Skocz do zawartości
Muminek

Abadon Gpu Prosba Do Posiadaczy. Help Me.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Mecze sie juz od dawna z ABADON GPU PRO...

Problem mam taki iż tempetarury wyzsze niz na orginalnym chlodzeniu.

Nie wiem co jest grane? Za slabo przykrecony blok ?

Juz tyle kombinowalem ze chyba mi sie na rogach rdzen zaczyna kruszyc....

Wiec chyba jednak nawet za mocno dokręcam.....

Bardzo prosze o jakies fotki jak to zamocowaliscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam taki bloczek - temperatura na GPU 6800GT (nie kręcony) pokazywana przez kartę to 42C w stresie 55C jak miałem zwykłe chłodzenie temperatury były w granichach 60 IDLE - 75 STRES.

Faktycznie dokręciłem dobrze, użyłem dobrej pasty (nie za dużo) pompę mam CWU i dużą chłodnicę od wartburga (chyba) z 6-cioma wentylami 120mm na niej. Jak wyłączę wentyle - temperatura GPU sięga 50C w IDLE. Czyli u mnie różnica wynioła min. 10C.

Nic nie wiedząc o Twoim WC można tylko wróżyć lub zgadywać... zapodaj jakąś fotkę, karty z blokiem i ukłądu - będzie łatwiej pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ten bloczek jest taki słąby? zastanawiam sie nad kupnem jakiegos uzywanego bloku na grafe, rozwazałem abadona, a tu zonk, dziadostwo?

Bloczek jest dobry. Mam go na x1900 i jest OK. Coś musi być źle z montażem albo z pozostałymi komponentami WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi