Skocz do zawartości
Black_war

Moje Przyszłe Wc ;)

Rekomendowane odpowiedzi

witam

wreszcie zdecydowalem sie na wc i moj wstepny plan to:

chlodniczka bip z fanderem 120 albo nie wiem co ? moze http://www.allegro.pl/item97965185_opel_ja...r_a_t_i_s_.html lub taki kadet http://www.allegro.pl/item98924328_najleps...stereczko_.html generalnie nie wiem czy bip czy kadet jest lepszy ;) moze cos innego w cenie do 100zl ?

pompa Hydor Seltz L20 II albo Coolriver , czyli pomozcie :) (nie ma byc wiecej niz 140zl) myslalem jeszcze nad taka z reality za 40zl tylko nie mam pojecia o pompkach..

bloki

cpu: Flowpin 261 (chyba tego kupie o termita :) )

gpu: frost 2 gpu or cos innego .. ale oby tanio z czasem moze dojda bloczki na ramy na grafie :)

do tego jakies weze i inne duperele ;) raczej bez zbiornika bedzie

moim glownym celem jest wydajnosc przy najnizszej cenie :) czyli standard nie chcialbym zeby przekroczylo 500zl

aha i nie gadajcie ze bylo juz takich 30tematow ;) bo wiem ale i tak nie ma tam jasnej odpowiedzi czy akurat taki moj zestaw jak ja mam bedzie optymalny ;) aha i moj sprzet.. Duron (morgan) 1300 , gf 6200, Gigabyte GA-7VT600P-RZ, i chyba nicwiecej wymagajacego chlodzenia :) aha plyty nie chce chlodzic bo po co ? i nie gadajcie po co mi wc do takiego sprzetu ;) bedzie on w najblizszym czasie upgrejtowany aha i wc bede skladal sukcesywnie czy jakos tak tj. bede zbieral wszystkie czesci po kolei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 pytanie: szukales? :>

kadet jest od jednego usera stad, chyba. kadet jest ok

Coolriver

bloczki obojetnie, bo to to samo np Kyniek albo Termit

w 500zl sie zmiescisz

ja bym bral albo cos o wymiarach 2x120 albo budzetowo kadeta

jak chcesz cicho to pompy cwu / co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bip - mała, ładna, uniwersalna

co do wiatraka to napisałeś że nie zależy ci na ciszy...więc kup sobie delte 120cmf wtedy będziesz miał ładną wydajność, a jak nie chcesz takiego tornada to kup fandera.

aha i obydwa linki z allegro to kadety

coolriver - mam i polecam. Cichutka, mała i na 12V i ciągnie u mnie 3 bloki i 2 chłodnice.

blok cpu: frost 2 micro - tanie, ładne i działa.

blok gpu: frost 2 gpu napisz jeszcze co to za 6200, bo jak to nie jest @6600 to nie ma co wc na niego dawać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest @6600 a nawet 600mhz na rdzeniu :P tera na stockowym ma 105*c.. ;) kupilem evercool turbo 2 i nie wchodzi.. zalamalem sie i postanowilem podjac radykalne kroki : wc :) co do bloku na cpu : to chyba sie juz zdecydowalem bo tamten to jest najwydajniejszy wg. jet-pc ma odrazu zapinke a tak to musialbym kupowac versje f2m za 80zl z zapinka (na przyszlosc ;) ) a 20 zl roznicy to juz nie takie straszne

ale co generalnie jest lepsze kadet czy bip ?

aha i jakie weze ;) ? 8/10 czy 9/12 ?

zalezy mi zeby nie bylo duzego zamieszania z przejsciowkami itd itp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra teraz to juz definitywnie wszystko zaplanowane :) biore tego kadeta http://img293.imageshack.us/my.php?image=obraz0110sp.jpg

klade go na parapecie za kompem i weze wprowadzam przez te miejsca na sledzie jeden odrazu idzie do grafy drugi do pompki (ktora bedzie pod hdd) od pompki jeden do proca a z proca jeden spowrotem do chlodnicy ;) mysle ze w miare zrozumialem

mariush nie martw sie nie zostaniesz ze swoim kadetem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ahaa i ma ktos gdzies testy f2g ??

Na 6800 @400mhz 16/5 mam zalmana gwb1, a to jeden z najprościej skonstruowanych bloków jakie widziałem, a działa. Myślę więc, że gpu, a juz na pewno nie 6600 nie wymagają superbloków do ich schłodzenia, więc kup sobie tego f2g i będzie aż świat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co sie tak uparles bip2 i kadet to prawie to samo.. a flowpin jakby nie patrzec jest wydajniejszy

flowpin ma 0,142 c/w a f2s 0,173 c/w a cena ta sama ;)

Ale od chłodniczki zależy w wiekszej mierze wydajność układu a nie od bloku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moglby ktos powiedziec jak ew. zamontowac bix'a 2 do budy ? bo z tego co mi wiadomo ma okolo 13,5 cm wysokosci i sie w sumie do zatok 5.25 nie zmiesci.. a bip2 np. akurat wchodzi

bo w sumie jeszcze chlodnicy nie wybralem.. jak mi wejdzie do budy to moze i bix'a 2 kupie poprostu dluzej bede zbieral caly zestaw ale meczy mnie ta jego wysokosc bo 13,5 cm w sumie nie ma gdzie zamontowac

Edytowane przez Black_war

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj ze zdjeciem bylo by ciezko :/ tutaj info http://www.ctrs.com.pl/_new/?kategoria=pod...enu=11&id=89988

czyli typowy noname :) ale mnie interesuje szerokosc bixa jak go wlozyc np. w miejsce cdromu ?? bo w twardy to na pewno nie wejdzie a na 5,25 jest (bix) o 1,5 cm za wąski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak sie zastanawiam.. co bedzie wydajniejsze 2x bip czy bip 2 ? :) czy to poprostu to samo ?? aha i czy coolriver pociagnie kadeta za buda i jeszcze bip'a w budzie ? bo mnie naszedl pomysl zwiekszenia z czasem wydajnosci ;)

a slyszalem gdzies ze pompki maja wieksze problemy z chlodnicami za obudowa lub daleko polozonych od pompek..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi