Skocz do zawartości
pablo163

Składam Komputer mam 1600zl I prosze o opinie!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Skladam komputer wreszcie!!! :)

Plytę gl mam wiec nie zmieniam jest nia asus a7v266 styka jak na razie za rok sie wymieni :) cd-rom mam litel on 52x No i to wszystko co mam a terz co nie am a proponuje:

Gf ti 4200 64mb ddr asus/msi--------700zl

128 ddr 266 kingstone bo jedna 128 mam zapomnialem napiac:)-----90zl

dysk B4 40Gb 7200 ------350zl

Procesor xp 1700 0,13u ---------270zl

fdd------30zl

buda z komputerowej zasilke mam wiec nie przejmuje sie ze kupie codeshit zasilke z codeshita do czegos zastosuje ale jeszcze ne weim do czego : -----135 zl

Czekam na opinie badz sugestie co mozna kupic innego!

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Pozdr

nie wiem, czy znajdziesz. reszta w miare ok, tylko ram od razu wez lepszy, jak zmienisz plyte bedzie jak znalazl. Dysk przydalby sie wiekszy troszke.

a nagrywarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast GF zainwestuj w jakiegos radka.

40GB to za malo..zobaczysz ze po jakims czasie uzytkowania stwierdzisz ze ci braknie miejsca na dysku...

Ta twoja druga kostka to tez Kingstone 266?

A zadnej wypalarki nie kupujesz? jak bys dobrze zagospodarowal funduszami to moze i by ci starczylo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamiast ti 4200 wydaje mi sie ze lepiej qpic radka 9500 i softwareowo go na 9500 pro.

gdzie ja to kupie a czy wydajnosc nie jest taka sama???

nie wiem, czy znajdziesz. reszta w miare ok, tylko ram od razu wez lepszy, jak zmienisz plyte bedzie jak znalazl. Dysk przydalby sie wiekszy troszke. 

a nagrywarka?

znajde sa na allegro co do dysku no to musze sie zmiescic w kasie

Ati Radeon 9500@9700 moded 899zł + cała reszta bez budy i fdd - 1609zł sokoro zasilacz masz to rozłożysz sobie kompa na biurku i będziesz miał spoko sprzęt!  a kiedyś najwyżej kupisz sobie budę

a gdzie ty a tyle widziales no to troszke prowizoryczne rzeby go tak rozlozyc a pozatym nie mam miejsca:)

Zamiast GF zainwestuj w jakiegos radka. 

40GB to za malo..zobaczysz ze po jakims czasie uzytkowania stwierdzisz ze ci braknie miejsca na dysku... 

Ta twoja druga kostka to tez Kingstone 266? 

A zadnej wypalarki nie kupujesz? jak bys dobrze zagospodarowal funduszami to moze i by ci starczylo

Jakiego radka ???Nie napisales ,Dysk no to musze sie kiczyc z kasa jak wiadomo a to bede oszczedzal miejsce Tak kingstone 266 wypalarka sasiad mam i pul ulicy nie problem na caviorexa zapodac i przegrac u kogos!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamiast ti 4200 wydaje mi sie ze lepiej qpic radka 9500 i softwareowo go na 9500 pro.

gdzie ja to kupie a czy wydajnosc nie jest taka sama???

No nie jest taka sama jest wyższa , aczkolwiek kupowanie tego radka jest troszke ryzykowne , może sie trafić egzemplarz który ma spierniczone dodatkowe 4 potoki i wtedy będzie kupa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie wiec lepiej nie ryzykowac i inwestowac w sprawdzony sprzet !! Floty na ulicy na nowa potem nie znajde a napewno mi jej nie wymienia w serwisie na new!

Nie zagłębiałem sie dokładnie w ten temat , ale z tego co wiem to sie zdarza dosyć rzadko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz, jak to mowia ryzyko sie oplaca. Poza tym ja za ti4200 niedalbym 700 zl. Chyba bym wolal radka 8500 le (te herculesy co 300/300 sie kreca) stoja troche ponad 400 zl. Wtedy bys mial na lepsze pamieci. Ti4200 za taka cene to moim zdaniem troche drogo.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Plytę gl mam wiec nie zmieniam jest nia asus a7v266 styka jak na razie za rok sie wymieni :) cd-rom mam litel on 52x No i to wszystko co mam a terz co nie am a proponuje:

fdd------30zl

buda z komputerowej zasilke mam wiec nie przejmuje sie ze kupie codeshit zasilke z codeshita do czegos zastosuje ale jeszcze ne weim do czego : -----135 zl  

Pozdr

Po co ci MSI? Wez Prolinka i masz 100zł w kieszeni! Pamieci masz do dopy zmien na DDR333 i plyte na EpoX'a 8RDA bo jak nie to ten Athlon bedzie sie zatykal na starej mobo i pamiatkach. Moze jakas grabiare do tego? Dysk kup Caviara 8mb 80GB :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

fdd------30zl

Pozdr

Po co ci MSI? Wez Prolinka i masz 100zł w kieszeni! Pamieci masz do dopy zmien na DDR333 i plyte na EpoX'a 8RDA bo jak nie to ten Athlon bedzie sie zatykal na starej mobo i pamiatkach. Moze jakas grabiare do tego? Dysk kup Caviara 8mb 80GB :D.
Tata rata czytaj troche lepiej nie widzisz ze tam jest napisane 1600 zl.Msi bo sie chyba lepiej kreci od prolinka a cena i tak ta sama jest dysk za co plyta za co pamiec narazie NIE mAM KASY ZEBY TAK WSZYSTKO ZMIENIC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...