Skocz do zawartości
Kean

Jak Założyć Wąż Innovateca 8/10 Na Coolriver-a?

Rekomendowane odpowiedzi

szukalem ;)

ale nie znalazlem nic poza tym, że do gorącej wody włożyc końcówke

wąż to innovatec z RN (8/10), a coolriver ma krućce 11...

ma ktoś jakieś pomysły?

Kurcze ... ostatnio pare tematów sie przewijało gdzie ludzie sie wypowiadali jak naciągają węże na duże króćce ... troche poszukaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to snie nie 'rozbija'

ZTCW, bo jeszcze nie testowalem

ludwik i wrzatek w szklance, ew. nad gazem lub zapalniczka i sie rozgiagnie... podobno 8 wchodza na 12 a nawet 14 ;D

chyba jak obwiażesz kruciec 14 takim weżem ;)

ZTCW?

@Heat, powodzenia (przyda sie ;) ) i czekam na jakieś sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze :P

Dołączona grafika

8/10 na złaczce nk12 eheima ...

przepis:

ciepła woda,nożyczki, 2rece (czasem by sie trzecia przydala)

użycie:

waz wkladamy do szkladnki z wrzątkiem (z 2-3cm weza), czekamy chwile wyciagamy wkladamy nożyczki na glebokosc 1-2cm i rozszerzamy (dobrze cos wlozyc pomiedzy nozyczki i zostawic na chwile

robie tak 2-3 razy i wchodzi potem waz na krócec bez problemu

calosc zajmuje 3-5 minut ;]

im ciensza scianke maja weze tym latwiej .. waz 8/11 bylo mi troche ciezej zalozyc .. 8/10 poszedl jak z platka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suszarka, porządnie rozgrzać, potem naciągnąć na coś stopniowo ziększającego swoją średicę np. dziubek lejka, poczekać parę godzin i mamy średnicę węż większą ok dobrych kilka mm.

sprawdze to, bo we wrzatku mi sie nie udalo...

niby zanurzam, sie ogrzewa, ale po chwili stygnie i tyle z calego nagrzewania... nie mam wprawy jeszcze w naciganiu, ale raz prawie mi sie udalo hehe, widac, duzo cierpliwosci trzeba miec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

jak jest goracy, naciągasz go na jakis storzek i jak juz osiągnie zadowalającą średnice to ja kjest jeszcze na storzku, zalewasz go zimną wodą, wtedy sciągasz i nakładasz na co potrzebujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Taa.. trzeba byc bardzo ulatentowanym zeby tak nozyczkami przeciac waz..

No tak jak ja :oops:

Cellfastta 10/13 tak przeciąłem, bo musiałem naciągnąc na 16mm. A noziczki były fryzjerskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa.. trzeba byc bardzo ulatentowanym zeby tak nozyczkami przeciac waz..

Można rzec że nawet bardzo ;)

W każdym razie próbowałem naciągnąć 8mm na 12mm i powiem że lejek i zapalniczka przyjacielem twym ;)

Edytowane przez JROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

ale o to chodzi ze ja nie wsadziłem tych nozyczek dalego tylko ledwo co, no z 2cm i rozciągałem, jak bym go wsadziłdale to pewnie by sie nie przecieło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można zamiast nożyczek kombinerki (nie takie klasyczne ale te podobne do szczypców) ale patent z nożyczkami genialny :) być może skorzystam gdy w następnej wersji układu będę się przesiadał z węży 10/13mm na 8/10 B) :lol2: :lol2: B) B) podobają mi się te węże Innowateka które świecą pod wpływem UV - po co się babrać z jakimiś barwnikami? płyn innovateka + świecące węże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi