tanx Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Witam jestem totalnie zalamany, chodzi o semrona z sygnaturki, posiadam z nim dfi infinity nf4x4 i mam wielki rpoblem gdyz po wlozeniu 2-óch pamieci zaczyna sie typowe pikanie zwiazane z RAMEM. Problem ejst gdy wkladam jedna wiecej pamiec. Płyta nie wstaje tylko pika. Płyte odesłałem bedac pewien ze to jej wina do sklepu(IMPERIUM.NET) i po 3 tygodniach wrocial z dopiskiem sprawna i musialem jeszcze za sprawdzenie zaplacic, nastepnie wyslalem semprona z reklamacja(APOLLO.PL) Niestey procek takze wrocil z dopiskiem SPRAWNY!! Co robić?? Próbowałem na bardzo wielu pamięciach z różnymi ustawieniami biosu, wsyz\tkiego próbowałem i nadal płyta z tym prockiem mi nie wstaje, czy jest ktos mi w stanie pomóc, czy jest jakas szansa miec sprawny sprzet?? Pozdrawiam i dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Sprawdzałeś różne sloty? Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez `fdl` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 u mnie infinity działa i na 2 i na 3 slotach z sempem...mozę to ttwoja wina nie sprzętu? dociskałeś dobrze pamięci w slotach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Mam doświadczenia juz dobre kilka lat ze sprzetem, wiec raczej nie moglem nie docisnac pamieci..... Wszytkiego probowalem, zmienialem biosy, rozne sutawienia, roznie wkladalem rozne pamieci zawsze to samo od razu pikanie co robic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 a sprawdzales ustawiajac ramy na 2t i np na 266? u mojego kumpla np taka schiza była ze na 1t nie szly a na 2t luz ale z kreceniem ciezko. po za tym sprawdz ramy i proca na innym kompie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 sprawdzalem wszytkie mozliwe ustawienia problem ejst w tym ze od raz w mniej niz sekunde po odpaleniu juz pika wiec zaden bios ani nic sie nie laduje................ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Sprawdź najpierw, czy chociaż ten 1 moduł działa na wszystkich 3 slotach. Mam co prawda inną płytę, ale od siebie dodam, że muszę pamięci dociskać naprawdę mocno przytrzymując płytę od spodu, inaczej jest pikanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 pamiec mi dziala tylko w pierwszym slocie jedna, w innych jak wsadze - pikanie gadalem z imperium.net którzy mi odeslali im wysztko idealnie chodzilo, niestey nie ma drugiego procesora aby sprawdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) To masz te same objawy, co u mnie były. W imperium.net testowali Twoją płytę poza obudową i wówczas ramy lepiej siedzą w slotach i działają. Jak wkładałem ramy, gdy płyta była w obudowie, to też mi się wydawało, że dobrze siedzą. Po wyjęciu płyty z obudowy okazało się, że jednak można mocniej wcisnąć przytrzymując płytę od spodu. Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Udało mi sie odpalić jest tylko jedno ale............ plyta z dwoma pamieciami nie odpala sie pikanie, jednak ejsli wylacze przyciskiem(trzymajac go 5 sekund) i NATYCHMIAST włącze ponownie komp startuje, jesli chwile zaczekam i odpale - pikanie, dziwne nie?? Co robić, czy da się coś zrobić?? Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez tanx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...