Skocz do zawartości
MicJes

Dzwiek na Soltek 75FRV

Rekomendowane odpowiedzi

MicJes mozesz napisac jak wrazenia z uzytkowania tej plytki? Jak oc? Wszystko ustawia sie w biosie? Jak jest z napieciem?

O/C-> zajebiscie. W porownaniu ze starym EPoXem 8KTA3+PRO. Wydajnosc nizla, choc moglaby byc lepsza. W BIOSie masz wiele funkcji, np: Vcore od 1,1V do 1,85V co 0,025V , Vmem do 2,7V i Vagp do 1,7V. FSB do 200MHz. Ale zmiana dzielnikow odbywa sie zworkami: 100->133->166MHz(odp 1/3->1/4->1/5) Dzwiek 6ch. ale mi niedziala i nie wiem czemu. Producent gwarantuje support dla DDR400. Apropos oc, to mi dysk niepozwala, bo przy fsb 140 juz siada. Ale na koleszki dysku bylo lepiej niz na Epoxie(fsb do 150). Chcialem kupic Gigabyte GA-7VA, ale slyszalem w serwisie ze musza wymieniac BIOSY w nich, bo ludziom sie komputery wieszaly, wiec zrezygnowalem. No i ta cena- za KT400 399pln. W sumie ok.(i nie ma wiatraka na Chipsecie-ciszej :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm - co do dzwieku to mi on nie działa jak w biosie nie mam ustawione bodajże pci automatic detection na enabled[moze byc to troszke inaczej] (w menu gdzie sie zmienia ustawienia fsb i napiecia )

prócz tego jak mam włozoną 2 karte muzyczna to nie działa ale to chyba normalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...