Skocz do zawartości
Nicko13

Performance Wc By Nicko13

Rekomendowane odpowiedzi

Toż to QPA a nie Najsłynniejsze WC ;> Chyba że się przejęzyczyłeś i miało być imho Najśmieszniejsze ;>

Normalnie nie byłbym taki złośliwy (chyba z reguły nie jestem) ale z tym topikiem musiałeś się szykować na reakcje "Oldtimerów" tego forum ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kable były poukładane tylko niestety musiałem wyjmować dysk pare razy i wentyl podlaczac to dlatego...a wentylek to ten z MSI :) nie akasa,chcialbym zebyscie chociaz docenili nakład mojej pracy nad bloczkiem...foty naprawde nie są dobre widze to sam...ale cuż tak bywa,pozatym z kablami nie jest źle tylko zrobiłem taką fote bo nie mam jak dojsc do kompa bo jakies 30cm obok stoi monitor...kable są tylko w jednym miejscu u gory przy dvd ,nie wiem czemu się czepiacie chyba ze wzgledu na jakosc fotek,pozatym wc z taką chłodnicą dawno już nie było

Z resztą jest napisane Rev.09 to znaczy nie 1.0 ;)

Ktoś pytał o farbe

jest to colorworks fluorescent kolor zielony

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy te weze przechoczace przez bude sie nie poprzecinaja o ostra blache? silikon laczacy waz z chlodnica tez wyglada nie za ciekawie... a i czemu chlodnice za opak zamontowales?

to zes wyskoczyl z tym najslawniejszym WC :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uw się pisze przez "Ó" zamknięte ;) a mechl!k mógłbyś troszke zluzować (tylko nie bij)

Chłodnica na opak bo wyloty chciałem aby były z tyłu kompa,ten silikon to dlatego że bylem juz tak [!Gluteus Maximus!] że chciałem to uruchomić a tam coś non stop ciekło... a węże sie nie poprzecinają są grube 2mm ścianki zabezpiecza przed takimi rzeczami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto się poniża ten zostanie wywyższony, kto się wywyższa zostanie poniżony.

układ byłby przeciętny i przeszedłbym nad nim do porządku dziennego, ale opis wywołuje u mnie zdecydowanie negatywne reakcje.

Skandalizowanie może w reklamie ma sens, ale tutaj, gdzie bądź co bądź główną wartością jest reputacja, tylko i wyłącznie na tym tracisz... chyba, że naprawdę tak wysoko się cenisz, wtedy patrz punkt pierwszy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

sorry, ale ja tez nie widzie róznicy ;p

Jak płynie woda w kanałach chłodnicy, masz jakies fotki na których widac dokładniej gdzie woda wpada i wypływa z chłodnicy?

Dziwi mnie ze atman 304 daje sobie z tym rade, mysle ze nie uradzi kolejnych bloków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: opis najpierw przeczytaj...

Opis opisem ... po pierwsze nie kazdemu sie chce czytac tak długie wypociny :P, a po drugie na fotkach efektu nie widac wogole. Dlategi napisałem ze nei widać. Mam cuba non pro na grafie wiec mam jak porównać.

No ale co sie bede czepiac jak na zdjeciach i tak nic nie widać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opis opisem ... po pierwsze nie kazdemu sie chce czytac tak długie wypociny :P, a po drugie na fotkach efektu nie widac wogole. Dlategi napisałem ze nei widać. Mam cuba non pro na grafie wiec mam jak porównać.

No ale co sie bede czepiac jak na zdjeciach i tak nic nie widać ;)

zobacz ile ma w podpisie rzeczy "by Nicko13" ;] :lol2:

@Nicko .. spojrz prawdzie w oczy ... a prawda w oczy kole .. i wyglad twojego WC tez ... zadnych nowatorskich rozwiazan .. ze chlodnica duza? rzeznik ma koloryfer na boku budy.. calosc niechlujnie poskladane, na fotach nic nie widac ...

czym tu sie zachwycac?

ze cos tam modowales w cube? nie widac tego ... a skad znasz jego c/w? wysylales blok do jet-pc?

troche dystansu nabierz .. i samokrytyki ... popatrz na to WC .. i zmien wkocnu se ten "kontrowersyjny" temat topica

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz ile ma w podpisie rzeczy "by Nicko13" ;] :lol2:

@Nicko .. spojrz prawdzie w oczy ... a prawda w oczy kole .. i wyglad twojego WC tez ... zadnych nowatorskich rozwiazan .. ze chlodnica duza? rzeznik ma koloryfer na boku budy.. calosc niechlujnie poskladane, na fotach nic nie widac ...

czym tu sie zachwycac?

ze cos tam modowales w cube? nie widac tego ... a skad znasz jego c/w? wysylales blok do jet-pc?

troche dystansu nabierz .. i samokrytyki ... popatrz na to WC .. i zmien wkocnu se ten "kontrowersyjny" temat topica

c/w wyliczyłem według wzoru na jet-pc...a chlodnica chodzi tak ze od dolu wpada woda do niej i wyplywa z gory do pompk.

Chaos powiedz co to znaczy "niechlujnie poskładane" ?? Ze mam troche balaganu w kablach??

a co do podpisu to chyba moge mieć??Wolny kraj??i nie róbmy ot...lepiej byś napisał co poprawić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c/w wyliczyłem według wzoru na jet-pc...a chlodnica chodzi tak ze od dolu wpada woda do niej i wyplywa z gory do pompk.

Chaos powiedz co to znaczy "niechlujnie poskładane" ?? Ze mam troche balaganu w kablach??

a co do podpisu to chyba moge mieć??Wolny kraj??i nie róbmy ot...lepiej byś napisał co poprawić...

po pierwsze swoje podejcie

po 2: ulozenie kabli

po 3: gdzie ta twoja pompka obfocona i jej cudny mod?

po 4: te wiatraki na super duper chlodnicy

po 5: bude ..

itd ...

po X: daj wyrazne foty zebysmy mogli zobaczyc co jeszcze spier...les

jak nie umiesz robic wyraznych fot to po prostu uzyj statywu .. albo oprzyj na czyms aparat .. foty nie beda rozmazane

jak na razie te foty to 50% rozmazany blok na cpu .. w którym nic cudnego nie widze

co do wzoru na Jetpc .. oni maja grzalke i mierza jej temp termometrem .. rozumiem ze mierzysz temp rdzenia proca? a nie zczytujesz z mobo?

co do niechlujnosci .. to zacznijmy od balaganu w kablach ... na tych 2 dyndalach na chlodnicy skonczywszy

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i zmien wkocnu se ten "kontrowersyjny" temat topica

Po co? Już powoli to WC staje się najsławniejsze :lol: :lol:

Niestety mi FF nie pokazuje miniatur, ale tylko na forum :blink: więc narazie nie moge na temat tego WC napisać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciepła woda powinna wpadać od góry... wiadomo, ciepła zawsze idzie do góry - wpadając od dołu leci od razu do wylotu, nie zdążając się ostudzić. Pewnie różnica jest znikoma znaczy się, ale zawsze cośtam :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze swoje podejcie

po 2: ulozenie kabli

po 3: gdzie ta twoja pompka obfocona i jej cudny mod?

po 4: te wiatraki na super duper chlodnicy

po 5: bude ..

itd ...

po X: daj wyrazne foty zebysmy mogli zobaczyc co jeszcze spier...les

jak nie umiesz robic wyraznych fot to po prostu uzyj statywu .. albo oprzyj na czyms aparat .. foty nie beda rozmazane

jak na razie te foty to 50% rozmazany blok na cpu .. w którym nic cudnego nie widze

czy ktos mowil ze cudny??jest schowana tak jak kable (były)...nie widac jej I ILE RAZY MAM POWTARZAC ZE NIE MAM CYFROWKI !! DOSTALEM APARAT NA 5MIN NIE ZDAZYLEM NIC USTAWIC!! zrobilem jak najwiecej fotek...

To jest REV 0.9...w 1.0 bedzie shroud na chlodnicy...

a po 5 zrob cos lepszego ze zwyklej obudowy z reszta nawet nie wiem co Ci sie tu nie podoba...nie wszystkich stać na firmówke...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktos mowil ze cudny??jest schowana tak jak kable (były)...nie widac jej I ILE RAZY MAM POWTARZAC ZE NIE MAM CYFROWKI !! DOSTALEM APARAT NA 5MIN NIE ZDAZYLEM NIC USTAWIC!! zrobilem jak najwiecej fotek...

To jest REV 0.9...w 1.0 bedzie shroud na chlodnicy...

a po 5 zrob cos lepszego ze zwyklej obudowy z reszta nawet nie wiem co Ci sie tu nie podoba...nie wszystkich stać na firmówke...

nie krzycz ...

co do aparatu .. nie trza nic ustawiac .. automatyka starczy .. tylko rece powinny nie drgac

cos lepszego ze zwyklej obudowy? hmm

mowisz i masz

TRACER FERRO za 45zl

(WC z trzema blokami .. a nie jednym. Na wezach 16/22 i 12/16 czyli takich ja lubisz i uwazasz za najwydajnieszje)

Dołączona grafika

calosc tu lub tu jak wolisz

twoje WC owszem slawne .. ale zyskuje slawe typu MICHAEL JACKSON ....

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorwałem się specjalnie do żródła strony i pierwsza fotka jakaś podwójna :blink:

Następne nie lepsze bo rozmazane, albo nie wyraźne... tam mało co widać!!

Rozumie że dostałeś na %min, ale chyba potrafisz trzymać aparat ręce Ci się nie trzęsły.

Wiesz co... zmień jednak ten tytuł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady - Jackson jednak co by o nim nie mówić to śpiewać umie ;]

Ja bym powiedział, że zyskuje sławę jak Frytka z Big Brothera... ;]

Edytowane przez Pekaok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie krzycz ...

co do aparatu .. nie trza nic ustawiac .. automatyka starczy .. tylko rece powinny nie drgac

cos lepszego ze zwyklej obudowy? hmm

mowisz i masz

TRACER FERRO za 45zl

(WC z trzema blokami .. a nie jednym. Na wezach 16/22 i 12/16 czyli takich ja lubisz i uwazasz za najwydajnieszje)

Dołączona grafika

calosc tu lub tu jak wolisz

Daj mi narzędzia i taką bude to zrobie coś lepszego...a to jest okno + katoda mod...wedlug mnie (o gustach sie nie dyskutuje).

Chcialbym dodac ze nie kazdy ma kase od razu kupic wszystkie bloczki,daj mi kase to tez kupie katody,otwornice,porzadnego dremla i koncowki,myslisz ze bym nie chciał??Chociaz bym potencjał chłodnicy wykorzystał...poaztym mam pełno nerwów w życiu (ale nie o tym tutaj) i ręce mi się trzęsą prawie zawsze...

kończąc wasze ot frytka nie była w Big brother tylko w programie Bar :lol:

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wlaz mi do portfela .. twoje wc kosztuje teraz 600 .. moje poprzednie kosztowalo 450 ... to na ktore patrzysz ..

a Okno i katoda to moze i jest .. + troche wiecej ale nie o mod budy chodzilo a estetyke ..

czego u Ciebie nie ma zupelnie

narzedzia .. hmm .. zamiast basen borygo nalewac kup se dremel za 75zl (tyle moj kosztował)

buda byla kiedys w sklepie .. trza bylo kupic .. a nie tą pokrake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupowalem tyle borygo poniewaz węże sie barwiły...i doszedlem w koncu do tego ze to przez rodzaj tego płynu niebieskie barwi węże na kolor fioletowy...a dremel mam tylko nie mam koncowek...

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupowalem tyle borygo poniewaz węże sie barwiły...i doszedlem w koncu do tego ze to przez rodzaj tego płynu niebieskie barwi węże na kolor fioletowy...a dremel mam tylko nie mam koncowek...

stary ... ja w tym miejscu koncze dyskusje z Tobą ..

bo ty jest alfa i omega ... i nic Ci sie nie przetlumaczy .. zreszta tak samo tu jak i w topicu o silowni piszesz "wątpliwie" ale to twoja sprawa

przepraszam na tym miejscu ze moja poprzednia obudowe smialem przyrownac do twojej odjechanej kasujacej na starcie

kazdy half-life/doom3/battlefield mod razem wziete ...

zycze powodzenia .. i duzo slawy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli w ktoryms miejscu bylem nie mily to przepraszam,chciałbym prosić jakiegoś moderatora o usuniecie mojej dyskusji z Chaosem

Ja sie nie uwazam za Alfe i Omege,wyczyszcze obudowe,wstawie nowy front z pleksy(jak skończe),schowam wszystkie kable i nawet zrobie porządek na biurku,mnie akurat bardziej zachęca ujawnienie mi tych wad a nie pisanie ze wszystko jest bee i fee...

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...