zomer Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Co powiecie chłopcy na przesiadkę z sb 128 na live player? :lol: Odczuję rużnicę przy muzyce zapisanej w mp3 ? a w grach ? Mam mam głośniczki do kina domowego średniej kalsy i chodzi mi o ten dolby digital 5.1, ew co polecacie w granicach rozzsądku: thx all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Szczerze? Poczujesz roznice nawet po przesiadce na AWE64 :P. Nie mowie tego zeby Ci przykrosc zrobic, ale naprawde, gorszej karty jak SB 128 nie widzialem - klasa jakosciowa taka jak AC97 :|. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomer Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 dzięki stary ktos ma jeszcze jakies spostrzeżenia Q:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 jak mozesz to wez live'a 5.1. Jest lepiej wykonany i na lepszych podzespolach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 ja mozesz też jeszcze to bierz jakieś fps'y 1600 creativa 5.1 :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 roznica...................... porownam to do przesiadki z malucha na lincolna ;) bierz live-a :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Pretorian FPS 1600 Creative to są głośniki w systemie 4.1 a nie 5.1 ;). Zomer co do twojego pytania to SB 1024 obsługuje tylko głośniki w systemie 4.1, 5.1 niestety nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Pretorian FPS 1600 Creative to są głośniki w systemie 4.1 a nie 5.1 ;). Zomer co do twojego pytania to SB 1024 obsługuje tylko głośniki w systemie 4.1, 5.1 niestety nie. wiem, litrówka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 a ja do live 1024 polecam te glosniki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9739953 sam takie kupilem kilka dnie temu sa naprawde spoko sub w drewnianej obudowie i nawet nizle gra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomer Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Przeparszam bardzo drogi kolego Sh4d0W sb 1024 live player (ok 155 zł oem) obsługuje system 5.1 a nawet powiem że obsługuje też 6.1. poczytajcie sobie : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=825 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Przeparszam bardzo drogi kolego Sh4d0W sb 1024 live player (ok 155 zł oem) obsługuje system 5.1 a nawet powiem że obsługuje też 6.1. poczytajcie sobie :http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=825za 155 zl to jest sblive 5.1 a nie 1024 (jeszcze sam dales link, to z niego najpierw sam skorzystaj moze i poczytaj!). 1024 obsluguje 4 glosniki. a co do 6.1 to obsluguje tylko a2 z creativow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomer Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 no i mam kolejny problem którą kartę kupić Sound Blaster Live! 5.1 OEM czy Sound Blaster Live! Player 1024 OEM podobno ta pierwsza jest 6 kanałowa a ta druga 4 kanałowa tyle że ta pierwsza jest troszku droższa i co wy na to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 no i mam kolejny problem którą kartę kupić Sound Blaster Live! 5.1 OEM czy Sound Blaster Live! Player 1024 OEM podobno ta pierwsza jest 6 kanałowa a ta druga 4 kanałowa tyle że ta pierwsza jest troszku droższa i co wy na to ?ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le... live 5.1 jest w systemie 5.1 (szesc kanalow: 5+tuba), a 1024 jest to stara konstrukcja i jest 4ro kanalowa. warto doplacic, wersja 5.1 jest nowoczesniejsza i lepsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Pretorian FPS 1600 Creative to są głośniki w systemie 4.1 a nie 5.1 ;). Zomer co do twojego pytania to SB 1024 obsługuje tylko głośniki w systemie 4.1, 5.1 niestety nie. dokladnie to Player obsluguje dzwiek w systemie 4 glosnikowym bo suba nie ma wyjscia no i 5.1 ale przez wyjscie digital Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Przepraszam drogi kolego Zomer ale Sb Live! 1024 obsługuje tylko i wyłacznie 4.1,a link który podałeś jest do karty Sb Live! 5.1, która jest zupełnie innym tworem, więc chyba się pomyliłeś ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Przepraszam drogi kolego Zomer ale Sb Live! 1024 obsługuje tylko i wyłacznie 4.1,a link który podałeś jest do karty Sb Live! 5.1, która jest zupełnie innym tworem, więc chyba się pomyliłeś ;).cos mi sie zdaje, ze nie 4.1 a 4.0. jest odziena wersja sb 4.1. live 1024 to karta stereo(quadro)foniczna i nie ma wyjscia na subwoofer, chyba ze cyfrowe. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Co powiecie chłopcy na przesiadkę z sb 128 na live player? :lol: ...a o ktorym SB128 mowa: - na CT-4810 (Vibra) - na CT-4750 obie karty sprzedawane jako SB128 a to jednak zupelnie inne karty :!: ma jeszcze jakies spostrzeżeniatak - szukaj bo kartach SB bylo juz wiele razy - podpowiem szukaj postow kolegi o nicku Pitur - lyzka dziegciu do sloika "miodu" jaki nam serwuje Creative :( i nie zaszkodzi jak przegladniesz test kart dzwiekowych na MojePC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 A nie lepiej od razy Audigy????? JAk nie to SB Live! 5.1 Oem , ponizej 100 zeta powinien byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 cos mi sie zdaje, ze nie 4.1 a 4.0. jest odziena wersja sb 4.1. live 1024 to karta stereo(quadro)foniczna i nie ma wyjscia na subwoofer, chyba ze cyfrowe. pozdrawiam Całkiem możliwe, jednak moja oblsuguje 4.1 (chyba po cyfrowym). Jednak ta krata napewno nie obsługuje dźwięku 5.1, bynajmnej w "normlaniej" wersji. Gdzieś na sieci widziałem jak przeerobić ją na Sb Live! 5.1, ale na ile było to prawdziwe to niestety nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 A nie lepiej od razy Audigy????? JAk nie to SB Live! 5.1 Oem , ponizej 100 zeta powinien byc~150 za 5.1 (jakbys czytal posty w temacie, zanim zaczniesz pisac, to bys znalazl link do strony z cena na komputroniku, zblizona do cen w innych sklepach), a audigy to shit kosztuje 2x tyle, a gra jak live. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 ale za 100zl mozna na allegro dostac i pewnie oto mu chodzilo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 no i mam kolejny problem którą kartę kupić Sound Blaster Live! 5.1 OEM czy Sound Blaster Live! Player 1024 OEM podobno ta pierwsza jest 6 kanałowa a ta druga 4 kanałowa tyle że ta pierwsza jest troszku droższa i co wy na to ?ja <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... live 5.1 jest w systemie 5.1 (szesc kanalow: 5+tuba), a 1024 jest to stara konstrukcja i jest 4ro kanalowa. warto doplacic, wersja 5.1 jest nowoczesniejsza i lepsza. a co jest takiego lepszego w nowszej wersji? to, ze posiada 5 kanalow? bo niczym sie nie roznia te karty, CL, to monopolista, ktory za kazdym razem jak wydaje karty dzwiekowe, to robi wielkie halo, zeby pokazac, ze znowu cos wspanialego wydal, a jest to tak naprawde poprawiona starsza konstrukcja, i za te poprawki kaze sobie placic chorendalne sumy, ja polecam FortissimoIII (300PLN) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 no i mam kolejny problem którą kartę kupić Sound Blaster Live! 5.1 OEM czy Sound Blaster Live! Player 1024 OEM podobno ta pierwsza jest 6 kanałowa a ta druga 4 kanałowa tyle że ta pierwsza jest troszku droższa i co wy na to ?ja <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... live 5.1 jest w systemie 5.1 (szesc kanalow: 5+tuba), a 1024 jest to stara konstrukcja i jest 4ro kanalowa. warto doplacic, wersja 5.1 jest nowoczesniejsza i lepsza. a co jest takiego lepszego w nowszej wersji? to, ze posiada 5 kanalow? bo niczym sie nie roznia te karty, CL, to monopolista, ktory za kazdym razem jak wydaje karty dzwiekowe, to robi wielkie halo, zeby pokazac, ze znowu cos wspanialego wydal, a jest to tak naprawde poprawiona starsza konstrukcja, i za te poprawki kaze sobie placic chorendalne sumy, ja polecam FortissimoIII (300PLN) roznia sie albo przetwornikami, albo czyms takim. w kazdym razie odpowiada to za jakosc dzwieku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 no i mam kolejny problem którą kartę kupić Sound Blaster Live! 5.1 OEM czy Sound Blaster Live! Player 1024 OEM podobno ta pierwsza jest 6 kanałowa a ta druga 4 kanałowa tyle że ta pierwsza jest troszku droższa i co wy na to ?ja <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... live 5.1 jest w systemie 5.1 (szesc kanalow: 5+tuba), a 1024 jest to stara konstrukcja i jest 4ro kanalowa. warto doplacic, wersja 5.1 jest nowoczesniejsza i lepsza. a co jest takiego lepszego w nowszej wersji? to, ze posiada 5 kanalow? bo niczym sie nie roznia te karty, CL, to monopolista, ktory za kazdym razem jak wydaje karty dzwiekowe, to robi wielkie halo, zeby pokazac, ze znowu cos wspanialego wydal, a jest to tak naprawde poprawiona starsza konstrukcja, i za te poprawki kaze sobie placic chorendalne sumy, ja polecam FortissimoIII (300PLN) roznia sie albo przetwornikami, albo czyms takim. w kazdym razie odpowiada to za jakosc dzwieku.lepsza jakosc jest znikoma, ale za to cena znikoma nie jest ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...