Rascal666 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Wiatrak ma fanie wygladac (swiecic na zielono/niebiesko) Dobrze pompowac powietrze. Byc cichutki. Cena nie gra roli. Co polecaciez wlasnego doswiadczenia... mozecie tez ewentualnie dac standartowe wiatraki (nie swiecace) bede wdzieczny za odpowiedz przeszukalem wiele sklepow on-line ale nie wiem jak konkretne wiatraki sprawdzaja sie w praktyce.... Oto ktore wpadly mi w oko: http://www.4max.pl/default.asp?g=77&gg=76&produkt=858 http://www.4max.pl/default.asp?g=78&gg=76&produkt=1158 http://www.4max.pl/default.asp?g=78&gg=76&produkt=1774 http://www.4max.pl/default.asp?g=77&gg=76&produkt=1878 http://www.4max.pl/default.asp?g=77&gg=76&produkt=2117 (dosyc wydajny i cichy) http://www.4max.pl/default.asp?g=78&gg=76&produkt=2080 jest tego na tyle duzo ze nie moge sie zdecydowac (kupie 4 takie wiatraki reszta chlodzenie pasywne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Masz tu temat o wiatrakach 120 mm a tak pozatym to ze 120 mm to dobra jest Akasa amber, Revoltec Dark red/blue (mam 80x80 i jest świetny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Fredus widzę że dalej faworyzujesz Revoltec'i ;) w sumie dobrze, bo są dobre, z resztą Akasa też, ja mam tego samego Revolteca co Fredus i śmiga elegancko, polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 od Akasy myśle że lepszy Fader ale....i ten i ten nie świeci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rascal666 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Jak na razie ladnie prezentuje sie Revoltec.... 120mm szkoda ze nie mam jak porownac dzialania 3 wyzej wymienionych wiatrakow... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 ze swiecacych to tylko revoltec dark i w zaleznosci od upodoban blue lub red. wieje dobrze i jest cichutki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Dokładnie Revoltec Dark Blue i Dark Red to dobry wentylator, który tłoczy dość dużą ilość powietrza i nie doprowadza nas do furii związanych z głośnością. Ceny za te wentylatory są bardzo ciekawe więc polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Tak jak muwiłem mam 80x80 Revolteca dark Red i Dark Blue i naprawde świetnie sie spisują, są cichutkie, ładnie dmuchają a jak pieknie świecą więc podejżewam że wersja 120 mm równie dobrze sie sprawuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak niekoniecznie musi świecić to IMO najlepszym wyborem będzie Akasa Amber lub Fander Oba będą bardzo ciche i wydajne ;) Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentManiac Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ja kupiłem dwa AeroCool TurbineFan - wszystkie wariacje świecą na niebiesko, ja wziąłem srebrny na tył obudowy i czarny na przód. Dmuchają średnio (niestety mam tylko porównanie do standardowych TT, dodawanych do obudowy Tsunami) ale za to są baardzo ciche (przy 12V chodzą sobie na ok. 1000RPM - nie potrzebujesz żadnych przejściówek, obniżaczy napięcia czy regulatorów, chociaż jednocześnie nie możesz ich wykręcić więcej gdy potrzebujesz). Na mojej konfiguracji wydajność jest wystarczająca (owszem proc się grzeje, ale to przez pasiw na chipsecie, poza tym zmieniam jeszcze wentyl na grafice na Silencera i powinno być jeszcze troszkę chłodniej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Jesli nie musi swiecic to fander. Akasie 120 zdarza sie terkotac. Jesli ma swiecic to podzielam zdanie fredusa. U kumpla bardzo ladnie sie spisuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ja kupiłem dwa AeroCool TurbineFan - wszystkie wariacje świecą na niebiesko, ja wziąłem srebrny na tył obudowy i czarny na przód. Dmuchają średnio (niestety mam tylko porównanie do standardowych TT, dodawanych do obudowy Tsunami) ale za to są baardzo ciche (przy 12V chodzą sobie na ok. 1000RPM - nie potrzebujesz żadnych przejściówek, obniżaczy napięcia czy regulatorów, chociaż jednocześnie nie możesz ich wykręcić więcej gdy potrzebujesz). Ciekawe czy ten aerocool pasowalby do mojego zasilacza? <_< Co o tym myślicie nadawałby sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentManiac Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 A ktoś wogóle posiada/słyszał o tym Thermaltake Silent Cat 120mm -16 dBA o którym wspomina Rascal666 ???? :blink: 16dB, no no... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 16db to on ma może przy 600rpm :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) Może i niezły ale możesz go zamontowac tylko jako ,,wysysający,, :wink: pozatym ten wiatrak nie jest świecący Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rascal666 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 fredus czemu tylko jako wysysajacy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zobacz na jego kształt, ma miejsce na śrubki tylko po jednej stronie i to po tej stronie po której montuje sie go jako wysysający Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A ktoś wogóle posiada/słyszał o tym Thermaltake Silent Cat 120mm -16 dBA o którym wspomina Rascal666 ???? 16dB, no no... Nie polecam! Mam Tt Silent Wheel i 16dB to on może i ma, na 5V Tak samo kiedyś kumpel kupił Thunderblade'y 120, 21dB hehe nie wiem czy na 5V tyle mają, a przepływ spada z 70 na 25cmf :/ Już nie kupię nic Tt! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Co siadzicie o tym wiatraczku :D http://www.hipermax.pl/product_info.php?cP...products_id=735 Miał go ktos kiedys??Jest cichy i wydajny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Wynalazek. Cichy i wydajny? Fander/Akasa Amber - dobre, sprawdzone. Nie watro kupować w ciemno, "nie wszysto złoto, co się ŚWIECI" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Hahaha zgadza się wszystko co nie Fander i Akasy Aber to be. Super pomoc. Słuchaj więc wygląda to następująco. Czym większy wentylator tym prędkość rotora może być mniejsza bez utraty przepływu powietrza. Co za tym idzie. Wentylatory 80 mm nie dadzą rady dorównać głośnością wraz z przepływem powietrza wentylatorom 120 mm. Jeśli zrobisz mi test 14 cm aerocoola i 12 cm fandera i pokażesz wyniki glośności rzeczywistej (w decybelach) to możemy porozmawiać, który jest lepszy. Bez testów jednak nie wyciągaj wniosków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 słuchaj, poprostu z własnego doświadczenia wiem, że nie warto kupować niesprawdzonego stuffu, nie mówie, że tem wiatrak jest zły, ani nie mówię, że f/a są najlepsze, ale wiem jak działają i są godne polecenia, a np. akasę czy coolinka można podświetlić 2-3 didoa,i ta też będzie wypaśna jak inne psełdociche migające, świecące i h wie co jeszcze robiące superwiatraki. Co do testu to proszę bardzo, zrobię, udostępnij mi tylko potrzebny sprzęt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...