Soften Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam mam pytanie mam roczny zasilacz CHIEFTEC HPC-360-202-DF mam możliwość bez dopłaty wymienić na FORTRON FSP400-60PFN 400W co sądzicie lepiej ten Fortron czy Chieftec się lepiej będzie dalej sprawował. Drugie pytanie czy ten Chieftec wystarczy do konfigu Sempron 2,6 64 bit, ram 512 mb, Radeon 9800 Pro, nagrywarka dvd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) nie wymieniaj, ten fortron jest nastawiony na stare configi ciągnące głównie z 5V i żadnego zysku z tego nie będzie. Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam mam pytanie mam roczny zasilacz CHIEFTEC HPC-360-202-DF mam możliwość bez dopłaty wymienić na FORTRON FSP400-60PFN 400W co sądzicie lepiej ten Fortron czy Chieftec się lepiej będzie dalej sprawował. Drugie pytanie czy ten Chieftec wystarczy do konfigu Sempron 2,6 64 bit, ram 512 mb, Radeon 9800 Pro, nagrywarka dvd.Nie warto, ten fortron ma mocną piątkę co nie zrobi dla twojego konfigu żadnego pożytku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Fajnie dzięki za odpowiedzi i jeszcze jedno pytanie mam do prawie takiej samej konfiguracji tylko sempron 2,5 i nie dopisałem tam dysk 80 7200 8 mb, FORTRON FSP300-60PNA(PF) wystarczy czy lepiej jak najszybciej zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Jak najszybciej to nie musisz zmieniać, a jeśli ten semp 2,5 nie jest kręcony, to tym bardziej nie trzeba zmieniać, zresztą zmierz napięcia miernikiem, to się dowiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ten fortrek ma odpowiednio na 3.3v 5v i 12v : 15A 30A 15A, przydaloby sie cos z mocniejsza 12V... Jak WDK wspomnial, jesli ten komp krecony to napisz, i wtedy mozna pomyslec nad zmiana, i zmierz napiecia miernikiem, nie programem ;) jak mierzyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...