BAMsE Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Hi. Mam jak w temacie tualatin 1.3 standard vcore 1.5. Jakie mogę dać maxymalne napięcie? W tej chwili dla fsb130 muszę dać 1.625 (temperatura max 52* ale chodzi stabilnie). Chciałbym wykręcić fsb wyżej i nie wiem tylko ile wytrzyma. P.O.Z.D.R.O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 moj wytrzymal 1,8V - wiecej juz plyta nie pozwolila ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAMsE Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 A ile tak chodzi(ł) i jaka była temperatura? Bo mój już ma 52*. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 troche chodzil a temperatura ok. 44-45 w stresie u Ciebie jest troche za wysoka jak na tualatina - sprawdz organoleptycznie, czy Ci plyta nie przeklamuje - przy ponad 50* radiator powinien byc goracy w dotyku mam obecnie plyte MSI, ktora przeklamuje mi ok. 10* w gore - najlepiej to widac przy starcie komputera, zaraz po post tescie - temp. powinna byc wtedy niewiele wyzsza od otoczenia a u mnie pokazuje 40* podczas gdy radiator nie jest nawet letni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAMsE Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Chyba rzeczywiście kłamie bo zaraz po starcie mam System Temp 30* (to chyba wewnątrz budy a buda otwarta he he...) a CPU Temp 39*. Mierzyłem termometrem elektronicznym u podstawy radiatora (przy wyłączonym wiatraku i obniżonym taktowaniu do 650MHz) i pokazał 42* podczas gdy Komp pokazywał 51*. Ale nie mogę chyba zmieniać napięcia w nieskończoność jeśli tylko temp będzie niska, co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 w nieskonczonosc to raczej nie ;) ale do 1,8 spokojnie - osobiscie wyzej nie probowalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAMsE Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Oki będę próbował a jak się skopie to cię do końca życia będę klął... :angry: Wiem, wiem, że robię to na własne ryzyko, żartowałem... Płyta pozwala max 1,7v ale to i tak dobrze - dla fsb 136 starczy... Edytowane 2 Maja 2006 przez BAMsE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...