lgolebio Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Witam Ostatnio znajomy poprosił mnie o postawienie domowej sieci LAN w jego mieszkaniu. Znajomy ów ma neostradę 512 Kb i z powodu zbyt skomplikowanej i czasochłonnej operacji (w jego przypadku) instalacji routera kablowego udało mi się go namówić do sieci Wi-Fi. Sam użwam routera kablowego ale nie wiem jak sytuacja stoi po stronie Wi-Fi (jakość i szybkośc połaczenia, problemy z połączeniem?). Jaki router możecie z czystym sumieniem polecić. Napewno nie skuszę się na badziewia ze stajni Pentagrama, dlatego może coś innego w przystępnej cenie. To co oczekuję od Routera to: 1.Wbudowany modem 2.Kompatybilnośc z neostradą 3.Możliwość przpisania wewnętrznych adresów IP po MAC kart sieciowych. 4. Cena w granicach 350zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendor Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Jednym z najlepszych routerów w tej klasie cenowej jest d-link DSL-g604t. Sam mam i jeszcze sie na nim nie zawiodlem. Super transfer i bardzo łatwa konfiguracja. Polecam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gear Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Właśnie coś podobnego szukałem i znalazłem za mniejszą kwotę. Od 3 dni mam Netgear DG834G. Posiada wszystkie wymienione przez Ciebie cechy. Modem, kompatybilny z neostradą, serwer dhcp z możliwością przypisywania IP po macach, wifi z WEP i WPA i dopuszczaniem po macach. Do tego firewall i obsługa dyndns. Zapłaciłem za niego 240zł. Chodzi na razie od 3 dni i nie ma z nim problemów, wifi dopiero od wczoraj. Gdybyś miał jakieś szczegółowe pytania to chętnie odpowiem. Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez gear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imalas Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Witam ciach! To co oczekuję od Routera to: 1.Wbudowany modem 2.Kompatybilnośc z neostradą 3.Możliwość przpisania wewnętrznych adresów IP po MAC kart sieciowych. 4. Cena w granicach 350zł U.S Robotics- totalna stabilność, unikaj d-linków(zwiechy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Fajnie....najtańszy router tej marki z wbudowanym modemem kosztuje 440 zł. :mur: Ja mam tylko 350zł i ani grosza więcej. Chyba zdecyduję się na Asmaxa albo D-linka. Przez obydwie marki juz przechodziłem i są to produkty o podobnej jakości. Owszem nie są tak dobre jak 3com czy U.S.robotics , ale na inne mojego znajomego nie stać, zwłaszcza, że dojdą koszty kart WLAN co już znacząco podniesie koszty inwestycji. Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 d-link ziwchy ? :| jesli ktos ma problemy z konfiguracja, to sry, ale bedzie mu zle pracowac... moj g604t pracuje od stycznia caly czas bez zadnej zwiechy! (na najnowszym firmware) i uzytkuje intensywnie siec! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 dlinki maja brzydka przypadlosc - piszcza ja polecam cos z tego http://allegro.pl/search.php?string=wag354...y=0&new=0&pay=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...