Skocz do zawartości
BAMsE

Jakie Max Napięcie Na Tulipanie 1.3?

Rekomendowane odpowiedzi

Hi. Mam jak w temacie tualatin 1.3 standard vcore 1.5. Jakie mogę dać maxymalne napięcie? W tej chwili dla fsb130 muszę dać 1.625 (temperatura max 52* ale chodzi stabilnie). Chciałbym wykręcić fsb wyżej i nie wiem tylko ile wytrzyma.

P.O.Z.D.R.O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche chodzil a temperatura ok. 44-45 w stresie

u Ciebie jest troche za wysoka jak na tualatina - sprawdz organoleptycznie, czy Ci plyta nie przeklamuje - przy ponad 50* radiator powinien byc goracy w dotyku

mam obecnie plyte MSI, ktora przeklamuje mi ok. 10* w gore - najlepiej to widac przy starcie komputera, zaraz po post tescie - temp. powinna byc wtedy niewiele wyzsza od otoczenia a u mnie pokazuje 40* podczas gdy radiator nie jest nawet letni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba rzeczywiście kłamie bo zaraz po starcie mam System Temp 30* (to chyba wewnątrz budy a buda otwarta he he...) a CPU Temp 39*. Mierzyłem termometrem elektronicznym u podstawy radiatora (przy wyłączonym wiatraku i obniżonym taktowaniu do 650MHz) i pokazał 42* podczas gdy Komp pokazywał 51*.

Ale nie mogę chyba zmieniać napięcia w nieskończoność jeśli tylko temp będzie niska, co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki będę próbował a jak się skopie to cię do końca życia będę klął... :angry:

Wiem, wiem, że robię to na własne ryzyko, żartowałem...

Płyta pozwala max 1,7v ale to i tak dobrze - dla fsb 136 starczy...

Edytowane przez BAMsE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...