kenfollet Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Taka zagadka... ile może kosztować połączenie z internetem we włoszech. Przetransferowano 2 mb. 2024 kb! Jedno zdjęcie! Orżneli mnie na 8 dych a jak dzwoniłem przed wyjazdem pani powiedziała 1,6 zł za 250 kb. W polsce a ja pytałem o włochy. Musiałem się wyładować:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 mi ostatnio naliczyli zla taryfe ... po wizycie w punkcie ery, poprawiono fakture, przyslanopo paru dniach, zaplacilem nastepnego dnia i co ? zablokowali telefon, bo nie zaplacilem wczesniej, przez niekompetencjie jakiegos pracownika, co mi zla tarfye naliczyl, a pozniej przez kogos, kto tego nie zauwazyl ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 shakur przygotuj sie teraz do zaplacenia kary za odblokowanie numeru -30zl ja tak mialem nie dostalem fakturki jednej, wiec zadzwonilem i poprosilem o duplikat zeby zaplacic, ale zanim faktura doszla zablokowali numer i musialem puzniej placic 30zl. Takie rzeczy to tylko w Erze :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Takie rzeczy to tylko w Erze :/ Wlasnie mialem to napisac.. :lol: :lol2: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Aż się przypomina reklama... "Takie rzeczy to tylko w Erze." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 shakur przygotuj sie teraz do zaplacenia kary za odblokowanie numeru -30zl ja tak mialem nie dostalem fakturki jednej, wiec zadzwonilem i poprosilem o duplikat zeby zaplacic, ale zanim faktura doszla zablokowali numer i musialem puzniej placic 30zl. Takie rzeczy to tylko w Erze :/ oj nie oczywiscie, ze odblokowali mi darmowo po weekendize ( zablokowali mi w piatek ), jeszcze czego dopiero bym im dymu narobil jakby smieli mi kazac placic za to ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) zebys sie nie zdziwil, mi nic nie powiedzieli ze to bedzie platne, dopiero na nastepnej fakturze mi wyszlo, oczywiscie musialem zaplacic wyzsza fakture(inaczej ponownie by mi zablokowali) a teraz moge sobie pisac pisma z reklamacja :/ Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez Egeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ja mam kartę internetową orange i 1MB za granicą kosztuje 40zł!!! Specjalnie się pytałem - szok po prostu, paranoja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 W Erze kosztuje to mniej wiecej tyle samo... kochamy roaming :? Do autora topicu - niestety jedyny blad, jaki zostal popelniony to paniusia w Erze, ktora podala Ci zla cene. Cennik jest taki zlodziejski. Notabene ceny polaczen i transmisji danych mozna sobie sprawdzic w Internecie samemu, jest dokladny cennik na stronie Ery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Jasne że jest dokładny cennik. Faktycznie pisze ale jest ileś * np. że naliczane jest w roamingu za rozpoczęte 250 kb a nie jak w polsce 100 kb. Żeby się nie pomylić to zadzwoniłem do biura obsługi i sie pytałem ile kosztuje konkretnie w sieci TIM we włoszech... Acha. Pytanko. Zna ktoś jakieś dobre fora o telefonach komórkowych? Mam nokie 9300 i co chwila się zawiesza. Nie bardzo moge oddac telefon do serwisu i chcialem sie poradzic... Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 cza było sobie siemensa kupić :-) a tak na serio to zalookaj tu http://nokiainfo.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Forum o comunicatorach Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez adamm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 a tak w ogóle to jest coś takiego jak federacja konsumentów... jeśli ci (shakur) blokneli numer z winy niekompetencji pracownika to możesz się do nich pluć o odszkodowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 jezeli zobacze na rachunku +30zl gratis od ery, to tak zrobie pozdrawiam i dzieki za rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 tak na marginesie to koszty polaczen (rozmow i wapu) i jednostki taryfikacyjne np we wloszech ustala wloski operator a polska siec dorzuca do tego jakis procent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Dzięki za linki. Jasne że jest włoski operator ale to też jest t-mobile więc ta sama sieć i chyba nie jestem pierwszym we włoszech więc powinni wiedzieć jakie są ceny. Skoro na stronach internetowych pisze to taki koszt nie jest zagadką! Odnośnie federacji praw konsumentów... kiedyś próbowałem jak dostałem uszkodzy telewizor Sony a pan bez mojej zgody podbił gwarancję i nie chciał się zgodzić na wymiane. Telefon w federacji milczał przez 6 dni. Nikt nie odebrał. A na jakimś forum czytałem że ludzie nie zgłaszają swoich problemów i on ma 3 sprawy rocznie, może gdyby odebrał telefon by miał 30 miesięcznie... Ale po co? Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez kenfollet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Oprocz Federacji Konsumentow jest jeszcze bodajze Rzecznik Praw Konsumenta, bedacy juz organem panstwowym (samorzadowym?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 A ERA za gprs bardzo fajnie nalicza, ostatnio za luty stara dostała rachunek na 240zł odemnie, z czego 180MB gprs <lol>, patrzę na licznik w noki i ile widzę? ok 10mb i to w ciągu niecałego roku użytkowania fona (i numeru). Osoba z ERY twierdzi, że mam coś z telefonem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 W Erze kosztuje to mniej wiecej tyle samo... kochamy roaming :? Do autora topicu - niestety jedyny blad, jaki zostal popelniony to paniusia w Erze, ktora podala Ci zla cene. Cennik jest taki zlodziejski. Notabene ceny polaczen i transmisji danych mozna sobie sprawdzic w Internecie samemu, jest dokladny cennik na stronie Ery. Kupa ze stroną ERY prawie niczego nie da sie tam przeczytac a zeby znalezc jedna konkretna rzecz trzeba długo kopać. Ja np. szukałem jak się zmienia cena telefonu w zależności od abonamentu no i nie znalazłem, niby były jakieś ceny ale nie wiadomo skąd się wzieły i czego dotyczyły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Dziwne, ja znalazlem co chcialem w pare minut. Ale fakt, ze uklad moglby byc troche lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Dziwne, ja znalazlem co chcialem w pare minut. Ale fakt, ze uklad moglby byc troche lepszy. No dobra ja też już znalazłem ale dopiero po dwóch dniach O_o Może bym to zrobił szybciej ale kochana poczta polska śpi a jak nie śpi to się obija i w ten sposób mam pustą przestrzeń na PCI-E :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Oprocz Federacji Konsumentow jest jeszcze bodajze Rzecznik Praw Konsumenta, bedacy juz organem panstwowym (samorzadowym?). a tak w ogóle to jest coś takiego jak federacja konsumentów... jeśli ci (shakur) blokneli numer z winy niekompetencji pracownika to możesz się do nich pluć o odszkodowanie... jezeli zobacze na rachunku +30zl gratis od ery, to tak zrobie pozdrawiam i dzieki za rade Shakur ...z takim czymś nie czekaj...masz prawo do odszkodowania ze strony Ery za to że odłączyli Ci tel. w takim momencie. Mówisz że poniosłes jakąś tam szkodę przez to że zrobili to w tej sytuacji. Jakiej straty? nie musisz opowiadać szczegółów. A tak offtopic'owo to warto nagrywać rozmowy z BOK'ami firm. Oni coraz częściej to robią jako zabezpieczenie przed naciągaczami ale w momencie kiedy Ty przedstawiasz taki dowód poprostu wymiękają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Byłem dzisiaj w "ERA" zakupiłem telefon ale ich asortyment mnie rozwala, wchodze i mówie ja "chce kupić telefon z abonamentem" gostek " jakiego telefonu Pan szuka ?" J "Siemens SX-1" G "nie ma" J " a możecie go załatwić w jakiś sposób?" G "nie ponieważ to stary model" <- to mnie rozwaliło bo skoro jest telefonem o ograniczonej dostępności to chyba powinni być w stanie go załatwić ale chwile później usłyszałem "musi Pan pochodzić po salonach żeby znaleźć ten telefon ale ja bym sobie darował" Mówiąc krótko są leniwi i zwalają robote na inne salony no ale że nie bardzo wiedziałem gdzie się udać to wziołem Nokie 6030 która ma tylko radio czyli nici z MP3 i ACC na karcie pamięci :( Jak mi się uda dodzwonić do salonu na Złotej to sprawdze czy duże salony też tak podchodzą do wszystkiego i tylko udają że mają wszystko ( no przynajmniej mi się wydaje że skoro jest jednym z największych miejsc ery w wawie to powinni mieć sprzęt ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 To raczej sie zdziwisz jak podchodzą. Niedawno wymieniałem telefon i miałem do wyboru nokie 6030 i w ograniczonej ofercie 7650. Pierwszy za 70 zł drugi za złotówke. Obdzwoniłem wszystkie salony na Śląsku i nic. Dzwoniłem nawet do głównego na Wawelskiej i pytałem czy nie ma jakiegoś systemu żeby mi ten telefon znaleźli... Niewykonalne. Doprowadza mnie do szału jak się dowiaduję że klientowi który przedłuża umowę proponują gorsze telefony niż nowemu... A miał wejść Hutchitson to nam wybrali Netia Mobile która nwet jeszcze działać nie zaczęła... koszmar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRX Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Napisz koniecznie reklamację do ERY. Co do wymiany to tak jest wszędzie, po pierwsze oferty przedłużeniowe są z reguły słabsze od nowych aktywacji a do tego lista aparatów na całej stronie A4 z czego dostępnych jest 1/3 wszystkiego. Od taki zwykły operatorski marketing. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 To raczej sie zdziwisz jak podchodzą. Niedawno wymieniałem telefon i miałem do wyboru nokie 6030 i w ograniczonej ofercie 7650. Pierwszy za 70 zł drugi za złotówke. Obdzwoniłem wszystkie salony na Śląsku i nic. Dzwoniłem nawet do głównego na Wawelskiej i pytałem czy nie ma jakiegoś systemu żeby mi ten telefon znaleźli... Niewykonalne. Doprowadza mnie do szału jak się dowiaduję że klientowi który przedłuża umowę proponują gorsze telefony niż nowemu... A miał wejść Hutchitson to nam wybrali Netia Mobile która nwet jeszcze działać nie zaczęła... koszmar No to widze że nie tylko mnie olali ciepłym moczem, dzięki tobie chyba oszczędze 30 minut życia na jazde na złotą. Ale widze też taką opcje że może szukaliśmy nie tam gdzie trzeba bo na stronie http://www.era.pl/index.php?id=siec_sprzd§ion=indy widac wyraźnie że są salony ERA i sklepy ERA a także autoryzowane puntky sprzedaży, no więc A - Sklepy to chyba odpadają bo jeśli się nie myle mają tylko telefony bez abonamentu a ja musze mieć w abonamencie (nie wiem jak ty, u mnie z kasą krucho :D ) B - Byłem w autoryzowanym punkcie co jak wiadomo jest tylko "kanciapą" dla takiej firmy C - Idziemy do Idei ? :D BTW W reklamie plusą mówią "no tam też przecież pracują ludzie" - bzdura :D w ERA są tylko najbardziej leniwi krwiopijcy świata B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) Shakur ...z takim czymś nie czekaj...masz prawo do odszkodowania ze strony Ery za to że odłączyli Ci tel. w takim momencie. Mówisz że poniosłes jakąś tam szkodę przez to że zrobili to w tej sytuacji. Jakiej straty? nie musisz opowiadać szczegółów. A tak offtopic'owo to warto nagrywać rozmowy z BOK'ami firm. Oni coraz częściej to robią jako zabezpieczenie przed naciągaczami ale w momencie kiedy Ty przedstawiasz taki dowód poprostu wymiękają hmm moze faktycznie tak zrobie, w koncu mialem zablokowany telefon od piatku do poniedzialku, co nie podobalo mi sie, gdyz telefon jest mi niezbedny ... edit: witam ponownie ;] a jednak niczego mi nie doliczyli i zaplacilem normlany rachunek ;) (chodzilo o blokade polaczen wychodzacych z ich winy z reszta ... ) Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez shakur_45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 imho w dzisiejszych czasach i warunkach na rynku telefonii wiazanie sie abonamentem z operatorem gsm jest bez sensu. Prepaid rzadzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 No to widze że nie tylko mnie olali ciepłym moczem, dzięki tobie chyba oszczędze 30 minut życia na jazde na złotą. Ale widze też taką opcje że może szukaliśmy nie tam gdzie trzeba bo na stronie http://www.era.pl/index.php?id=siec_sprzd§ion=indy widac wyraźnie że są salony ERA i sklepy ERA a także autoryzowane puntky sprzedaży, no więc A - Sklepy to chyba odpadają bo jeśli się nie myle mają tylko telefony bez abonamentu a ja musze mieć w abonamencie (nie wiem jak ty, u mnie z kasą krucho :D ) B - Byłem w autoryzowanym punkcie co jak wiadomo jest tylko "kanciapą" dla takiej firmy C - Idziemy do Idei ? :D BTW W reklamie plusą mówią "no tam też przecież pracują ludzie" - bzdura :D w ERA są tylko najbardziej leniwi krwiopijcy świata B) Jako byly prawcownik sklepu Ery troche rozjasnie. Sklep od salonu rozni sie tym, ze salon ma na miejscu serwis i pierwszenstwo w dostawach. Zakres dostepnych uslug (nie liczac serwisu) jest taki sam. W sklepie tez mozna reklamowac telefon, ale bedzie on odeslany do serwisu producenta, co trwa. APS to sa sklepy franczyzowe i oni maja juz mniejszy zakres dostepnych uslug. Z telefonami jest tak, ze zawsze jest lista ze tak powiem aktualna, czyli to co jest rozwozone w dostawach (najnowsze i najbardziej chodliwe modele) oraz ta druga, czyli "aparaty dostepne w wybranych punktach sprzedazy" - oznacza to po prostu lezaki magazynowe. Takich telefonow juz sie po sklepach/salonach nie rozwozi, sklepy zazwyczaj odsylaja do salonow bo te maja wiekszy magazyn i jest szansa, ze jeszcze cos tam lezy. W tej samej kategorii co lezaki potrafia tez byc telefony z tzw. wyzszej polki, obecnie glownie jakies zabawki 3G, ktorych w dostawie jest np. 1 sztuka raz na miesiac. To tyle odnosnie nowych umow. W przypadku kontynuacji lista juz nie ejst tak podzielona, ale zawartosci dostaw to bynajmniej nie zmienia ;) Lista aparatow sie potrafi zmieniac czesciej niz promocje, wiec polecam tuz przed wyborem wybrac sie do sklepu czy salonu firmowego i poprosic o liste dostepnych aparatow. Zarowno ta, ktora nas bezposrednio dotyczy (jesli przedluzamy) jak i aktualny cennik telefonow w promocji. Pozdrowienia od leniwego krwiopijcy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...