Sarkazz Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 poza tym sie pisze Ghana a nie Gana :DCo za różnica, pokazesz na mapie gdzie to dokładnie jest :rolleyes: ? ;X Bo ja tylko tak mniej więcej ;X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 poszedlem na calosc :] postawilem wlochy - usa 1/1 po kursie 2.0 i brazylia - australia 1/1 po kiursie 1.53 :] podobno hiddink wystawi jutro sklad bez grella, moore'a, aloisiego i cahilla, gdyz dostali oni zolte kartki w meczu z japonia, a hiddink jako wielki strateg zdaje sobie sprawe ze 1. miejsce w tej grupie jest poza zasiegiem i bylo by glupota narazanie na dostanie kolejnych zoltych kartek przez tych pilkarzy i wykluczenie ich przez to z arcywaznego meczu z chorwacja, ktory prawdopodobnie zdecyduje o tym, czy z grupy wyjda chorwaci, czy wyjda australijczycy. tak przynajmniej spekulacje na forum obstawianie.com podal w swojej analizie meczu brazylia - australia uzytkownik peugeot_206, a teraz panowie kibicujemy italii i ich catenaccio :D bo czas zaczac zbijac duza kase na tych mistrzostwach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) dzisiaj dzien przesada!!! zobaczcie co sie dzieje z wlochami <lol2> i jednak remis (wooot) Edytowane 17 Czerwca 2006 przez koparka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 @sawyer188 live'y sie nie licza :P liczy sie kasa bratku:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuśmier Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) nr nazwa opcja kurs system blok 3551 BRAZYLIA-AUSTRALIA 1 1.30 - - blok jednozdarzeniowy, kurs: 1.30 3751 FRANCJA-KOREA PŁD. 1 1.50 - - blok jednozdarzeniowy, kurs: 1.50 3858 UKRAINA-ARABIA SAUD. G 1 1.25 - - blok jednozdarzeniowy, kurs: 1.25 3701 TOGO-SZWAJCARIA 2 1.65 - - blok jednozdarzeniowy, kurs: 1.65 3501 JAPONIA-CHORWACJA 2 1.82 - - blok jednozdarzeniowy, kurs: 1.82 3151 POLSKA-KOSTARYKA 2 4.75 - - blok jednozdarzeniowy, kurs: 4.75 termin ostatniego zdarzenia 2006/06/19 19:35 zagrane systemy system a: b r a k system b: b r a k system c: b r a k ------------------------------------------------------------------------------- ZAKŁAD BUKMACHERSKI ,,TOTO - MIX'' ------------------------------------------------------------------------------- jestem początkującym graczem i doradzcie mi cos, usuncie jakis mecz albo dodajcie co radzicie :) Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Kuśmier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) dobry kupon ale nie był bym taki pewien wygranej chorwacji :wink: ale na 80% ci wejdzie.Dziwi mnie fakt że bardzo duży jest kurs na zwyciestwo holandii z argentyną ok 4.5zł :blink: Edytowane 18 Czerwca 2006 przez sawyer188 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Francja i Kostaryka na 90% nie wejdą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuśmier Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 tak tylko jest teraz bardzo mała wygrana :/ wes cos dodaj dodam mecze Ty napisz kto (może) wygrac :P a jak by cos wywalic to też mów 15:00 Japonia - Chorwacja 18:00 Brazylia - Australia 21:00 Francja - Korea Południowa 15:00 Togo - Szwajcaria 18:00 Arabia Saudyjska - Ukraina 21:00 Hiszpania - Tunezja 16:00 Ekwador - Niemcy 16:00 Kostaryka - Polska 21:00 Szwecja - Anglia 21:00 Paragwaj - Trinidad i Tobago 16:00 Portugalia - Meksyk 16:00 Iran - Angola 21:00 Holandia - Argentyna 16:00 Ghana - USA 16:00 Czechy - Włochy ufff sporo ich ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) W tej chwili żeby obstawiać musisz zobaczyć żółte kartki, sytuacje w grupie, i to na jakim miejscu chce być zespół w grupie. 1/2 miejsce powoduje że spotkasz się z kimś tam z innej grupy, więc wiele drużyn woli zremisowac, przegrać żeby potem wpaść na łatwiejszego przeciwnika. Poza tym jak widać skończyły się pewniaki, skoro czechy przegrywają... Dopiero w 1/8 będzie można więcej postawić. No i ja preferuje 50 zł na 2/3 mecze. W miarę pewny zarobek, ale coś ostatnio niezbyt wychodzi. Ja to olewam, jestem niewiele na minusie. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikisikorek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Ej... bylem zly na WKS, Meksyk... ale to co wczoraj sie stalo, to przechodzi ludzkie pojecie! Z 3w miare dobrych kont, na ktorych zapowiadaly sie wygrane, przez wczorajszy dzien nie zostalo nic. Jedno takie biedniutkie na ktoryc zostawilem sobie 4zl ;\ To jest nieporozumienie... To bylo wymiorzone w nas! btw. kto pamieta jak pisalem pare stron temu zeby stawiac na ghane bo rozniosa czechy:> To sie smialiscie ze mnie. Za to ostro pomylilem sie co do wlochow... Ehhhh Na kogo by tu konto zalozyc... Edytowane 18 Czerwca 2006 przez dzikisikorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ej... bylem zly na WKS, Meksyk... ale to co wczoraj sie stalo, to przechodzi ludzkie pojecie! Z 3w miare dobrych kont, na ktorych zapowiadaly sie wygrane, przez wczorajszy dzien nie zostalo nic. Jedno takie biedniutkie na ktoryc zostawilem sobie 4zl ;\ To jest nieporozumienie... To bylo wymiorzone w nas! btw. kto pamieta jak pisalem pare stron temu zeby stawiac na ghane bo rozniosa czechy:> To sie smialiscie ze mnie. Za to ostro pomylilem sie co do wlochow... Ehhhh Na kogo by tu konto zalozyc... Nie polecam zakładania więcej niż jedno konto na BAH, mi właśnie dziś usuneli 3 konta - dane (tzn. imię, nazwisko) się różniły, ale ulice były te same :P (i tak 0 zł było więc nic się nie stało) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 prosta sprawa z pustych kont powywalaj dane na fikcyjne i założ nowe prawdziwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikisikorek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ale moi rodzice, moja babka, brat nie moga miec innych kont na ktorych chca grac? Zreszta niech usuna, bo tak sa puste. Zostawiam je po to aby skorzystac z jakies promocji, jesli takowa bedzie, kiedys w przyszlosci... ;) Wlasnie dostalem dane kuzyna, calkiem inny region :P Bede gral jako on... NIE mozna dac sie przekreta typu wtopa czech czy remis wlochow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Damn musze czekac do wtorku i zeby Polska wygrala to wtedy cofnie mi sie ponad 20zl i pogram dalej a puki co po wczorajszym dniu tylko poasystuje :? :) tak tylko jest teraz bardzo mała wygrana :/ wes cos dodaj dodam mecze Ty napisz kto (może) wygrac :P a jak by cos wywalic to też mów 15:00 Japonia - Chorwacja tu raczej chorwacja , po przegranej z Brazylia to ich wielka szansa na zdobywanie punktow 18:00 Brazylia - Australia boje sie takich meczow bo faworyci zawodza , ale Brazylia jest ponad to mysle i bedzie chciala byc 1 w grupie 21:00 Francja - Korea Południowa pewniak Francja wbrew temu co inni mysla 15:00 Togo - Szwajcaria tu bym nie stawial 18:00 Arabia Saudyjska - Ukraina Ukraina bez dwoch zdan 21:00 Hiszpania - Tunezja jak wyzej 16:00 Ekwador - Niemcy tu bym nie stawial , Niemcy moga wybrac(win or not) zaleznie od tego jak potocza sie losy w grupie B 16:00 Kostaryka - Polska haha ja postawilem na Polske i od tego zalezy czy bede grac dalej :) 21:00 Szwecja - Anglia tu stawiaj po meczu z niemcami bo Anglia zrobi wszystko zeby nie wyjsc na Niemcow 21:00 Paragwaj - Trinidad i Tobago nie stawial bym 16:00 Portugalia - Meksyk Portugalia juz wyszla wiec moze odpuscic , Meksyk walka o byc albo nie byc 16:00 Iran - Angola znajac serce do gry Angoli i szanse na wyjscie , rozniosa Iran albo przynajmniej sprobuja 21:00 Holandia - Argentyna haha ciekaw jestem jakbyscie tu stawiali , bo ja nie mam pojecia , moze remis 16:00 Ghana - USA chyba najtrudniejszy mecz bo obie druzyny zagraja na 120% 16:00 Czechy - Włochy tu bym stawial under 2.5 bedzie walka do samego konca raczej remisowa az 1 golem ktos przechyli szale zwyciestwa ufff sporo ich ^^ oczywiscie pogrubiony to moj komentarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ja na miejscu Anglii bardziej bałbym się Ekwadoru niż szwabów, ale rzeczywiście trzeba poczekac na mecz Niemcy-Ekwador. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikisikorek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Thical, dobrze powiedziane i osobiscie tez bym sie pod tym podpisal ;) Jedyne ale to chyba ta Polska <lol>. Jesli mnie pamiec nie myli to Holandia ma 6pkt i Argentyna tez, wiec bedzie to mecz o prestiz lub lepsza pozycje wyjsciowa. Chyba to odpuszcze... Do tego moim zdaniem pewny mecz: Serbia i Montenegro - Wybrzeże Kości Słoniowej - 2 edit. Noi zonk, Chorwaci przegrali. Niewykorzystany karny i wiele sytuaci. Po meczu z Brazylia spodziewalem sie czegos wiecej. Zablokowali mi dizs utworzone konto, chamy. Robie ostatnie i jak nie wyjdize to koniec z tym :P Edytowane 18 Czerwca 2006 przez dzikisikorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 http://allegro.pl/item109937643__%5E_%5E_b...ny_hicior_.html już nawet chcą na tym zarobić ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 http://allegro.pl/item109937643__%5E_%5E_b...ny_hicior_.html już nawet chcą na tym zarobić ;o masakra co za debile to kupuja :blink: ide zalozyc zaraz na allegro aukcje poradnik korzystania z google za 10zl jako bonus dozuce poradnik uruchamiania przegladarki internetowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 postawilem dzisiaj under w meczu francja - korea pld po kursie 1.727 i hiszpanie ze bdzie wygrywala po pierwszej i po drugiej polowie po kursie 1.8. za 20 zl do wyciagniecia 62zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikisikorek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 To moj nowy zakladzik ponad czasowy ;): Polska - Kostaryka (Typ) 1 Niemcy - Ekwador (Typ) 1 Serbia i Montenegro - Wybrzeże Kości Słoniowej (Typ) 2 Argentyna - Holandia (Typ) 1 Angola - Iran (Typ) 1 Stany Zjednoczone - Gana (Typ) 2 Brazylia - Australia (Typ) 1 Francja - Korea Południowa (Typ) 1 Szwajcaria - Togo (Typ) 1 Francja - Togo (Typ) 1 Hiszpania - Tunezja (Typ) 1 Ukraina - Arabia Saudyjska (Typ) 1 Hiszpania - Arabia Saudyjska (Typ) 1 Ukraina - Tunezja (Typ) 1 Kurs: 669,07 Stawka: 1 Do wygrania: 669,07 ;) Pozostale 4 zl mam nadzieje ze dzis pomnozy Francja na spole z Brazylia ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Kolejny argument na korzyśc Argentyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Argentyna pewnie tez wystawi rezerwy ale tam beda : Messi i Tevez :) Stawiac na szwajcarie , Togo moze jutro chciec zbojkotowac mecz , "wielkie" gwiazdy domagaja sie kasy :ff ------------------------------------------------------ Panowie przypomnialo mi sie ze 3 runda rozgrywek grupowych bedzie po 2 mecze dziennie z 2 grup naraz w tym samym czasie co oczywiscie oznacza ze np. Anglia nie poczeka sobie jak zagraja Niemcy bo bedzie grac w tym samym czasie , a wiec trzeba sie posilkowac sytuacja jaka jest teraz w grupie i wierzyc ze niektore druzyny dla przykladu Niemcy zagraja o zwyciestwo bo Anglia juz chyba niezagrozona na 1 miejscu itd. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez thical Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Nie, to nie tak O tej samej godzinie będą grac drużyny z tych samych grup, czyli Polska-Kostaryka i Niemcy-Ekwador będzie o 16.00, a Szwecja-Anglia i Trynidad-Paragwaj o 21.00. Czyli Anglia będzie mogła sobie zagrac jak jej się podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Tak tak juz sie zjorgnolem na wp w programie tv ale nie chcialem edytowac poprzedniego postu , z zamieszania ktore wprowadzilem oczywiscie sie wycofuje :D co nie zmienia faktu ze Anglia juz chyba nie zagrozona a niemcy chyba? :huh: nie chca wyjsc na Anglie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zow Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) 2228 18:00 Ukraina - Arabia S. (1?) do pierwszej połowy, w drugiej (x) 14.00 2232 21:00 Hiszpania - Tunezja (X?) do pierwszej połowy, w drugiej (1) 4.00 2091 15:00 Togo (strz./nie strz.) (2) 2.00 Stawka 5zł Kurs 112 Moja (zakładana) wygrana 504 zł :lol2: Edytowane 19 Czerwca 2006 przez zow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 2228 18:00 Ukraina - Arabia S. (1?) do pierwszej połowy, w drugiej (x) 14.00 2232 21:00 Hiszpania - Tunezja (X?) do pierwszej połowy, w drugiej (1) 4.00 2091 15:00 Togo (strz./nie strz.) (2) 2.00 Stawka 5zł Kurs 112 Moja (zakładana) wygrana 504 zł :lol2: Powiem tak o ile nie ktore zecy w bukmacherstwie mozna jakos przewidziec o tyle ty zagrales w totolotka. Bedziesz potrzebowal mase szczescia zeby Ci to weszlo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zow Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Powiem tak o ile nie ktore zecy w bukmacherstwie mozna jakos przewidziec o tyle ty zagrales w totolotka. Bedziesz potrzebowal mase szczescia zeby Ci to weszlo :)Wiem, wiem tak se postawiłem do picu :-P Ale przeciez w totka teżidzie wygrać :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuśmier Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Mecze grupy E data mecz wynik stadion 2006-06-12 18:00:00 USA - Czechy 0 - 3 Gelsenkirchen 2006-06-12 21:00:00 Włochy - Ghana 2 - 0 Hanover 2006-06-17 18:00:00 Czechy - Ghana 0 - 2 Cologne 2006-06-17 21:00:00 Włochy - USA 1 - 1 Kaiserslautern 2006-06-22 16:00:00 Ghana - USA - Nuremberg 2006-06-22 16:00:00 Czechy - Włochy - Hamburg Tabela grupy E pozycja drużyna pkt zw rem por bramki 1 Włochy 4 1 1 0 3-1 2 Czechy 3 1 0 1 3-2 3 Ghana 3 1 0 1 2-2 4 USA 1 0 1 1 1-4 Ghana - USA ? :/ USA - 3 zółte kartki i 2 czerwone Ghana - 8 zółtych i 0 czerwonych ---------------------------------------------------------------------------------------------- Reprezentacja Ghany, mimo iż na mistrzostwach świata zadebiutuje dopiero w 2006 roku, jest jedną z najbardziej utytułowanych drużyn afrykańskich. W latach 60. cztery razy grała w finale Pucharu Narodów Afryki, a dwukrotnie - w 1963 i 1965 roku - triumfowała w nim. Wyczyn ten Czarne Gwiazdy powtórzyły w 1978 i 1982 roku. Lata 90. to wielkie sukcesy w futbolu juniorskim i młodzieżowym. Oto najważniejsze z nich: * w mistrzostwach świata U-17 - triumf w 1991 i 1995, II miejsce w 1993 i 1997, III miejsce w 1999 roku * w mistrzostwach świata U-21 - II miejsce w 1993 i 2001, IV miejsce w 1997 * w Igrzyskach Olimpijskich - brązowy medal w 1992 W obecnej reprezentacji, prowadzonej od 2004 roku przez Serba Ratomira Dujkovica, który jako pierwszy w historii wprowadził ją do Mundialu, grają przede wszystkim piłkarze urodzeni na początku lat 80. Większość z nich występuje na co dzień w klubach europejskich, chociaż nie zawsze mają miejsce w pierwszych jedenastkach. Najbardziej wyróżniającymi się zawodnikami drużyny narodowej są bramkarz Sam Adjei, obrońca Samuel Kuffour (obecnie zawodnik AS Roma, w 2001 roku triumfował z Bayernem Monachium w Lidze Mistrzów), pomocnicy Stephen Appiah z Fenerbahçe Stambuł i Michael Essien z Chelsea Londyn oraz napastnik Matthew Amoah, gracz Borussi Dortmund. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Reprezentacja USA pierwszy mecz rozegrała już w 1885 roku, ale nie został on wpisany do oficjalnego rejestru. Dziś uznaje się, że debiutem międzypaństwowym Amerykanów było wygrane 3:2 spotkanie ze Szwecją w Sztokholmie, w trzy lata po założeniu krajowego związku piłki nożnej. W pierwszych mistrzostwach świata Amerykanie zajęli trzecie miejscie, którym podzieli się z Jugosławią. Cztery lata później start w finałach zakończyli już po pierwszym meczu - z Włochami, przegranym 1:7. Przez ponad pół wieku byli zupełnie przeciętną drużyną (choć w 1950 roku znów awansowali do finałów i zdołali tam pokonać Anglię). W strefie CONCACAF nie potrafili wygrać rywalizacji z dużo silniejszym Meksykiem. Pewien przełom nastąpił dopiero w latach 90. Od 1990 roku reprezentacja USA jest stale obecna w Mistrzostwach Świata (wtedy też powróciła na Mundial po czterdziestoletniej przerwie), a w 2002 (po zwycięstwie w 1/8 finału nad Meksykiem) dotarła aż do ćwierćfinału. W latach 1991-2005 trzykrotnie triumfowała w Złotym Pucharze CONCACAF. Niezłe wyniki reprezentacji są w dużej mierze skutkiem nowego spojrzenia samych Amerykanów na futbol. Profesjonalna liga piłkarska (MLS) powstała w USA dopiero w 1996 roku. Od czasu kiedy Stany Zjednoczone były gospodarzami światowego championatu (w 1994), znacznie wzrosło zainteresowanie piłką nożną wśród kibiców i sponsorów. Dziś rozgrywki MLS przyciągają na stadiony nie mniej fanów niż mecze baseballu, czy koszykówki, a amerykańskie kluby należą do najlepiej zarządanych na świecie, piłkarze zaś grają w najsilniejszych zespołach Europy - ostatnio Stany Zjednoczone mogą pochwalić się znakomitymi bramkarzami. Jeszcze w latach 90. w reprezentacyjnej bramce występował charyzmatyczny Tony Meola, a obecnie o miejsce pierwszego golkipera rywalizują - Tim Howard (Manchester United, najlepszy bramkarz Premiership w sezonie 2003-04), Brad Friedel (Blackburn Rovers, najlepszy bramkarz Premiership w sezonie 2002-03) i Kasey Keller (Borussia Mönchengladbach, piłkarz roku 2005 w USA). Ghana - USA ? :/ Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Kuśmier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 eee? o co ci wogóle chodzi, bo napisałeś to tak, że nie wiadomo wogóle o co kaman. jeżeli Ci chodzi oto na kogo stawiać, czy na Ghane czy na USA, to ja Ci napiszę tylko tyle, że odpuściłbym sobie stawianie na ten mecz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Dzisiaj taki : Ukraina-Arabia 1 1,40 Hiszpania-Tunezja 1 1,45 Francja-Togo 1 1,35 Iran-Angola 1x 1,34 Serbia-WKS 2 2,25 Chorwacja-Australia 10 1,29 3 zł. => 28,80 zł. Edytowane 19 Czerwca 2006 przez _1t_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...