gonzo911 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam. Problem wygląda następująco. Potrzebuje zbudować regulator napięcia(tak jak do wentylatorków) którym będę mógł sterować za pomocą programu na komputerze. Wiem ze nie ma problemu zbudować taki układ który będzie komunikował się prze RS232 lub LPT ale ja musze to zrobić pod USB. Wiem ze na forum znajdują się osoby z odpowiednią wiedzą i na pewno mi pomogą. Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 i myślisz ze od ręki ktoś Ci narysuje schemat sterownika pod USB? :) Wydaje mi sie że gdzieś jednak widziałem coś takiego.. W przyklejonym nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo911 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 właśnie nic takiego nie znalazłem niestety:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 bez mikrokontrolera raczej się nie obejdzie... zatem jeśliś słąby w te klocki to lepiej zrezygnuj zawczasu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 pod usb nie ma kontrolera ale pod RS-a tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo911 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 To wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 problem jest taki iż wszelkie tego typu urządzenia są zależne od systemu operacyjnego. Dlatego też warto mieć system chłodzący jako niezależne urządzenie. Stąd pewnie nikt nie pchał się w kierunku sterownika pod USB... musisz ostro poszukać na goglach i nie na stronach z PC tylko na stronach elektronicznych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...