HawkEye Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Witam Przygotowania do rev. 2 idą pełną parą :), czekam teraz, aż Sam wypuści bloczki GPU+MEM. Rev. 1 (link w podpisie) złożyłem sam (nie pytając nikogo o radę), korzystając z informacji wyczytanych przede wszystkim na tym forum i na ModPlanet. No i popełniłem parę błędów, których nie chciałbym powtórzyć. Dlatego teraz zwracam się z proźbą do Was o radę :). Przede wszystkim chcę zmienić umiejscowienie chłodnic: Freezer2 pójdzie pod sufit, ale nie wiem co zrobić z BIX'em. w grę wchodzą dwa rozwiązania: które Waszym zdaniem jest lepsze? Chę dołożyć blok na hdd, samoróbkę z rurek miedzianych, kątowników i płaskowników aluminiowych lub miedzianych (pomysłu Ryby_8 z MP) i dwa bloki na gpu+mem produkcji Sam'a. Układ ma wyglądać tak: Czy taki układ się sprawdzi, czy lepiej połączyć wszystko szeregowo, bo opinie na ten temat są bardzo różne? Czy te dwie chłodnice dadzą radę schłodzić A64 i 2x7800GT, które jak widadomo mocno się grzeją ? Zapraszam do dyskusji. PS W rev. 2 nie będzie tych zielonych oplotów i chaos w kablach został opanowany :). Pozdrawiam HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Wszystko w porzo tylko ja radze szeregowo. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Wszystko w porzo tylko ja radze szeregowo. ;) Jeszcze jakbyś napisał w jakiej kolejności :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Jeszcze jakbyś napisał w jakiej kolejności :)Jak najkrócej. ;) Kolejność nic ... albo bardzo niewiele (prawie niezauważalnie) zmienia wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Jak najkrócej. ;) Kolejność nic ... albo bardzo niewiele (prawie niezauważalnie) zmienia wydajność.Ok. Bo naczytałem się różnych opinii i mam lekki mętlik :) A chłodniczki dadzą radę pięciu blokom, bo pod Freezera chcę wyciąć otwór w dachu, no i jakby nie dały to byłby lekki zonk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ok. Bo naczytałem się różnych opinii i mam lekki mętlik :)No wiesz .. to jest moja opinia, zaraz tu moze ktos wyskoczyc i powiedziec ze to nie prawda co mowie. A chłodniczki dadzą radę pięciu blokom, bo pod Freezera chcę wyciąć otwór w dachu, no i jakby nie dały to byłby lekki zonk.Powinny dac rade. Hdd sie tak nie grzeje znowu, wiec jest kwestia tylko bloku na proc i 2xgrafa, one tam sie najbardziej udzielają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Jaka pompe bedziesz miał pod te 5 bloków i chlodnice? Bo kiedys tam tez bym chciał tak rozbudowac uklad i nie wiem czy hydor l20II wystarczy... Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Co do pompki, to AT-305 styknie, chyba że chcesz coś w stylu c.w.u to będzie jeszcze lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 heh, ja polecam C.O, własnie sobie kupiłem, normalnie niesłyszalna!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Jaka pompe bedziesz miał pod te 5 bloków i chlodnice? Bo kiedys tam tez bym chciał tak rozbudowac uklad i nie wiem czy hydor l20II wystarczy...Jak widać na fotce mam Cooltek'a CPS 750 12V i myślę że wystarczy. Teraz na dwóch blokach nie ma różnicy w temperaturach między pracą na 5V a 12V. Chłodnice to Freezer2, BIX i jeżeli to nie styknie to chcę zrobić pasywną samoróbkę z rurek i blachy miedzianej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...