mancyk Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 witam, mam pare pytan odnosnie modernizacji kompa, a mianowicie....z tego zestawu co mam w sygnaturce chcialbym zostawic sobie karte graf. i dysk....procek, płyta i ram do wymiany.....mam malo kasy i nie zalezy mi na super kompie do gier czy do OC, poprostu chcialbym kompa na ktorym bede mogll czasem zagrac w jakas starsza gierke i na ktorym bede mogl bez zadnych zawiech pobrykac w internecie....i tu rodza sie pytania co wybrac??czy pci-e to waszym zdanie niezbedna zecz w dzisiejszych czasach??czy bede mogl podlaczyc moja krte graf. pod agp x8??jaka plyte wybrac (myslalem o socket 478 pod celeronika)?? wszedzie widze plyty ASROCK--> dobre to to płyty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 wszystko zalezy od tgo ile masz na to przeznaczonych funduszy bo 'malo' to pojecie wzgledne ;] co do asrocka - plyta budzetowa dltego tyle ich wszedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancyk Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 fundusz bardzo skromny, 600zl max.....a da sie pozostalosc sprzedac, a jak tak to jaka proponujecie rozsadna cene?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 poszukaj na allegro jakiegos p4 northwooda z plytka abita, sa teraz calkiem tanie i spokojnie wystarczy Ci cos takiego do domu, za jakis czas moze zmienisz grafike na cos mocniejszego i nawet popykasz w nowsze gierki na tym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Procesor AMD Sempron 3100+ BOX 64-bit -- 370zł Płyta Asus K8N-E -- 220zł Pamięć DDR 256MB PC3200 400MHz -- 60zł (a za jakis czas druga taka sama) za wszystko wyjdzie 650zł w apollo.pl i chyba swoją grafe podłączysz. Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 zamiast Procesor AMD Sempron 3100+ BOX 64-bit wez 2800, wykrecisz go spokojnie do 2000mhz, a za kase ktora Ci zostanie wez 512mb ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Procesor AMD Sempron 3100+ BOX 64-bit -- 370zł Płyta Asus K8N-E -- 220zł Pamięć DDR 256MB PC3200 400MHz -- 60zł (a za jakis czas druga taka sama) taaa a karte graficzna ktora ma na agp wsadzi sobie chyba do pupy. jak juz tak to jakiegos 2800+ (cane ponizej 300zl) gigabyte k8ns 512ddr i powinno wyjsc mniej niz 600zl sprzedasz swoje stare czesci za jakies 150zl... i wtedy mozesz sobie kupic jakiegos radeona 9500/9500pro badz tez kupic ta plyte asusa i wtedy kupic np geforca 7300 na pci-e ... wyjdzie podobnie z cena ;] Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez gollumek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zeby to wszystko wyszlo w miare tanio proponowalbym: semprona na 754 i plyte na chipsecie nf 61x0. Sempron to cos kolo 250-370 pln (model wybierzesz w zaleznosci od zasobow ) , plyta od 210 (asrock) do 230 gigabyte, do tego 512 mb pamieci (150-160 pln). I masz niezly sprzet a w dodatku przyszlosciowo masz wolne zlacze pci-express wiec jesli przestanie ci wystarczac wbudowany geforce to bedziesz mogl wstawic cos nowego bez ladowania kasy w umierajace agp (w dodatku karty pod agp sa drozsze). Co do tego za ile da sie sprzedac poprzedni sprzet poobserwuj aukcje na allegro i zobacz po ile chodza podobnej klasy procki czy plyty glowne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 taaa a karte graficzna ktora ma na agp wsadzi sobie chyba do pupy.Nie do pupy tylko w slot AGP. Mam K8N-E Asusa i jest AGP. K8N-E z deluxe ma PCI-ex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Nie do pupy tylko w slot AGP. Mam K8N-E Asusa i jest AGP. K8N-E z deluxe ma PCI-ex fakt, moj blad, pomylilem z k8n4-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancyk Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 spo spoko wiec moze konkretny model plyty glownej ze zlaczem AGP i PCI-e jednoczesnie??i jeszcze pytanie: dlaczego akurat samprony a nie Celerony (wydajnosc??cena??)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Celki najnowsze nie są rewelacyjne. Płyte polecam Asusa K8N-E, mam go i Venice sie fanie na niej kręci. Pod S754 raczej nie dostaniesz AGP i PCI-EX razem. Co do płyt to ewentualnie jeszcze ten epox z AGP, ale Asus jest git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) a moze od razu cos na s939? sempron64 3000+ -- ok 350zł asrock dual sata2 -- 220-230zł no i te ramy co podałem wyzej, a jak sprzedasz te czesci co masz teraz to dokupisz drugą kosc albo lepszą karte graficzną (a, ta płyta ma i agp i pci-ex) Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgadzam się z przedmówcą. Uprzedziłeś mnie stary, bo chciałem napisać to samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Lub poczekaj na AM2, już nie długo, dozbieraj kasy i kupisz jakiegoś sempa 3200+ i do tego mobo, ramy z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Lub poczekaj na AM2, już nie długo, dozbieraj kasy i kupisz jakiegoś sempa 3200+ i do tego mobo, ramy z allegro.jasne tak to można czekac w nieskończoność... 939 chyba tutaj bedzie najlepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Na szkoleniach AMD Polska mówili że S939 mają przestać produkować w czerwcu, także późnie gorzej sprzedać, a S754 będzie produkowany do końca roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 I co z tego? Jak by to miało coś do rzeczy :blink: tak czekaj sobie na tym złomie do czerwca jak kolega jest taki hardkorowy to spoko jak bym nie wytrzymał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ja też bym nie wytrzymał :-P . Z drugiej strony AM2 z początku będzie napewno drogi, jak po każdej premierze nowej platformy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...