wojtek4994 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Witam! Nudzę się i znalazłem takie coś: DDR_SDRAM Albo ja nie umiem liczyć albo ta metoda jest jakaś dziwna :D to nie ma chyba nic wspólnego z matematyką! Zastanawiam się nad tym już chyba pół godziny :mur: No i niby wszystko wydaje się logiczne i jest tak jak powinno być ale za każdym razem trzeba podzielić wynik przez 8 :mur: Niech mi ktoś to wytłumaczy :D Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) bo 1 Bajt to 8 bitów, rozumiesz już ?? ;) Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam! Nudzę się i znalazłem takie coś: DDR_SDRAM Albo ja nie umiem liczyć albo ta metoda jest jakaś dziwna :D to nie ma chyba nic wspólnego z matematyką! Zastanawiam się nad tym już chyba pół godziny :mur: No i niby wszystko wydaje się logiczne i jest tak jak powinno być ale za każdym razem trzeba podzielić wynik przez 8 :mur: Niech mi ktoś to wytłumaczy :D Pzdr hehe . Ze jak to bylo 1 bajt 8 bitów :) czyli jak jest np PC-400 (PC-3200) - 64 bity * 2 * 200 MHz = 3200 MB/s to dlatego dzielisz przez 8 (wystarczy 64/8 *2*200Mhz) bo wynik podawany jest w MegaBajtach(MB) a nie w megabitach (Mb) hehe a ten wzor jest na bity wiec dlatego przez 8 :).Pozdrawiam Chyba nie mam daru tłumaczenia :lol2: Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez 123Frytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 bo 1 Bajt to 8 bitów, rozumiesz już ?? ;) Ooopsss!!!! :mur: :mur: :mur: Ale ze mnie idiota!!! Sorrki za ten glupi temat :D ale zwykle przepustowość podaje się w bitach nie w bajtach i nawet sie zastanawialem co za pajac napisal MB zamiast Mb (czesto sie to myli). :mur: a to jest przeciez w megaBAJTACH na sekunde!!! :mur: THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 a trzebabyło uważać na lekacjach "podstaw informatyki" a nie grać w ski jump ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 a trzebabyło uważać na lekacjach "podstaw informatyki" a nie grać w ski jump ;) Niestety jestem dopiero na wczesnym etapie edukacji i do tego mamy takiego "informatyka"... :lol2: Umiem więcej od niego... Ale z tym to wpadłem teraz :D Że ja na to nie wpadłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...