Skocz do zawartości
Nicko13

Performance Wc By Nicko13

Rekomendowane odpowiedzi

no to Chaos pojechał...

do tego nie da sie ukryć,zę miał racje...

ktoś tiu będzie sławny ale chyba jako główny zarozumialec forum niestety...

w sprawie wc to działa i tyle powiem bo wizualnie to khe khe... nie skomentuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz co poprawić proszę,na obudowie nie ma żadnych kropek tak jak wyszlo na fotkach

napisałem Ci już o chłodnicy, moim zdaniem jest źle podłączona... nie wiem jak to wygląda w praktyce, może urwie się przez to 0,5*C a może 5*C...? :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezly balagan - ale nie ma co dramatyzowac, kazdy od czegos zaczyna. Sugerowalbym jednak troche samokrytyki :wink:

z frytki nikt nie jedzie ze dzieci wyrywa i ladna jest ;]

Chcialbym zaprotestowac.

Dołączona grafika

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezly balagan - ale nie ma co dramatyzowac, kazdy od czegos zaczyna. Sugerowalbym jednak troche samokrytyki :wink:

Chcialbym zaprotestowac.

http://img161.imageshack.us/img161/9682/frytka6uk.jpg

wszystko zalezy od ujecia

Dołączona grafika

a tak serio .. to wiadomo ze kazdy od czegos zaczyna .. ale nie popadajmy w megalomanie

zeby odowodnic ze potrawie pogadac normalnie:

Nicko ..

pierwsze co zrob ... to zrob wszystko porzadnie ..

zainwestuj w jakies ladne sruby zeby przykrecic normalnie te chlodnice ..

oplec w cos kable od wentylatorów .. i najlepiej zapodaj cos ala 4x120 na 5v ... wyprowadz je tylem .. a nie kolo cd romu czy nad dachem budy ...

w srodku zrób porzadek .. pomocuj wszystko .. wywal ten smieszny 4cm wiatraczek ... pomaluj bude z wierzchu tak by pasowala do wnetrza

wtedy pokarz to najpierw swojej mamie .. jak powie ze ladnie to pokaz nam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli w ktoryms miejscu bylem nie mily to przepraszam,chciałbym prosić jakiegoś moderatora o usuniecie mojej dyskusji z Chaosem

Ja sie nie uwazam za Alfe i Omege,wyczyszcze obudowe,wstawie nowy front z pleksy(jak skończe),schowam wszystkie kable i nawet zrobie porządek na biurku,mnie akurat bardziej zachęca ujawnienie mi tych wad a nie pisanie ze wszystko jest bee i fee...

protestuje, niech zostanie! :lol:

Chaos pojechales, wreszcie ktos to jakos dobrze przedstawil, my przez pierwsze dwie strony robilismy to jakos.... chaotycznie :lol:

@Nicko: to Ty sie jeszcze pytasz co poprawic?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest REV 0.9...w 1.0 bedzie shroud na chlodnicy...

Na 2x wentylator domowy czy co? :lol:

kończąc wasze ot frytka nie była w Big brother tylko w programie Bar :lol:

Ajaj, mało widziałeś. Zalecam google 4 u.

wszystko zalezy od ujecia

I od fotoszopa ;] Edytowane przez DaRoN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja decyzja! ale ot o frytce tez jest do bani:p na oślą z taką dyskusją! Pozatym każdy musi od czegoś zacząc! Ja tam swojego WC nie pokazuje na tweaku bo mam w nosie opinie wszytskich specjalistow :) Działa, chłodzi, ciche jest, wszytsko w budzie midi ;) Nicko nie przejmuj sie! Teraz jak nie masz wc na szybko złączkach, wężach 8/10 chłodnicy 2(3)x120 w budzie chiefteca(albo cos w tymm stylu) ładnie umieszczonego oraz 0 bałaganu z kablami od zasilki to cie nikt na tweaku (sory purepc) nie pochwali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopcze, dziwisz sie ze wszyscy po Tobie pojechali?

W jednym filmie ( ciekawe kto zgadnie ;] ) byl taki tekst:

- nooo, jest tu pare niedociagniec......

.....

- chlopie! gdzie Ty tu widzisz dociagniecia?

moze nie do konca zgodne z oryginalem.... mniejsza.

Popatrz sie na swoj opis - zmodowany bloczek ( tylko nikt nie potrafi zauwazyc gdzie ten mod ) - wiekszosc ludzi na tym tweaku ma manie np. pomiarow temperatur czy napiec, a Ty dajesz swoj wynik C/W ktory obliczyles sam ( a zapomniales o tym, ze nie dostaniesz dokladnych danych nt. temperatury procesora, oraz mocy wydzielanej przy uzyciu miernikow z mobo. ).

...

Kazdy z nas zaczynal, ale jesli chcesz opini pozytywnych, to przyloz sie do czegos...

A najbardziej podoba mi sie tekst "szukam kogos z Trojmiasta kto nauczy robic vMody :) " :) :) :) Kogo nauczy ? ;]

Wiekszosc osob z tego forum modow uczyla sie na bledach... niektorzy z tego co czytalem najpierw uczyli sie lutowac malutkie elementy, a potem zaczynali robic vMody... Wydaje mi sie, ze skoczyles ogolnie na zbyt gleboka wode, i.... i po prostu sam sie utopiles ( w kwestii jakiegos prestiz'u ) :)

Pozdrawiam ;]

ps: no offence

Edytowane przez Sheep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest tak że woda wpływa z dołu i powoli płynie do góry aż do wlotu

Mam tak samo podłączoną chłodnicę (tzn. nie do góry nogami - bo to IMHO bez sensu). Jak się ją podłączy normalnie wlot na dole, wylot u góry to ma to kilka plusów:

1- woda równomiernie płynie kanałami do góry - istnieje zagrożenie że gdyby leciała w dół to od razu kilkoma kanałami przy wejściu (u góry) popłyneła by w dół potem dolną rynienką do wylotu na dole i z powrotem do układu - tym samym duża część radiatora mogłaby być nie wykorzystana.

2- u góry jest fajny otwór przez który można napełniać układ i odpowietrzać go gdyby woda płynęła odwrotnie to by się wylewała przez ten otwór a nie odpowietrzała (sprawdziłem u siebie ;-) )

Co do WC - nic specjalnego... jak na 1 WC bardzo dobrze. Moje WC z chłodnicą wygląda duuużo lepiej, a i tak nie odważyłbym się go zamieścić bo by mnie forumowicze z ziemią zrównali ;-).

PORADY:

- Na chłodnicę zrób shroud, dodaj duże wentyle 120mm (możesz je puścić na 5V żeby było cicho jeśli chcesz)

- Chłodnicę wstaw jednak odwrotnie - wywierć dziury w budzie i węże puść tak żeby ich nie było widać z zewnątrz - da to bezpieczeństwo (że nikt tego nie wyrwie) i estetykę.

- w passive ta chłodnica się nie sprawdzi - radiator od mojej ma 45x29 cm i z 6 wentylami 120mm 5v na shroudzie i jakoś to chłodzi - jak wyłączę wiatraki woda zaczyna bardzo się nagrzewać i po kilku godzinach mam restart...

- Wydałem już ponad 1500 na swoje WC i gdybym od początku słuchał rad z TWEAKA to bym wydał góra 600, WC miałbym już gotowe, byłoby odrazu ładne, estetyczne, wydajne - ale nie.. ja musiałem eksperymentować i dojść samemu do wniosków które są ogólnie na tweaku znane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Wydałem już ponad 1500 na swoje WC i gdybym od początku słuchał rad z TWEAKA to bym wydał góra 600, WC miałbym już gotowe, byłoby odrazu ładne, estetyczne, wydajne - ale nie.. ja musiałem eksperymentować i dojść samemu do wniosków które są ogólnie na tweaku znane...

Eh to taka dusza typowo slowianska ;)

Nicko13: Posluchaj Pietrix'a i wez pod uwage rady innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

święte słowa ... lepiej tego się nie dało ująć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obsluga lutwnicy + pamięciowa w postaci wyuczenia sie vmodow :huh:

dokladnie .. tu trzeba umiec lutowac ..

a jak sie chce samemu wyczaic vmoda .. to trzeba znac sie jeszcze na ukladach i miec do nich schematy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Piterix

nie ma obaw że ktoś wyrwie chłodnice :) a jeśli chodzi o cos innego to już sam nie wiem o co Tobie chodzi z tym odwrotnie na dole wlot jest bardziej oddalony od krawedzi,a u gory przy samej krawedzi zbiornika(czyli tak dobrze moim zdaniem

Moja ma wymiary 46x35cm i na passive chodzi baaardzo dobrze(no ale na razie mam tylko blok na cpu)

Na chłodnicy będzie shroud tylko jeszcze nie wiem z czego bo z plexi to duzo zabawy i ciezko wyciac równiutkie otwory,może blacha alu jakieś cieniutkie i do tego dojdzie 9x120@5v będą wentyle firmy Fengda bardzo cichutkie polecam

Wez niech ktos wywali ten temat bo tylko mnie wkurza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicko zachowuje sie jak urazony dzieciak... troche krytyki i sie zdenerwowal. jak juz zdecydowales sie pokazac uklad to musiałes sie liczyc z krytyka, jak chcesz wyjsc z honorem z tego to popraw uklad i pokaz fotki ladne tak jak ci ur8an napisal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez niech ktos wywali ten temat bo tylko mnie wkurza...

Hehes.. prawda w oczy kole? ;]

a aparat skąd wezme?? ;/

Skątowni..

Mamy za Ciebie mysleć?

XXIw a Ty nie mozesz pozyczyc od kogos aparatu?

Lub zapros kogos z aparatem na piwo/kawe i niech Ci zrobi zdjecia.. Przynajmniej beda wyrazne..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a aparat skąd wezme?? ;/

Ręce opadają. Chłopaku troche wiary w siebie :)

Nikt na złość cie tutaj nie opiernicza ... poporstu niektórzy mają tu widać wieksze doświadczenie i starają sie Tobie pomóc, tak żebyś był ze swojego układu zadowolony i mogł sie rzeczywiści pochwalić przed kumplami ;)

Jak bedzeisz miec lepsze fotki z poprawionym układem, poprosisz modera żeby Ci temat wyczyścił i po krzyku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj masz przykład jak możesz "zorganizować" sobie WC z małą chłodnicą samochodową:

Dołączona grafika

Niestety nie pamiętam gdzie znalazłem to zdjęcie- zdaje się, że było ich tam więcej + jakiś opis.

Chodzi mi głównie o shroud na chłodnicy- jak widzisz na fotce zrobione jest to genialnie prosto- kawał dechy z otworami na wentyle a wokoło zdaje się pianka poliuretanowa. Może być nawet "gęsta" gąbka- wtedy musiało by być grubiej, bo trzeba by ją dość mocno ścisnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...