Black_war Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 witam wreszcie zdecydowalem sie na wc i moj wstepny plan to: chlodniczka bip z fanderem 120 albo nie wiem co ? moze http://www.allegro.pl/item97965185_opel_ja...r_a_t_i_s_.html lub taki kadet http://www.allegro.pl/item98924328_najleps...stereczko_.html generalnie nie wiem czy bip czy kadet jest lepszy ;) moze cos innego w cenie do 100zl ? pompa Hydor Seltz L20 II albo Coolriver , czyli pomozcie :) (nie ma byc wiecej niz 140zl) myslalem jeszcze nad taka z reality za 40zl tylko nie mam pojecia o pompkach.. bloki cpu: Flowpin 261 (chyba tego kupie o termita :) ) gpu: frost 2 gpu or cos innego .. ale oby tanio z czasem moze dojda bloczki na ramy na grafie :) do tego jakies weze i inne duperele ;) raczej bez zbiornika bedzie moim glownym celem jest wydajnosc przy najnizszej cenie :) czyli standard nie chcialbym zeby przekroczylo 500zl aha i nie gadajcie ze bylo juz takich 30tematow ;) bo wiem ale i tak nie ma tam jasnej odpowiedzi czy akurat taki moj zestaw jak ja mam bedzie optymalny ;) aha i moj sprzet.. Duron (morgan) 1300 , gf 6200, Gigabyte GA-7VT600P-RZ, i chyba nicwiecej wymagajacego chlodzenia :) aha plyty nie chce chlodzic bo po co ? i nie gadajcie po co mi wc do takiego sprzetu ;) bedzie on w najblizszym czasie upgrejtowany aha i wc bede skladal sukcesywnie czy jakos tak tj. bede zbieral wszystkie czesci po kolei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 1 pytanie: szukales? :> kadet jest od jednego usera stad, chyba. kadet jest ok Coolriver bloczki obojetnie, bo to to samo np Kyniek albo Termit w 500zl sie zmiescisz ja bym bral albo cos o wymiarach 2x120 albo budzetowo kadeta jak chcesz cicho to pompy cwu / co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 bip - mała, ładna, uniwersalna co do wiatraka to napisałeś że nie zależy ci na ciszy...więc kup sobie delte 120cmf wtedy będziesz miał ładną wydajność, a jak nie chcesz takiego tornada to kup fandera. aha i obydwa linki z allegro to kadety coolriver - mam i polecam. Cichutka, mała i na 12V i ciągnie u mnie 3 bloki i 2 chłodnice. blok cpu: frost 2 micro - tanie, ładne i działa. blok gpu: frost 2 gpu napisz jeszcze co to za 6200, bo jak to nie jest @6600 to nie ma co wc na niego dawać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 jest @6600 a nawet 600mhz na rdzeniu :P tera na stockowym ma 105*c.. ;) kupilem evercool turbo 2 i nie wchodzi.. zalamalem sie i postanowilem podjac radykalne kroki : wc :) co do bloku na cpu : to chyba sie juz zdecydowalem bo tamten to jest najwydajniejszy wg. jet-pc ma odrazu zapinke a tak to musialbym kupowac versje f2m za 80zl z zapinka (na przyszlosc ;) ) a 20 zl roznicy to juz nie takie straszne ale co generalnie jest lepsze kadet czy bip ? aha i jakie weze ;) ? 8/10 czy 9/12 ? zalezy mi zeby nie bylo duzego zamieszania z przejsciowkami itd itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 akurat miedzy frostem a flowpinem jest różnica w wydajności która da sie na pewno zauważyć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) wiesz jak nie chcesz zarobic ... :P genralnie to jest ironia czy nie :) ?] edit to chyba nie jest ironia :) Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Moje przyszłe WC - ciągle, że się tak wyrażę, "under construction" - wyglądać będzie mniej więcej tak: . No to Wesołego..., choć spóźnione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) :) juz mam.. trza brac bip'a bo sie kadecik do budy nie zmiesci :) no to coolriver, weze, i krocce zamowione Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 kadecik z tym fajnym shroutem to jest odemnie, jak nie pujdzie przez najblizsze trzy dni to zostaje u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ahaa i ma ktos gdzies testy f2g ?? kurcze kadecik jest wydajniejszy od bip'a (chyba :) jak na jet pisze ze porownywalny do bip2.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 kurcze kadecik jest wydajniejszy od bip'a (chyba :) jak na jet pisze ze porownywalny do bip2.. bip1 << kadet <= bip2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 dobra teraz to juz definitywnie wszystko zaplanowane :) biore tego kadeta http://img293.imageshack.us/my.php?image=obraz0110sp.jpg klade go na parapecie za kompem i weze wprowadzam przez te miejsca na sledzie jeden odrazu idzie do grafy drugi do pompki (ktora bedzie pod hdd) od pompki jeden do proca a z proca jeden spowrotem do chlodnicy ;) mysle ze w miare zrozumialem mariush nie martw sie nie zostaniesz ze swoim kadetem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ok, nie ma sprawy, zycze zadowolenia z zakupionego towaru! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ahaa i ma ktos gdzies testy f2g ?? Na 6800 @400mhz 16/5 mam zalmana gwb1, a to jeden z najprościej skonstruowanych bloków jakie widziałem, a działa. Myślę więc, że gpu, a juz na pewno nie 6600 nie wymagają superbloków do ich schłodzenia, więc kup sobie tego f2g i będzie aż świat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 F2m lub F2s z bip2(freezer 2) będzie wydajniejszy niż flowpin z BIP, decyzja należy do ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ale ja bede mial kadeta i flowpina ;) wiec nie wiem czy juz aby napewno to co wyzej podales bedzie wydajniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Latem napewno mój konfig. Zimą może być różnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) co sie tak uparles bip2 i kadet to prawie to samo.. a flowpin jakby nie patrzec jest wydajniejszy flowpin ma 0,142 c/w a f2s 0,173 c/w a cena ta sama ;) Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 co sie tak uparles bip2 i kadet to prawie to samo.. a flowpin jakby nie patrzec jest wydajniejszy flowpin ma 0,142 c/w a f2s 0,173 c/w a cena ta sama ;) Ale od chłodniczki zależy w wiekszej mierze wydajność układu a nie od bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 no ale kadet i bip2 oferuja podobna wydajnosc wiec w czym problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 no ale kadet i bip2 oferuja podobna wydajnosc wiec w czym problem ?Nie ma to jak estetyka wykonania bipa oraz łatwosc w obsłudze ... tzn. montaz w budzie i wentyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) czytaj uwazniej :) kadet bedzie stal za buda a pozatym bip2 jest duzo drozszy po 3 troche przydlugi jak na moja mala obudowe moim a glownym celem jest zmiescic sie w 500zl Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) a moglby ktos powiedziec jak ew. zamontowac bix'a 2 do budy ? bo z tego co mi wiadomo ma okolo 13,5 cm wysokosci i sie w sumie do zatok 5.25 nie zmiesci.. a bip2 np. akurat wchodzi bo w sumie jeszcze chlodnicy nie wybralem.. jak mi wejdzie do budy to moze i bix'a 2 kupie poprostu dluzej bede zbieral caly zestaw ale meczy mnie ta jego wysokosc bo 13,5 cm w sumie nie ma gdzie zamontowac Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 daj kilka fot budy to pogadamy, przynajmniej ja jasnowidzem nie jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 jakbys chcial taniej kadeciaka to za 45-50zl moj kolega ma do sprzedania .. moze nie swieci jak psu jajca .. ale ejst szczelny i sprawdzony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 oj ze zdjeciem bylo by ciezko :/ tutaj info http://www.ctrs.com.pl/_new/?kategoria=pod...enu=11&id=89988 czyli typowy noname :) ale mnie interesuje szerokosc bixa jak go wlozyc np. w miejsce cdromu ?? bo w twardy to na pewno nie wejdzie a na 5,25 jest (bix) o 1,5 cm za wąski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 nagrzewnica od fiata 125p lub poloneza idealnie pasuje w 1,5 zatoki 5,25" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ehh chyba kupie wkoncu tego kadeta bo ma takie fajne drewniane pudlo ze shroudem :) tylko meczy mnie czy nie bedzie to zabardzo halasowalo skoro nie bedzie w budzie ;) bo narazie na jakiegos nowego fandera nie mam kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 a tak sie zastanawiam.. co bedzie wydajniejsze 2x bip czy bip 2 ? :) czy to poprostu to samo ?? aha i czy coolriver pociagnie kadeta za buda i jeszcze bip'a w budzie ? bo mnie naszedl pomysl zwiekszenia z czasem wydajnosci ;) a slyszalem gdzies ze pompki maja wieksze problemy z chlodnicami za obudowa lub daleko polozonych od pompek.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 coolriver powinien dac rade z trzema blokami i dwoma chłodnicami. Rozumiem ze BIP bedzie za prockiem i przed grafą lub chipsetem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...