piteq Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam Efekt pilowania, wiercenia, skrobania itp. :), tym razem dwoch blokow (cpu, nb). Bloki planuje zrobic identyczne z wygladu, roznica jest tylko nieznaczna wewnatrz. Zostalo jeszcze je zlutowac i wykonczyc. Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez piteq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Bloczek jak bloczek. Pomysł z nawiercaniem finów jest niezły. CZemu nie pakujesz na niego plexy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Bloczek jak bloczek. Pomysł z nawiercaniem finów jest niezły. CZemu nie pakujesz na niego plexy? a w cym takie rozwiązanie byłoby lepsze...? a może nie ma gwintowników... bloczki są spoko, misterna robota, gratulacje. Szkoda, że dosyć oklepany schemat Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez Pekaok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 mi sie wydaje ze jest coraz miej bloków z topem plexi. Plexa jest juz oklepana i przereklamowana wdg mnie, wystarczy spojzec na nowe bloki od mate. Mi jak top w moim Kraft64 mało wiele pęknie, to jede po miedz i bede ltował, no moze go skrece, jestem zdania ze blok z topem z miedzi lub alu jest ładniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 bardzo ładnie ale myślę ze bez tych dwóch kanałów było by lepiej bo i tak liczy sie to co nad rdzeniem a nie po bokach ;) bardzo ładnie wykonane czym to było szlifowane ??? ręcznie ??? czy jakąś szlifierką ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 DaRoN -> Po prostu kawalek miedzi, mosiadzu i troche cyny. I tak bedzie zamkniety w blaszanej skrzynce. Dlaczego nie plexa? Powodow jest kilka. Wymienie tylko jeden: plastik. Nie twierdze ze jest zly. Nie podoba mi sie, i tyle. termit_tm -> Boczne kanaly maja maly przeswit, zrobione tylko po to zeby wyrowanac mniej wiecej przeswit wewnetrzny bloku do wezyka 8x1. Plaskie powierzchnie szlifowane recznie na papierze sciernym polozonym na szkle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 papier 320 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ładne, zgrabne i przedewszystkim - homemade :D . Ogolnie jestem na + (plus) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 :lol: Jakim papierem szlifowac miedz. Zależy mi aby lsnij jak lustro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Bloczki elegancko wykonane. Szału nie ma, ale jak na prawdziwy homemade to na wysokim poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 :lol: Jakim papierem szlifowac miedz. Zależy mi aby lsnij jak lustro Szlifijesz jakims wodnym z 2000 i potem pasta polerska od samochodu i jest lusterko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Szlifijesz jakims wodnym z 2000 i potem pasta polerska od samochodu i jest lusterko ;) Wielkie dzieki!!!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) termit_tm -> Nie wiem co chesz osiagnac. Czy tylko plaska powierzchnie? Czy plaska i o "malej chropowatosci". Jesli tylko to pierwsze to 200 - 400. Jesli to drugie to zaczac mozna od ok 200 a skonczyc na 2000 :). Przy papierze 2000 mozna juz osiagnac efekt lusterka, ale to juz zajecie na pare godzin (maszynowo znacznie krocej :) ). Ps. Panowie, bloki jeszcze nie sa skonczone. :) Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez piteq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Podziwiam takich ludzi jak ty, co mają tylko wiertarkę stołową i próbują własnych sił w robieniu bloków. Ciekaw jestem ile wierteł poszło, no chyba że miałeś jedno dobrej jakości? Co do lutowanego topa to ma tylko jedną wadę, mianowicie jest nie zdejmowalny! A z czasem trzeba wyczyścić w środku. Co do polerowania na lustro, to polecam preparat KIWI, nie trzeba wcześniej tak polerować papierami, tylko ma jeden mankament: cenę! Za robotę ogólnie RESPEKT!!! Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 J.O.H.N. -> Wiertake stolowa... gdybym mial, to bylo by "troche" prosciej. Poleglo 11 szt. wiertel 1,5 mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Super wyglądają :-) Zrób fotki swojego warsztatu, napewno zachęci to innych to twórczej pracy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) J.O.H.N. -> Wiertake stolowa... gdybym mial, to bylo by "troche" prosciej. Poleglo 11 szt. wiertel 1,5 mm. Dlatego jeszcze większy respekt !!! Super wyglądają Zrób fotki swojego warsztatu, napewno zachęci to innych to twórczej pracy Jak to jest imadło i wiertarka. Nie wiem czy tak zachęci, jak ktoś się zabierze za robienie czegoś z miedzi to dopirero wtedy się przekona jaki to twardy materiał! Powiedzieć łatwo, zrobić zdecydowanie trudniej. Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) glo -> Fotki warsztatu mowisz :). Narzedzia: Dochodzi do tego jeszcze imadlo stojace (przykrecone) na taborecie, lutownica 200W. I to jest ten caly warsztat :). Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez piteq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Ty to masz nerwy ze stali, żeby taką wiertarką męczyć! Chyba ci to trochę czasu zajeło? Brawo, z takim zapleczem to piękna robota. Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 J.O.H.N. -> Super zajecie uspakajajace :). Cos jak klejenie papierowych samolotow. Polecam. Z tymi dwoma zeszlo moze ok. 30 - 35 godzin. Nie staram sie zwracac na to uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 termit_tm -> Nie wiem co chesz osiagnac. Czy tylko plaska powierzchnie? Czy plaska i o "malej chropowatosci". Jesli tylko to pierwsze to 200 - 400. Jesli to drugie to zaczac mozna od ok 200 a skonczyc na 2000 :). Przy papierze 2000 mozna juz osiagnac efekt lusterka, ale to juz zajecie na pare godzin (maszynowo znacznie krocej :) ). Ps. Panowie, bloki jeszcze nie sa skonczone. :) a właściwie nie wiem po co pytałem ... przecież dziennie szlifuje czasem kilka bloków B) ehh było rano jakoś tak mi sie napisało heheh chyba przez sen jeszcze ;) ja polecam do tego szlifierkę taką bardzo przyspiesza ta prace przy papierze 1500 można uzyskać lusterko bez pasty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Bloki zlutowane, wykonczone. Niedlugo prawdopodobnie znajda sie na wlasciwym miejscu :). Wymiary blokow: 40 x 40 x 12 calkowita wysokosc z kroccami: 29,5 Kilka fotek: Blok 004 (mini) wystepuje tylko "goscinnie". :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Bardzo mi sie podobają i doceniam prace !! Good Job :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4ne Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Fantastyczna robota podziwiam autora za wkład pracy i osiągnięty efekt.Bloki na najwyższym poziomie.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Naprawde świetne bloczki... sam bym taki chciał ;) Podziwiam twój wkład pracy w nie, wykończenie świetne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 O stary ciągle nie moge wyjśc z podziwu że tymi narzędziami zrobiłeś jeden blok, a co dopiero dwa :shock: Ogromny szacunek Efekt końcowy super,bardzo mi sie podoba :D Szczerze mówiąc stawiając obok siebie taki blok i taki z topem z plexy, to plexy wymięka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 a masz imadło...? Mi przy zabawie miedzią najbardziej doskwiera właśnie jego brak. Ciężko tnie się miedź brzeszczotem bez czegokolwiek choćby imadłopodobnego ;S oczywiście przy takim zapleczu masz u mnie wielki szacunek, prawie jak McGyver ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « prawie robi wielka roznice =D respect .. z takimi narzedziami 2 bloki zrobic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Wow Niezla robota. Wewnatrz bloki tak sobie wygladaja ale na zewnatrz to mistrzostwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 a masz imadło...? Mi przy zabawie miedzią najbardziej doskwiera właśnie jego brak. Ciężko tnie się miedź brzeszczotem bez czegokolwiek choćby imadłopodobnego ;SMam imadlo (pozyczone). Bez niego to cokolwiek zrobic bylo bardzo ciezko. Bloki sa juz zamontowane, w ukladzie. Po godz. 21 dodam kilka aktualnych fotek ukladu w tym temacie. Dziekuje wszystkim za komentarze i opinie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...