Negatyw Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Witam Pomimo zastosowania wielu porad i odchudzenia kodeków do: ffdshow (17 Feb 2005), ac3, ogg vorbis, indeo, nadal filmy nie są odtwarzane płynnie i mam zaciachy. Czy zastosowanie sterów: http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&go=cat&dwn_cat_id=9 może pomóc? Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi Mój sprzęt: Barton 2500+, 512mb, ATI 9550 128mb. Pozdro Negatyw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zainstaluj klite kodek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 polecam też Lame kodeki od głosu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie widzę sensu instalacji KLite Codec Pack'a - zainstalowane zostanie to co już jest oraz cała masa niekoniecznie potrzebnych a potencjalnie konfliktowych kodeków i filtrów. Sprawdź jak masz ustawiony postprocessing w ffdshow. Na stronie DeJotPe znajdziesz opis konfiguracji. Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Placio74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 K-Lite kodek jest dobry dlatego,ze nie posiada smiesznego ffdshow,ktore zamula caly system.Ma poprstu najpotrzebniejsze kodeki.Te wraz z realtami103 do filmow rmvb sa najlepszym zestawem kodekow jakie wymyslili,tak samo jak najlepszy player to subedit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) A o jakiej wersji piszesz? Basic, Standard czy Full? ffdshow nie ma tylko w wersji Basic. Co zawierają poszczególne packi pożna zobaczyć na stronie K-Lite Codec Resource Site. I dlaczego ffdshow miałby zamulać system? Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Placio74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A ja polece CCCP: http://cccp-project.net/ bo mi to wygląda na typowy problem kodeków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A ja polece CCCP: 2086924[/snapback] Pomimo zastosowania wielu porad i odchudzenia kodeków do: ffdshow (17 Feb 2005), ac3, ogg vorbis, indeo, ... Combined Community Codec Pack ( CCCP ) includes : - FFDShow 2006-01-09 CCCP - Haali Media Splitter 2006-01-18 - MPV (Mpeg2) Decoder 1.0.0.1 - VSFilter 2.37 - Windows Media 9 VCM - Media Player Classic 6.4.8.7 - ZoomPlayer 4.51 Standard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A o jakiej wersji piszesz? Basic, Standard czy Full? ffdshow nie ma tylko w wersji Basic. Co zawierają poszczególne packi pożna zobaczyć na stronie K-Lite Codec Resource Site. I dlaczego ffdshow miałby zamulać system? Wystarczy,ze przeczytasz ostatnie strony tematu o Oblivionie to bedziesz wiedzial :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Klite codec pack jest super teraz filmy chodzą duże lepiej niż na ACE mega codecs pack :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Nie widzę sensu instalacji KLite Codec Pack'a - zainstalowane zostanie to co już jest oraz cała masa niekoniecznie potrzebnych Też polecam K-Lite Codec. Zawsze można wybrać sobie jakie kodeki ma zainstalować, więc to nie problem. Najlepiej mieć pożadek w kodekch zainstalować jedne, a nie tysiące packów z kodekami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Wystarczy,ze przeczytasz ostatnie strony tematu o Oblivionie to bedziesz wiedzial :)Nie wystarczy. Nie widzę tam nic ciekawego. Napisz dlaczego Twoim zdaniem ffdshow zamula system. Nikt nie odpowiedział na zadane przez Negatyw pytanie odnośnie sterowników (ja akurat nie mam ATI). Zawsze można wybrać sobie jakie kodeki ma zainstalować, więc to nie problem. Najlepiej mieć pożadek w kodekch zainstalować jedne, a nie tysiące packów z kodekami.OK, z tym się zgodzę - choć do instalacji konkretnych kodeków wcale nie potrzebuję całych Codec Pack'ów - XviD, DivX i całą resztę kodeków i filtrów łatwo znaleźć choćby na divx.pl. Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Placio74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Mam K Lite codec pack które mają ffdshow i nic nie zamula systemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A moze to nie wina kodekow.... Moze wlaczyl sie tryb PIO... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Dziwne macie problemy. Ja instaluję: klcodec253f.exe (K-Lite) ac3filter_1_01a_rc5.exe (AC3 - brak tego oznacza brak dźwięku w niektórych filmach) quicktimealt161.exe (Quick Time Alternative) realalt143.exe (Real Alternative) XviD-1.1.0-30122005.exe (X-Vid) I działa wszystko ładnie. Ostatnio musiałem dorzucić jeszcze: uc_ms-mpeg4_pack.exe (MPEG4) Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Przeciez klity maja wszystko z wyjatkiem realta i quicktimealta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 K lite codec pack są naprawde bardzo dobre, instalują wszystko co potrzebne i filmy śmigają :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Widze ze tu niektorzy musza rowno encodowac filmy :wink: Ja jade FFDshow + Haali Media Splitter i wsio ok. A z codec packow polece tylko CCCP. Pomimo zastosowania wielu porad i odchudzenia kodeków do: ffdsow (17 Feb 2005), ac3, ogg vorbis, indeo, ... Combined Community Codec Pack ( CCCP ) includes : - FFDShow 2006-01-09 CCCP - Haali Media Splitter 2006-01-18 - MPV (Mpeg2) Decoder 1.0.0.1 - VSFilter 2.37 - Windows Media 9 VCM - Media Player Classic 6.4.8.7 - ZoomPlayer 4.51 Standard Widze ze poprostu nie znasz tego codec pack'a, i dlatego nie widzisz roznicy. FFDShow w CCCP jest zmodyfikowany. Dlatego napisali w zawartosci codec packa FFDShow 2006-01-09 CCCP Po wiecej informacji odsylam cie na strone projektu. Link w gornej czesci postu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Widze ze poprostu nie znasz tego codec pack'a, i dlatego nie widzisz roznicy. FFDShow w CCCP jest zmodyfikowany. Dlatego napisali w zawartosci codec packa FFDShow 2006-01-09 CCCP Znam :) . Jeden z ciekawszych Codec Pack'ów. Tylko właściwie to jakie są różnice w wersjach FFDShow? Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Placio74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...