Skocz do zawartości
tanx

Co Jest? Bark Kompatybilności? BŁagam O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jestem totalnie zalamany, chodzi o semrona z sygnaturki, posiadam z nim dfi infinity nf4x4 i mam wielki rpoblem gdyz po wlozeniu 2-óch pamieci zaczyna sie typowe pikanie zwiazane z RAMEM. Problem ejst gdy wkladam jedna wiecej pamiec. Płyta nie wstaje tylko pika. Płyte odesłałem bedac pewien ze to jej wina do sklepu(IMPERIUM.NET) i po 3 tygodniach wrocial z dopiskiem sprawna i musialem jeszcze za sprawdzenie zaplacic, nastepnie wyslalem semprona z reklamacja(APOLLO.PL) Niestey procek takze wrocil z dopiskiem SPRAWNY!! Co robić?? Próbowałem na bardzo wielu pamięciach z różnymi ustawieniami biosu, wsyz\tkiego próbowałem i nadal płyta z tym prockiem mi nie wstaje, czy jest ktos mi w stanie pomóc, czy jest jakas szansa miec sprawny sprzet??

Pozdrawiam i dzieki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam doświadczenia juz dobre kilka lat ze sprzetem, wiec raczej nie moglem nie docisnac pamieci.....

Wszytkiego probowalem, zmienialem biosy, rozne sutawienia, roznie wkladalem rozne pamieci zawsze to samo od razu pikanie co robic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To masz te same objawy, co u mnie były. W imperium.net testowali Twoją płytę poza obudową i wówczas ramy lepiej siedzą w slotach i działają. Jak wkładałem ramy, gdy płyta była w obudowie, to też mi się wydawało, że dobrze siedzą. Po wyjęciu płyty z obudowy okazało się, że jednak można mocniej wcisnąć przytrzymując płytę od spodu.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi sie odpalić jest tylko jedno ale............

plyta z dwoma pamieciami nie odpala sie pikanie, jednak ejsli wylacze przyciskiem(trzymajac go 5 sekund) i NATYCHMIAST włącze ponownie komp startuje, jesli chwile zaczekam i odpale - pikanie, dziwne nie??

Co robić, czy da się coś zrobić??

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi