Skocz do zawartości
Black_war

Moje Przyszłe Wc ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukas_gab

NIE ..... Żartowałem ;) Skoro po 52zł to warto jednak ja jestem zwolennikiem wydajnosci i kupiłęm tego mojego bloksa z myslą o przyszłości ... no ale jak lubisz co jakiś czas kupować inny blok / pompke ... jak lubisz ... ja lubie przechodzić i zbierać gry a inni bloki wodne ;P jak kto woli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

pompka... byle by wode pompowała a nie musi tego robić w hektolirtach na h ;) Chłodnica tesz jest ważna ale gdy kiepski blok ... no ale można to powiedzieć na odkrót wazny blok ale jak chłodnica słaba ... Co nie zmienia faktu ze na bloku na cpu nie można oszczędząć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra ale jaki jest sens kupowania bloku mniej wydajnego w tej samej cenie co wydajniejszy ;) ? sory nie naleze do tych co podniecaja sie wygladem dla mnie ma poprostu dzialac

a co do pompki nie aquael tylko atman -.-

Co? X3N 99zł w promocji jestwięc argument cenu odpada... a o jakości to nawet nie chce mi się dyskutować... zresztą - uważaj sobie jak chcesz. Jak dla mnie blok poprostu nie ma prawa cieknąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pompka... byle by wode pompowała a nie musi tego robić w hektolirtach na h ;) Chłodnica tesz jest ważna ale gdy kiepski blok ... no ale można to powiedzieć na odkrót wazny blok ale jak chłodnica słaba ... Co nie zmienia faktu ze na bloku na cpu nie można oszczędząć

Tak tylko w pierwszym zdaniu już sobie sam zaprzeczasz. Byle pompowała.. hehe tyle ze aquqel czy szut w pewnym momencie po prostu nie wstanie razem z kompem.. i już nie "bedzie byle pompować". Jest to jedyny mechaniczny element.. więc moim zdaniem najistotniejszy.

A gdyby chlodnica nie była ważna to ludzie nadal mieli by 10metrów węża za biurkiem :lol:

Jaki masz blok jest ważne jeżeli patrzysz na emperatury. jeżeli Ci kompletnie na nich nie zależy to co za różnica czy x4pro,realitynet, misiu, termit czy kyniek? Kompa nie spalisz przez wybór któregokolwiek bloku. A pompka to już zupełnie inna sprawa....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

Mówie każdy mówi swoje ... jak by blok był nie ważny to by ludzie miali super osprzęt a bloki za grosze od cpc z "rurkami" zamiast finów ... no ale karzdy uważa inaczej ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

Święte słowa ale i tak karzdy ma swoich "faworytów"....ja probonuje owinąć kompa węzem ogrodowym ... w nomi jest przecena :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne ... nie mówimy tu o przypadkach ekstremalnych. Oczywiste, że układu by nie było bez pompki itp. Mozna by powiedzieć, że najważniejszym elemtnem wc są węże ;)

Chodzi tu raczej o układy zakupione jak najmnejszym kosztem przy których chcemy uzyskać dosyć dobrą wydajność.

Tak wiec, składając układ np. zbudowany z Flow Pina i jakiejś aluminiowej nagrzewki samochodowej, nie mozemy oczekiwac od takiego zestawu jakiejś powalającej wydajności. Wydajniejszym imho układem byłby zestaw składający sie z marnego bloku np ... hmmm ... 4EVER z bloki.pl i dobrej chłodniczki takiej jak np. cooltek, albo bip.

Na tej podstawie stwierdzam, że chłodnica (nagrzewnica) jest ważniejszym elementem od bloku. I w nią trzeba wiecej pieniedzy zainwestowac niz w bloki. Tym bardziej, że zazwyczaj nasze układy sie z czasem "rozrastają" o inne bloki (gpu, nb, hdd, ... )

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi