Sushan Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Prosze o pisanie swoich propozycji na temat najlepszej plyty pod s939 za ok400zł Oto kryteria 1.dobra do o/c 2.stabilna jak skała 3.pci-e 4.format ATX aha podawajcie ceny przy swoich propozycjach i poprzyjcie je jakimiś pożądnymi argumentami !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) DFI albo Epox..... Bylo juz setki razy....Cena lekko ponad 300zl, zalety sa wszystkim znane..... Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez pluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Epox 9NPA+ Ultra/9NPA3 Ultra czemu? Bo są bardzo dobre do OC, stabilne, nieproblemowe, niezawodne, tanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sushan Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 :) aha ok no to prosze więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Innych nie ma :) Masz jeszcze asrocka do 250. Reszta jest milczeniem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A ASRock SLI32? Za trzy stówki macie (prawie :lol2:) Asusa A8NSLI32 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Asrock SLI32 jest na ULI więc nie jest to klon Asusa pod inną nazwą :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Gdyby nie brać pod uwagę możliwości O/C i parę szczegółów - to jest ;) Oczywiście chipset chipsetem, ale ten ASRock to naprawdę fajna płytka za grosze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Dla tych co się boją ULI : DFI NF4 Infinity, 300zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 A coś z pasywnym chłodzeniem chipsetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 świetny, wydajny, stabilny, z pasywnym chłodzeniem NB - Abit AN8 Ultra. Jedynie coś od Epox'a mozna by jako alternatywe znaleść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 No tak, szkoda że trudno ją znaleźć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentManiac Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 9NPA+ (Ultra) praktycznie nie jest już dostępna. Ja wziąłem 9NPA Ultra - róznica jest taka, że nie ma FireWire (szkoda, ale przez ostatni rok w poprzednim komputerze ani razu tego nie użyłem... :) ). Szczerze polecam, uzyskałem 9x300 na Opteronie (dalej już chyba procesor nie uciągnie), a więc i do OC bardzo dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Teraz dostępna jest nowa rewizja... 9NPA3 Ultra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zieloni atakuja hehe, a od siebie dodam ze do 400 zl jak cos ze sli brac to Epox 9NPAJ SLI - miodna plyta ;] a ponizej 400 bez problemu idzie ja kupic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zieloni atakuja hehe, a od siebie dodam ze do 400 zl jak cos ze sli brac to Epox 9NPAJ SLI - miodna plyta ;] a ponizej 400 bez problemu idzie ja kupic ;] A czym się właściwie różnią Epoksy z serii 9NPA ? Konkretnie chodzi mi o róznice między seriami 9NPA, 9NPA3 i 9NPAJ. Poza tym co oznacza dopisek Ultra (oprócz chipsetu :lol2: )? I czy w każdym Epoksie "+" oznacza FireWire? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 A ja mam pytanie czy ta plyta DFI infinity na 939 ma chipset pelny NF4? Czy NF4 4x?? Bo rozne informacje znalazlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 A ja mam pytanie czy ta plyta DFI infinity na 939 ma chipset pelny NF4? Czy NF4 4x?? Bo rozne informacje znalazlem. Pełny - HyperTransport x5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 chyba skusze sie na Epox 9NPAJ SLI choc nie planuje 2 kart graficznych.... ale tylko ta jest dostepna w komputroniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 A nie lepiej 9NPA3 SLi? Wersja "J" też jest w porządku, ale warto dołożyć parę groszy do trójeczki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) chyba skusze sie na Epox 9NPAJ SLI choc nie planuje 2 kart graficznych.... ale tylko ta jest dostepna w komputroniku Smakowity kasek :] bardzo polubilem to mobo chciaz podobno moje cpu (selekt) na ustawieniu 8x325 na DFI Lp 4 Sli -D chodzil przy napieciu 1.42v a ja potrzebuje 1.5v ;[ ale moze ktos tu sciemnial <_< w kazdym razie tak przyblokowac ta plyte zeby sie nie odpalila to trzeba sie naprawde postarac ;] po ostrych zabawach z ramem i 3 nieudanych buutach (przegiolem...) sama ustawila wszystkie timingi na defalut i spox ;] bylem niezwykle milo zaskoczony. A co do dwoch kart graficznych to 2x7600gt i jazda :[] Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHysiek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Pełny - HyperTransport x5Wszedzie specyfikacje podają że ma NF4 nie-Ultra, więc raczej ma 4x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Wszedzie specyfikacje podają że ma NF4 nie-Ultra, więc raczej ma 4x.Nie jest Ultra, ale 4x też nie. http://us.dfi.com.tw/Product/xx_product_sp...TYPE=LP&SITE=US jak byk jest napisane "Front Side Bus 2000MT/s HyperTransport interface", a chipset to NF4, ale bez dodatku 4x, czyli jest 5x. Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 nF4 (zwykły) ma HT x5 ;) I nic tego nie zmieni (chyba, że mowa o S754, ale o ile wiem tam wszystkie mają x4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...