Doctor_25 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 jak w temacie? ja mam niby x8 ale nagrywa 14 minut pełna DVD :blink: zmienilem na najnowszy bios, nie pamietam ile mi nagrywalo na starym. czy to wina wolnego dysku? 4200 obr?? bufor jest na full bez przerwy. DMA wlaczone. czy te typy tak maja?? i jak to jest u was? bo podobna nagrywarka w wersji na USB idzie w 7 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) u mnie na HP z MATSHITA DVD-RAM UJ-832S nagrywam DVD x4.... dysk 5400 8MB Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 u mnie na HP z MATSHITA DVD-RAM UJ-832S nagrywam DVDx4 19minut. dysk 5400 8MB wiec logicznie myslac x8 powinno byc ok 9 minut:) a jest 14:/ chyba te laptopowe nagrywarki tak maja?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 CYTAT(Phuong @ 19 kwi 2006, 10:41) u mnie na HP z MATSHITA DVD-RAM UJ-832S nagrywam DVDx4 19minut. dysk 5400 8MB wiec logicznie myslac x8 powinno byc ok 9 minut:) a jest 14:/ chyba te laptopowe nagrywarki tak maja?? logicznie tak ale niestety tak nie jest. mi średnio x8 nagrywa 12 min. prędkość x8 osiąga dopiero pod koniec płyty, a tak stopniowo rośnie od x4 w górę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 A ja zauważyłem że czas nagrywania płyty kiedy zaznacze opcję x8 jest dłuższy niż x6. Powodu nie znam ale proponuję spróbować. Oczywiście ten czas oscyluje w okolicach 12 min. Używam programu dostarczonego razem z innym softem do lapa czyli NTI. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 wiec logicznie myslac x8 powinno byc ok 9 minut:) a jest 14:/ chyba te laptopowe nagrywarki tak maja?? Niestety logika w tm miejscu zawodzi. Jak juz napisal GRANDMASTER, predkosc 8x nie jest uzywana przez caly czas nagrywania, a jedynie pod sam koniec, na zewnetrznej czesci nosnika. Gros nagrywania odbywa sie z predkoscia 4x i 6x. Polecam sobie nagrac jakas plyte Alcoholem 120%, widac w nim aktualna predkosc zapisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) wiec logicznie myslac x8 powinno byc ok 9 minut:) a jest 14:/ chyba te laptopowe nagrywarki tak maja?? Trzeba jeszcze pamietac o "czasie" na rozpoczecie i zamkniecie sesji nagrywania, ktory w przypadku nagrywania x4 i x8 jest taki sam (przynajmniej tak mi sie wydaje :P). Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 poprawka do mojej poprzedniej wypowiedzi! 21minut nagrywa z predkoscia x2.4 ( 4,2GB)- zarowno na dysku 4200rpm jak i 5400rpm.SPRAWDZONE! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ok. 4,2 GB nagrywa mi ~21 - 22 minut niezależnie od ustawień x4 czy x8 ;-) - przed aktualizacja softu do dysku WD 5400 obrotów nagrywała ok. 3,5 godziny więc i tak jestem happy ;-)) /bufor cały czas na 80%/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) około 4,2-4,1gb na płytch tdk+ nagrywam około 9-10min; nagrywarka matshita UJ-831S; na 4x około 14min edit dys jak w podpisie czyli 4200 Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez roodin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ok. 4,2 GB nagrywa mi ~21 - 22 minut niezależnie od ustawień x4 czy x8 ;-) - przed aktualizacja softu do dysku WD 5400 obrotów nagrywała ok. 3,5 godziny więc i tak jestem happy ;-)) /bufor cały czas na 80%/też mam WD i od początku jak mam ten dysk nagrywa mi dobrze. tzn nie ma problemów z transportem danych do napędu. też oczywiście aktualizowałem firmware w dysku WD jednak wykrywa mi troche inaczej jak u innych, mam takie coś 00HDT0 wszyscy inni mają na końcu 1, może u mnie coś nie tak się aktualizowało? jednak było wszystko napisane na końcu że OK. nagrywarka nagrywa mi wszystko jednak na gorszych plytkach (nawet TDK tych starszych) podczas odczuty wyskakują błędy o dvd do kosza idzie. nagrywa mi dobrze na PLATINUMACH, TDK tych nowych, BIT i to chyba wszystko co do tej pory sprawdziłem na których działa. nie wiem co jest przyczyną występowania tych błędów na innych płytkach :( Podkreślam że nagrywa zawsze 100 OK jednak odczyt w niektórych błędny :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Mi na samsungu SN W-082B 4,41 Gb nagrywał na prędkości 8x dokładnie 16 minut i 30s. Jutro nagram to samo prędkością 6x i zobaczymy jak bedzie z czasem... Czas tragiczny, normalnie nagrywal duzo szybciej. Dziwne jest to ze bufor jest pełny cały czas. System musze mieć już skopany... Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez zuli007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 pamietaj tez [do autora topicu] ze dysk srednio czyta z predkoscia 6-8mb na sekunde, a 8x chce troszke ponad 11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 pamietaj tez [do autora topicu] ze dysk srednio czyta z predkoscia 6-8mb na sekunde, a 8x chce troszke ponad 11 hmm? chyba 8lat temu... nie mierzylem transferow swojego dysku, ale jakis czas temu mialem fujitsu 2.5" 40Gb 4200rpm w kieszeni USB 2.o i sredni transfer przy odczycie trzymal sie na poziomie 25MB/s, nowe dyski 5400 SATA pewnie maja ok 35-40MB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 dziwne bo w normalnym PC nagrywa mi przy predkosci x8 okolo 7 minut:/ ale widze ze wszyscy w lapkach maja ten problem wiec luz, widocznie tak ma byc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Philips SDVD 8431 plytke DVD pali ok 15 minutek. Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Philips SDVD 8431 plytke DVD pali ok 15 minutek. to zwykla czy laptopowa?? ja mam w laptopie : Lite-ON sosw-833s w stacjonarnym jakies LG i pali expresowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zauwaz, ze w lapku czesto masz nagrywarke i dysk na tym samym kontrolerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 dziwne bo w normalnym PC nagrywa mi przy predkosci x8 okolo 7[ minut:/W 7 nie da rady. x8 pali się okolo 9 minut na zwykłym pc. Sprawdzcie sobie na lapach z jaką predkoscią pali. W nero wyswietla prawdziwa prędkosc po dodaniu tego: Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_CURRENT_USER\Software\Ahead\Nero - Burning Rom\Recorder]"ShowSingleRecorderSpeed"=dword:00000001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zauwaz, ze w lapku czesto masz nagrywarke i dysk na tym samym kontrolerze. Ja mam na osobnych :) W 7 nie da rady. x8 pali się okolo 9 minut na zwykłym pc. mi pali troszke w ponad 7 minut, nagrywarka LG pod USB 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...