zavader Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Witam! Otóż padłem niestety - mam problem z portami USB ma tejże płycie. Z tego co odkryłem - to potrzeba sterowników dodatkowych - tylko, że nigdzie ich znaleźć nie moge. Wyczytałem, żę USB 2.0 jest na tej płycie na NEC'u - ale do tego sterowników też nigdzie nie ma :/ Problemy wywla Kernel32.dll - wypluwa mase błędów na XpHome, Proffesional i 2003 Server. Nie wiem dokładnie czemu - ale obstawiam, że sterownik. Kopiuje dobrze pliki na pameć flash - ale odpalic juz pliku zs niej rady nie da. Urządzenia widzi, ale np. drukarka juz na porcie nie działa. WTF ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 a service packi masz wszystkie ? xp obsługiwał usb 2.0 dopiero po zainstalowaniu SP1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Wszystko Up-To-Date. Xp SP2, 2k3 - SP1. Najciekawsze, że urządzenia wykrywa i instaluje poprawnie - ale jakiekolwiek operacje na tychże kończą się klapą :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Kontroler moze być walnięty lub masz konfilkt z innym urządzeniem (irq) Sprawdz czy mozesz ustawić USB 1.1 i czy wtedy trybi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouzeQ Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) U mnie zaś nie chodzi USB 2 Wszystko było OK ale stawiałem od nowa system (obraz nie chciał ruszyć na nowym, większym dysku) i się sterowniki się straciły. Gdzie bym nie wtykał napędów to pisze mi "urządzenie może działać szybciej". Pamiętam tyko, że problem rozwiązują jakieś sterowniki Edytowane 15 Maja 2007 przez YouzeQ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Brałeś pod uwagę problem zasilania na usb? tj czy problem występuje tylko na urządzeniach zasilanych z usb czy też tych które mają własne zasilanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouzeQ Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) Brałeś - to była moja pierwsza myśl, ale to nie to. Co prawda bank fotek nie chciał nawet ruszyć z USB 2, ale pracując bateryjnie też twierdził, że mogłyby działać szybciej... To na 90% jest wina softu albo sterownik albo jakiś konflikt. No proszę naprawiłem - jak? nie wiem. EDIT Otworzyłem budę, wyciągnąłem SB Audigy, przestawiłem kable USB przód z USB tył złożyłem kompa - znalazłem porty USB 2, na których pen czyta 11Mb/s zapisuje 8Mb/s - więc to prawda. Widocznie był jakiś zwis na kontrolerze NEC Edytowane 15 Maja 2007 przez YouzeQ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...