obciążenie procka wtedy nie przekracza max. 10%. Z tego co wiem Hauppauge potrafi kodować nawet do DivX.

Ciężko będzie Ci znaleźć taki sprzęcior, ale warto poszukać, np. wśród sfrustrowanych użytkowników Sapphire Theatrix :wink:

Ale jak bezpośrednio zgrać obraz z monitora i skompresować musisz mieć odpowiedni soft ja o takim na tunery nie słyszałem.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soft mam, potrafi to np program IUVCR. Co do tego Sapphire to odpada, nie ma go na allegro :( . Jezeli wymagany przeze mnie sprzet kosztuje wiecej niz moje fundusze (max 100 zl za uzywke z allegro), to mam inne pytanie. Czy w cenie do 100 zl moge na allegro dorwac cos uzywanego lepszego od Winfasta 2000 XP Expert? Moga to byc tunery z uszkodzonym pilotem bez gwary itd. Czekam na jakies propozycje z linkami do allegro najlepiej, no chyba ze ten Winfast 2000 XP expert to najlepszy wybor.

Edytowane przez moreno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi