Skocz do zawartości
Milo

Jaką płyte główną do Athlona 2000XP+ NForc Czy Via KT400?!?!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam niemały problem zastanawiam sie nad zakupem płyty głównej właśnie pod Athlona 2000XP+ i mam dylemat poniewaz nie wiem co wybrac jedni chwalą Nforc 2 a inni Via KT400 i tak z Via KT400 wybierał bym z tych 3 płyt:

Asus A7V8X KT400 DDR400 USB 2.0 AGPx8

Gigabyte GA-7VAXP RAID AGPx8 KT400 USB2.0

Gigabyte GA-7VAXP-Ultra RAID S-ATA AGPx8 KT400

A z Nforc 2 to:

Epox NForce 2 Dual DDR

Asus NForce 2 Dual DDR wersja bez Delux

CO WYBRAĆ?!?!??!?!?!?!?!?

PS.Szczerze mówiąc nie tak bardzo mi zalezy na podkręcaniu bardziej zalezy mi na stabilności,wyposażenia,kontabilności oraz wiadome CENIE!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos mi sie wydaje ze bedzie close topic, ale ja ci powiem zebys kupil epoxa na nForce 2"EPOX 8RDA"(odsylam do innych postow tam jest wszystko opisane). Offtopic:przeczytaj moj podpis i sprzedaj athlona jezeli ma potencjał:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja polecam MSI KT400-Ultra-SR płytka super i z AGPx8 oraz Serial-ATA jakoś ostatnio na temat S-ATA sporo informacji a jeszcze niedawno jak pisałem o tej płycie wszyscy zarzucali mnie tekstami po co Ci AGPx8 po co Ci Serial-ATA pewnie do wakacji się dowiedzą po co :):):)

Co do NForce to nie wiem, podobno jest GIT ale z tego co wiem jeszcze są dość istotne problemy na poziomie sterów do Chipsetu, żeby tylko nie było z tą nowością tak jak np.: z Savage 2000 w grafice, albo z intelem 820 w płytach głównych :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że jesteś nowy Krootki więc chodzi mi o to żeby nie było zadnych problemów jak np wsadze do płyty Radeona albo jakies inne bzdury albo zeby dla Geforcow nie było za napieciami jaj takie tam pisze na szybkiego wiec wiesz sorry jezeli cos zle mi wsyzło!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pupa blada Abit RULES!!!!! :wink: Na KT400!!!TYLKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a mozesz powiedziec cos wiecej a nie drzec sie nie podajac zadnych argumentow (no chyba ze argumentem jest iz ja posiadasz :lol: :lol: ) "abit rulezzz" i do tego "tylko Kt400" :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...