Skocz do zawartości
1xxx_xxx1

Który Monitor Kupić: Samsunga 770p Czy Lg 1732p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!!

Sprawa jest taka. Jako, że uszkodzeniu uległ mój stary monitor (LG Flatron F700B) postanowiłem kupić od razu monitor LCD 17 cali. Pogrzebałem trochę w necie i doszedłem do wniosku, że najlepszym wyborem będzie monitor na matrycy MVA/PVA. Narazie waham się pomiędzy Samsungiem, a LG. Proszę wszystkich o wyrażenie swojej opini na temat tych monitorów. Jestem otwarty również na inne propozycje monitorów na PVA/MVA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie opyla sie 17"

wez jakas 19''

poprzegladaj troche tematy z tego dzialu

do jakiej kwoty ??

Czemu sie nie oplaca 17 ?

Roznica w cenie pomiedzy np 770P a 970P jest znaczna bo okolo 500 zl . Jesli ktos nie chce ogladac filmow , to wystarczy 17" - do gier nie tzreba 19" - zawsze mialem 17-stke i bylo gites , a jeszcze przy tym wiekszy monitor = wieksza rozdzielczosc , a co za tym idzie - spadek wydajnosci w grach ..

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

inna sprawa ze 970P sie nie oplaca :P ale troche przesadziles - 17" 1450pln - 19" - 1750pln - 300zl roznicy

a jeszcze przy tym wiekszy monitor = wieksza rozdzielczosc , a co za tym idzie - spadek wydajnosci w grach ..

rozdzielczosc natywna taka sama jak w 17" :) pixele troszke wieksze

za 1300zl mozna juz kupic niezla 19" na matrycy P MVA AUO

i wierz mi ze na wiekszym ekranie bedzie ci sie gralo duzzzo lepiej :)

http://www.mva.pl/forum/viewtopic.php?t=513&start=60

w grach ponoc niezly - w filmach kiepsko z powodu swiecacych rogow :)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

inna sprawa ze 970P sie nie oplaca :P ale troche przesadziles - 17" 1450pln - 19" - 1750pln - 300zl roznicy

rozdzielczosc natywna taka sama jak w 17" :) pixele troszke wieksze

za 1300zl mozna juz kupic niezla 19" na matrycy P MVA AUO

i wierz mi ze na wiekszym ekranie bedzie ci sie gralo duzzzo lepiej :)

http://www.mva.pl/forum/viewtopic.php?t=513&start=60

w grach ponoc niezly - w filmach kiepsko z powodu swiecacych rogow :)

jesli chodzi o cene ktora podales za 970P to zalezy w jakim sklepie (np. we wlodipolu w krk jest 193P+ za 1980 '> - czyli starszy model ;) a o baaardzo drogi ;]

Ja osobiscie nie dodam tyle szmalu do 19" ale to jets tlyko moje zdanie - jesli komus odpowiada 19" to nie mam nic przeciwko ;P

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi