Kean Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 szukalem ;) ale nie znalazlem nic poza tym, że do gorącej wody włożyc końcówke wąż to innovatec z RN (8/10), a coolriver ma krućce 11... ma ktoś jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Może posmaruj króćce na coolriverze płynem do mycia naczyć (ludwik lub coś innego gęstego). Powinno łatwiej wejść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 szukalem ;) ale nie znalazlem nic poza tym, że do gorącej wody włożyc końcówke wąż to innovatec z RN (8/10), a coolriver ma krućce 11... ma ktoś jakieś pomysły? Kurcze ... ostatnio pare tematów sie przewijało gdzie ludzie sie wypowiadali jak naciągają węże na duże króćce ... troche poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Ja dzisiaj prawdopodobnie sie bede za to zabieral . Imo gorąca woda + np jakis metalowy stozek i powinno sie go na tyle "rozbic" ze wejdzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 to snie nie 'rozbija' ZTCW, bo jeszcze nie testowalem ludwik i wrzatek w szklance, ew. nad gazem lub zapalniczka i sie rozgiagnie... podobno 8 wchodza na 12 a nawet 14 ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 to snie nie 'rozbija' ZTCW, bo jeszcze nie testowalem ludwik i wrzatek w szklance, ew. nad gazem lub zapalniczka i sie rozgiagnie... podobno 8 wchodza na 12 a nawet 14 ;D chyba jak obwiażesz kruciec 14 takim weżem ;) ZTCW? @Heat, powodzenia (przyda sie ;) ) i czekam na jakieś sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 to snie nie 'rozbija' ZTCW, bo jeszcze nie testowalem ludwik i wrzatek w szklance, ew. nad gazem lub zapalniczka i sie rozgiagnie... podobno 8 wchodza na 12 a nawet 14 ;D ke ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 ke ?e? ZTCW? http://www.google.pl/search?hs=FkD&hl=pl&c...btnG=Szukaj&lr= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Moglbys pisac na temat ? Odpowiedz mi dlaczego wedlug Ciebie "to snie nie rozbija" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 prosze :P 8/10 na złaczce nk12 eheima ... przepis: ciepła woda,nożyczki, 2rece (czasem by sie trzecia przydala) użycie: waz wkladamy do szkladnki z wrzątkiem (z 2-3cm weza), czekamy chwile wyciagamy wkladamy nożyczki na glebokosc 1-2cm i rozszerzamy (dobrze cos wlozyc pomiedzy nozyczki i zostawic na chwile robie tak 2-3 razy i wchodzi potem waz na krócec bez problemu calosc zajmuje 3-5 minut ;] im ciensza scianke maja weze tym latwiej .. waz 8/11 bylo mi troche ciezej zalozyc .. 8/10 poszedl jak z platka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Ja jak ostatnio zakładałem węże to jeszcze po samym rozgrzaniu rozszerzałem je szczypcami i pomagało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Moglbys pisac na temat ? to chyba nie do mnie takie zarzuty: ke ? Odpowiedz mi dlaczego wedlug Ciebie "to snie nie rozbija" ?To moze ja cos zle rozumiem, co znaczy 'rozbjac'? weze sie ew rozciaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Oj to przepraszam , bede do Ciebie nastepnym razem pisal duzymi literami , albo uzywal na tyle prostych zwrotow zebys nie musial sie nameczyc z ich dekodowaniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 suszarka, porządnie rozgrzać, potem naciągnąć na coś stopniowo ziększającego swoją średicę np. dziubek lejka, poczekać parę godzin i mamy średnicę węż większą ok dobrych kilka mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 suszarka, porządnie rozgrzać, potem naciągnąć na coś stopniowo ziększającego swoją średicę np. dziubek lejka, poczekać parę godzin i mamy średnicę węż większą ok dobrych kilka mm.sprawdze to, bo we wrzatku mi sie nie udalo... niby zanurzam, sie ogrzewa, ale po chwili stygnie i tyle z calego nagrzewania... nie mam wprawy jeszcze w naciganiu, ale raz prawie mi sie udalo hehe, widac, duzo cierpliwosci trzeba miec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 jak jest goracy, naciągasz go na jakis storzek i jak juz osiągnie zadowalającą średnice to ja kjest jeszcze na storzku, zalewasz go zimną wodą, wtedy sciągasz i nakładasz na co potrzebujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Samo włożenie węża do wrzątku nic nie da. Trzeba go jeszcze na ciepło rozciągnąć nożyczkami. Ot cała filozofia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 nozyczkami, ale z tempymi końcami, takie jak dla dzieci z przedszkola ;) Bo jak bedąostre to rozetnie wąż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Bo jak bedąostre to rozetnie wąż.Taa.. trzeba byc bardzo ulatentowanym zeby tak nozyczkami przeciac waz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Taa.. trzeba byc bardzo ulatentowanym zeby tak nozyczkami przeciac waz.. No tak jak ja :oops: Cellfastta 10/13 tak przeciąłem, bo musiałem naciągnąc na 16mm. A noziczki były fryzjerskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) Taa.. trzeba byc bardzo ulatentowanym zeby tak nozyczkami przeciac waz.. Można rzec że nawet bardzo ;) W każdym razie próbowałem naciągnąć 8mm na 12mm i powiem że lejek i zapalniczka przyjacielem twym ;) Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 ale o to chodzi ze ja nie wsadziłem tych nozyczek dalego tylko ledwo co, no z 2cm i rozciągałem, jak bym go wsadziłdale to pewnie by sie nie przecieło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 można zamiast nożyczek kombinerki (nie takie klasyczne ale te podobne do szczypców) ale patent z nożyczkami genialny :) być może skorzystam gdy w następnej wersji układu będę się przesiadał z węży 10/13mm na 8/10 B) :lol2: :lol2: B) B) podobają mi się te węże Innowateka które świecą pod wpływem UV - po co się babrać z jakimiś barwnikami? płyn innovateka + świecące węże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 A zeby sie nie powtarzac: KLIK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Wrzatek plus naciagniecie = Danger Den A8N z wezami innovateka :) Wielkie dzieki :)) A tak by lezal mi bloczek na pulce :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 u mnie poszlo przed chwila, po godzinei zabawy: ludwik i nozyczki... inaczej nie chcialo waz 8mm na kolanka w kadecie 12mm (przejscie z 15mm fabrycznych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ja zalozylem 1 narazie bo chcialem troche potestowac szczelnosc wszystkiego ale poszlo przy pomocy kuchenki gazowej, nozyczek i ludwika :) strasznie lapy po tym silowaniu sie przez 30min bola ;) dzieki wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...