Kwazor Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Hey ! Naszło mnie i zrobiłem kompletnie nowy układ. Komponenty: Kompresor : ASPERA A1055B 1/10 HP ( 90W) Gaz : Mieszanina Ronsona i R134A. Ssaca 1/2 cala na połączeniach skręcanych. Spawanie przejsciówki 1/2 cala do trójnika 18mm: SLHX po spawaniu wewnetrznych elementów: Zespawany SHLX z przymocowana ssąca : Podstawa parownika z wspawana rura tłoczaca : Na tym zdjeciu tego nie widac ale nakładka ma 4 nacięcia od spodu 1x1mm by freon mogł sie tam rozpręzać padajc ciekły na sam srodek gdzie pod spodem znajduje się jądro cpu... Zreszta był to stary blok wodny po "lekkich"przeróbkach na freon dalej mi sluży. Parownik bezposrednio po spawaniu : To była najtrudniejsza część ukłądu do wykonania.... nie obyło sie bez problemów.... Złożony agregat : Układ "goły" bez izolacji ssacej , SLHX-a elektryki i wentyli na skraplaczu.... Narazie pierwszy test FCX przeszło i pokazało mi 2600 Mhz 1.8V -2C na cpu niestety screna narazie nie mam ale beda jak wymienie agregat bo ten jest za słaby na takie obciążenie a innego narazie mie mam. Acha temperatura evapa to -27C przy 0 bar na ssaniu... Tu więcej zdjec : http://ocetimes.webd.pl/freoniacz/forum/viewtopic.php?t=96 Edytowane 13 Maja 2006 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 fajnie by było obejżec ... ale jakos fotek nie widać :( widać fotki ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Spoko machina ja jak bym miał wszystkie komponenty to też bym takie wyczarował. Niezła robota, zwłaszcza że "piwniczna". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 prosty ten układzik, ale fajny, mały i działa. gratulacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 a ten tego ile kosztowalo :) ? wogle go juz skonczyles :P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Spoko machina ja jak bym miał wszystkie komponenty to też bym takie wyczarował. Niezła robota, zwłaszcza że "piwniczna". Nie piwniczna tylko Made in Garage :D Black cena układu to cena zestawu WC :D sredniej klasy... Uklad mozna powiedzieć ze skonczony był tzn. został zrobiony test na procesorze ale wyszło mi ze jednak ten kompresor dalej jest za słaby ( 6 róznych układów na nim zrobiłem) i szukam jakiegoś kompresora 110-130 W. A sam układ na tym kompresorze jest bardzo cichy i szkoda ze musze wymienic agreagat bo ten był slabo slyszalny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 tzn. 600zl :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 600 ??? to juz bylby zrobiomy monster....... 1/3 tej ceny....... no moze troche wiecej..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 omg a sprzedajesz ;D? a tej cenie to wogle da cie wc zlozyc :D ? chyba ze gotowca cpc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 omg a sprzedajesz ;D? a tej cenie to wogle da cie wc zlozyc :D ? chyba ze gotowca cpc ;) OffTOP Da sie złozyc WC w tej cenie i to całkiem niezłe OffTOP/OFF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Zgadza sie luke da sie za 200zł złozyć dobre WC ... Mam cicha nadzieje ze uda mi sie dorwac 130W kompresor to bedzie dobrze..... wtedy modyfikuje troche układ montuje bude i robie zapinke i izolacje .. Narazie układ stoi na wymiane kompresora... 1 dzien pracował.... :D Edit na pierwszy ogien to pojdzie na mojego GF2GTS ... bedzie walka w rankingu 2006 Gfx Oc Competition .. Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 No to panowie jedziemy dalej. Nowy kompresor Aspera BP1084Z 1/8HP R134A 4.6cm3 Gaz Propan z lekka domieszka R134A i ronsona. Napełnianie : Srednia temperatura evapa w idle to -35C Nie ma jak profesjonalna izolacja i zapinka :D Czekam na maty i rury i zapine ZA1... Sppi 16M FSB 200 2.5-3-3-7 1T : Sppi 1M : Temperatura evapa -10C spod procesora +18C Max boot z proca to 2800 Mhz..... ale tylko boot... (wymienie kompresor i mysle ze jeszcze coś wycisne...) Męczylem tez GPU : http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=2115712 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 wszystko okej szefie ale czasy marne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Kwazor fajniutkie to FC jak na budżetowe :) PS. Czemu nikt nie robi/nie ma FC w moich okolicach :blink: ? Edytowane 4 Maja 2006 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackCobra Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Jak to nie ma:)Ja znam conajmniej 2 osoby z Gliwic ktore sie w te klocki bawia a nie chwala sie na forum.Np koles jeden czesto sprzedaje swoja robota na allegro.2 to moj znajomy ktory mi czesci do WC kolowal:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Linoge wiem ze słabe ale nic na to nie poradze .... to nie wina systemu (winME ) ani zadnego wirusa.... Chyba Epox cos tu kaszani... albo sam juz nie wiem..(poprzedni proc przy 2543 Mhz dawał o 2sek dluzsze wyniki) Soker dzięki. Narazie to wyglada jak kupa działajacego złomu.. ale jeszcze to nie koniec robót..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Ja właśnie dziś nabyłem od Raven-a [ co prawda za niemałą kwotę ale było warto ] - czekam "na reszte" sprzętu i zaczynam palić DDeRki i CPU... coszz to siemm bedzie działoo ;)Jeśli dobrze widzę, to kupiłeś DBX-a B) Good maszyna, w ciągu 20 minut na szybko z P4 3GHz dzięki DBX zrobiło się 6GHz :D FC'et fajny, ale głośny i dość duży. Soker, zagadaj do Ravena, przecież on mieszka blisko Gliwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MegaTM Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) Ja właśnie dziś nabyłem od Raven-a [ co prawda za niemałą kwotę ale było warto ] - czekam "na reszte" sprzętu i zaczynam palić DDeRki i CPU... coszz to siemm bedzie działooGenocide to kiedy można do ciebie wpaść na testy mojego Bartona 2500+ Mobile??? :twisted: Edytowane 6 Maja 2006 przez MegaTM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 W dzisiejszym dniu Genocide stal sie nowym wlascicielem mojego dotychczas najlepszego fc, juz mi smutno bez niego, chyba nie zasne ;). Pociesza mnie jedynie fakt ze projekt wreszcie odszedl w kraine wiecznych gigahertzow i bedzie uzywany. Soker jak nie robi, eFCetow ci u nas dostatek, przyjdz zobacz potestuj ;) (po co kupowac cos czego nie widziales :) ) naprawde jest z czego wybierac, przecial cenowy bardzo szeroki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...