Skocz do zawartości
tpalarczyk

Agp Ciągle Na Czasie?

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dziękuję za informację - widzę, ze trzynasz rękę na pulsie ...

Teraz tylko pytanie kiedy i za ile ? /mam na myśli oczywiście wersję GT /

Jak to zwykle bywa - ile po takim "press info" karty pojawiaja się w Polsce ? ... oczywiście mam na myśli "normalną" sprzedaż - nie pojedynczo importowane sztuki za grubą kasę ...

I jeszcze jedno - wszędzie jest opis AGP x8 - jak rozumiem tego typu karty nie będą pracować na AGP x4 ? - inne napięcia ?

Swoja drogą ciekawe czy kiedyś wypuszczą na AGP 7900GT ? ;-)

Trzymam trochę łapę na pulsie, bo obecny 6600GT mnie wnerwia i mam ochotę się go pozbyć, a obecny komp będzie służyć jeszcze dłuuugie lata, jako maszyna także do gier.

Z moich doświadczeń wynika że we wrześniu te karty powinny być już normalnie w sklepach internetowych, a w październiku będą już miały normalne ceny. Niestety na początku cena za wersję GT będzie raczej wysoka podejżewam że ok 800-900zł i może się okazać że GF7800GS który wolno acz nieprzerwanie tanieje (widziałem je niedawno po 1000zł) będzie bardziej opłacalnym zakupem :?

Co do płyt z AGP4x to do tej pory nie widziałem karty AGP8x która by nie działała, mocy karcie też zbytnio to nie zabiera.

Co do GF7900GT AGP to pewnie już go nie ujżymy, ale za jakiś czas kto wie czy nie pojawi się jakiś lower-midrangowy jego odpowiednik wydajnościowy tyle że z obsługą dx10 :roll:

A to jakby ktoś miał wątpliwości na jakim PCB będą robione Leadteki A7600GT :lol:

7600GT

Dołączona grafika

6600GT

Dołączona grafika

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi