Skocz do zawartości
dar_max

Zestaw Do 1300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Widziałem kilka dość fajnych zestawów opartych o Semprona 3000+ s. 939. Sam złożyłem coś takiego:

1. MOBO AsRock dual-sata2 [~200zł]

2. DYSK Samsung Spin Point P80S SP1614C (160GB, 8MB, SATA/150) [~250zł]

3. GRAFA Sapphire Radeon X550 Advantage 128MB DDR (128bit) [~250zł]

4. PAMIĘĆ Twinmos 400Mhz 512MB [~150zł]

5. BUDA + ZASILACZ Techmaster + Fortron 350W [~140zł]

6. PROC + WENTYLATOR Sempron 3000+ (s.939)oem + Pentagram Freezone Nx 80Al oem [~400zł]

Jak dobrze pokombinuje to wyjdzie ok. 1300zł może trochę ponad (różne oferty sklepów). Co myślicie o takim zestawie? Będę go używał głównie do prac biurowych(office, internet, photoshop), a od czasu do czasu zagram w jakąś gierkę (starszą). Proszę was o jakieś propozycje i ewentualnie dajcie mi jakieś namiary na tanie sklepy gdzie mógłbym dostać te części po jak najniższej cenie. Z góry wielkie dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, w sumie ciężko, na jednym forum wyczytałem, że 7300GS to jak mocno podkręcony 6200, wg tego zestawienia

http://benchmark.pl/artykuly/zestawienie_G..._empiryczne.htm

6200 jest niżej niż 9700

Ciężko znaleść na necie jednoznaczną odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do photoshopa 512 ramu może być mało (przy dużych obrazach), lepiej 1024 dla świętego spokoju. A grafiką bym się zbytnio nie przejmował, bo do zastosowań które wymieniłeś radek 9550 (taki zwykły za niecałe 200zł http://proline.pl/shop.php?prodid=GIGA+A9550+128 ) spokojnie wystarczy, do gierek możesz lekko podkręcić i będzie dobrze.

Edytowane przez Masaccio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co byście powiedzieli o kompie opartym na intelu, bo grał będę naprawdę żadko więc może warto trochę dołożyć do Pentiuma D805 jakieś mobo(mogłoby być z zintegrowaną kartą graficzną i wolnym slotem np. na PCI-Express), zasiłka Fortron 350W buda za max 70zł i ramy jakieś no i oczywiście dysk może nawet 40Gigowy bo mam od starego kompa jeszcze 60Gigowego więc powinno wystarczyć co byście zaproponowali ? i czy to ma naprawdę jakiś sens, bo mi przede wszystkim zależy na wydajności w różnych programach a na grach w minimalnym stopniu co wy na to ? proszę o odpowiedź gdyż zamierzam kupić to wszystko na początku maja

Edytowane przez dar_max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Polak_1991

pD805~500

Abit as8~160

goodram 2x512mb~270

Radek 9500pro~250

Samsung 160 GB SATAII&NCQ~260

Forton 350~60

Cena troche ponad 1300zl

Edit

Mozesz kupic cos takiego jak u mnie w gygnaturze cena tez cos kolo tego.

Edytowane przez Polak_1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi