conver Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Witam Na poczontku kwietnia zakupilem plyte Gigabyte 8SGXL + Celeron D 2.13@3.5GHz Przez dwa tygodnie uzytkowania na standardowych ustawieniach zestawik sprawowal sie bardzo dobrze. dziasiaj zaczela sie bawic w Overclockin i oto co narazie ustawilem 2650MHz / FSB:166MHz / Bus Speed: 663MHz (CPU-Z v1.33) Temperatury: Procesor 32*C, plyta: 41*C (Everest Ultimate 2006) Chce "krecic" dalej ale najpier poprosze Was o kilka rad: 1) wraz z podnoszenie FBS procesora podnosi sie FBS pamieci, od jakiej cestotliwosci polecalibyscie zamontowanie radiatora tak aby jej praca byla bezpieczna ? (moja kosc to Infenon 512mb (standart 333MHz)) FBS pamieci ustawiony teraz jest na 414MHz przy 166MHz FBS procesora 2) procesor ma teraz 2650MHz i 31-34*C od jakiej czestotliwosci polecil by Pan wymiane BOX'owgo chlodzenia na jakies markowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 1) trzeba zmienic dzielnik jak sie da a radiatorki zawsze mozesz zakupic chodz wedlug mnie nie beda ci potrzebne 2) no chlodzenie mozesz zmienic np na jakiegos freezera albo co... chyba ze masz kase to ninja i feder ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conver Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 1) trzeba zmienic dzielnik jak sie da a radiatorki zawsze mozesz zakupic chodz wedlug mnie nie beda ci potrzebne 2) no chlodzenie mozesz zmienic np na jakiegos freezera albo co... chyba ze masz kase to ninja i feder ;] Masz racje wlasnie zmienilem FBS pamieci z 414 na standardowe 333MHz a FBS procesora sie nie zmienil wiec moge krencic dalej :) a co do chlodzenia to zdecyduje sie na Freezera 4 (59zł) ratio pamieci jest teraz 1:1 wczesniej bylo 5:4, to chyba lepiej ze jest 1:1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...