Samuelson Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Powiedzcie mi czy napiecie wynoszace 1.62V jest normalne na lini +3.3V ? <_< Wydaje mi sie za malałe ale wole sie zapytac dzieki za pomoc Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Samuelson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Powiedzcie mi czy napiecie wynoszace 1.62V jest normalne na lini +3.3V ? <_< Wydaje mi sie za malałe ale wole sie zapytac dzieki za pomoc A czym mierzyles te 3.3V miernikiem czy odczyt softem z kompa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samuelson Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) A czym mierzyles te 3.3V miernikiem czy odczyt softem z kompa ?odczyt z softu , bo miernika narazie nie mam pod reka. Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Samuelson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 :rolleyes: To jak sprawdzisz napiecie miernikiem to daj znac. Wiesza sie? Cos sie pali? Nie? To dobrze. BTW: Mozesz uznac sie szczesciarzem :arrow: Zle rozpisales tag size wiec nie moge przyczepic Ci warna za nieprawidlowy rozmiar czcionki w sygnaturze. Doczytaj regulamin ktory zaakceptowales przy zakladaniu konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) chlopie, ile razy trzeba powtarzac, ze odczyty z softu sa o kant gluteus maximus potluc? mierniki nie sa drogie... najtansze modele dostaniesz juz za mniej niz dyche, a na pewno cos takiego w przyszlosci sie przyda :P Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez jvt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 ja zakupiłem miernik za dwie dychy i okazało sie, że z napięciami jest o wiele lepiej niż pokozauje w sofcie :D a co do napęcia 1,62v to nie masz czasami zamienionych czujników z napięciem proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samuelson Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) w niedalekiej przyszlosci miernik bedzie poprostu nie mam czasu go kupic <_< A co do czujnika to jest dobrze podlaczony i wskazuje napiecie na procku . Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Samuelson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapq Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 :rolleyes: To jak sprawdzisz napiecie miernikiem to daj znac. Wiesza sie? Cos sie pali? Nie? To dobrze. BTW: Mozesz uznac sie szczesciarzem :arrow: Zle rozpisales tag size wiec nie moge przyczepic Ci warna za nieprawidlowy rozmiar czcionki w sygnaturze. Doczytaj regulamin ktory zaakceptowales przy zakladaniu konta. Małe pytanei do tego: Spaliłem bezpiecznik w mierniku i mi złe napięcia pokazuje :/ Da sie coś z tym zrobić? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 wymienic bezpecznik? :D A jak zmierzyc linie 3,3V miernikiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 wymienic bezpecznik? :D A jak zmierzyc linie 3,3V miernikiem? + linii 3,3V to pomaranczowy kabel we wtyczce ATX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 hmm... 3,34V... miesci sie w tolerancji napiec ATX ;-) A vcore miernikiem sie da zmierzyc? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zebys sie nie zdziwil ze da rade. Tylko za cholere nie pamietam na jakiej plycie widzialem schemat co-do-czego-zeby-nie-spalic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 z tego co wiem to trza podłaczyć miernik do stabilizatorów napięć koło procka, sam sie za to nie biore bo mi sie łapy trzęsą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 eee tam panikujecie ;) Czarną końcówke podłączamy do masy, a czerwoną szukamy po nóżkach mofsetów, napięcia z wartością zbliżoną do napięcaVcore. Ja już na kilku płytach tak robiłem i nic się nie stało :D Raz nawet mi się ześlizgnęła końcówka i zrobiłem zwarcie, ale naszczęście nic się nie zjarało :D Ale rzeczywiście trzeba uważać, żeby tego zwarcia nie zrobić. Nie polecam jak się komuś łapy trzęsą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 epox wymyślił fajny patent, a mianowicie takie otworki na ścieżkach i podpisane co do czego, jeżeli ktoś chce do 9NPA Ultra to może zajzeć tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 eee tam panikujecie ;) Czarną końcówke podłączamy do masy, a czerwoną szukamy po nóżkach mofsetów, napięcia z wartością zbliżoną do napięcaVcore. Ja już na kilku płytach tak robiłem i nic się nie stało :D Raz nawet mi się ześlizgnęła końcówka i zrobiłem zwarcie, ale naszczęście nic się nie zjarało :D Ale rzeczywiście trzeba uważać, żeby tego zwarcia nie zrobić. Nie polecam jak się komuś łapy trzęsą ;)mi tez juz pare razy iskra na mosfecie poleciala, ale obylo sie nawet bez restartu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 mam epoxa 8rda3+, czy na niej tez sa te otworki na sciezkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 mam epoxa 8rda3+, czy na niej tez sa te otworki na sciezkach?a tak ciezko spojrzec na mobo <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 opisanych otworkow nie ma... moze sa, tylko nieopisane :-) a nie bede wtykal do wszystkiego po kolei :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapq Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 wymienic bezpecznik? :D A jak zmierzyc linie 3,3V miernikiem? Wymieniony, ale nadal pokazuje że nawet w baterii jest ponad 1000v ö Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Wymieniony, ale nadal pokazuje że nawet w baterii jest ponad 1000v öfajne masz baterie :lol: widocznie miernik zwariowal i czas na wymiane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 albo moze właśnie bateria, ale w mierniku już nie wyrabia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...