arthi Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Jednak nie bede szalal, wyciagniecie kolejnych mhz wiazaloby sie z kosztami , a nie widze sensu dla ~100Mhz lub zeby procesor mial kilka stopni mniej. Mimo wszystko dobrze wiedziec ile moge podniesc napiecie, zwlaszcza ze dlt3c w drugim komputerze sie troche nudzi 1,55V i @2,1Ghz... Dzieki za odpowiedzi! Edytowane 25 Maja 2006 przez Manial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 1,85V jest lajtowne, do tyle możesz zawsze podnosić A-XP, chyba że chłodzenie nie będzie wyrabiało (ale to już musisz sam sprawdzić, 60*C w ostrym stresie to już granica) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Opowiadasz u mnie komputer wylacza sie przy 68 o ile dobrze pamietam, ale w stresie srednio mam ~63 (wentylator 7V) i prawde mowiac nei przeszkadza mi to, wazne ze jest dostatecznie cicho :) Edytowane 25 Maja 2006 przez Manial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Ja tam nie lubiłem mieć przeszło 60 za czasów AXP :wink: Pozatym na 57 stopniach (o ile dobrze pamiętam) kończyła się stabilność mojego mobilka fqq4c i wywalał prime :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Powyżej 55 stopni na dłuższą metę skraca żywotnośc proca. Może być i 1.95V tylko że należy zadbać o odpowiednie chłodzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...