Rosio Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 chce sobie kupic ta pompke bo chyba nie ma lepszej w stosunku wydajnosc/cena ale nie wiem jak to jest z jej niezatapialnoscia, tzn wiem ze moze ona sluzyc jako niezatapialna ale by to zrobic to tzreba jakies mody stosowac czy sa jakies specjalnie dolaczane zlaczki czy cos podobnego :? :?: , chodzi o to czy nic nie przecieka jak pompka pracuje jako niezatapialna BTW moze ktos ma jakies fotki ze zdjeciami tej pomki zmontowanej jako niezatapialna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Z tego co mi wiadomo to nie trzeba jej modowac. Juz kiedys sie kogos o to gdzies pytalem,ale nie mam tej pompki,wiec nie wiem czy to prawda. Napewno na to pytanie odpowie Ci reed albo Mate. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 w8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 w88O :? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 sorx za jakosc i skale szarosci, ale inaczej zajmowaloby to baaaaardzo duzo..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 w88O :? :?: w8=wait Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 nie weim, czy to widac, ale srednica wlotu to 18.9 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 w88O :? :?: w8=wait hie hie wielkie dzieki bruce o to mi chodzilo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Bruce lekko przesadziles :) Nie mogles napisac,ze jest niezatapialna i nie trzeba nic modowac? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 eee a potem byloby pytanie jak jest zbudowana itp :P jak juz pomagac, to pobagac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 No pewnie chodzi mi tylko o to,ze pojechales na maxa. Cala instrukcja :) Ale pomoc faktycznie fachowa. Mi tez sie przyda,bo planuje zakup tej pompeczki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 jak chcesz to ci wysle druga strone instrukcji ;) jest ejszcze troche rysunkow :PPPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 No pewnie chodzi mi tylko o to,ze pojechales na maxa. Cala instrukcja :) Ale pomoc faktycznie fachowa. Mi tez sie przyda,bo planuje zakup tej pompeczki. Pozdrawiam ja wlasnie przed chwila zlozylem zmowionko na nia 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 No pewnie chodzi mi tylko o to,ze pojechales na maxa. Cala instrukcja :) Ale pomoc faktycznie fachowa. Mi tez sie przyda,bo planuje zakup tej pompeczki. Pozdrawiam ja wlasnie przed chwila zlozylem zmowionko na nia 8) gratuluje :> nie pozalujesz ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 ja tesz zamówiłem :) bruce jesteś boski - masz jednego hedszota z sajgi za free a z 19 mm na 12 to pewnie system przejsciówek :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 weze 15mm da sie spokojnie naciagnac na ten wlot 18,9mm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Rosio podaj www. sklepu gdzie ją zamówiłeś??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Rosio podaj www. sklepu gdzie ją zamówiłeś??? u Matea tutaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 ja tesz zamówiłem :) bruce jesteś boski - masz jednego hedszota z sajgi za free a z 19 mm na 12 to pewnie system przejsciówek :( hehe :> czekam :P got your back :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 weze 15mm da sie spokojnie naciagnac na ten wlot 18,9mm ;) moim sklromnym, bo skromnym, ael zawsze zdaniem to nei ebdzie dobry pomysl odplyw jest stosunkowo krotki i ja bym sie bal! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Ja mam tak wlasnie zrobione, zaciski zaloz i niczego sie nie boj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Mam tą pompke MJ 1000 i szczerze polecam. Przejeździłem pół Warszawy żeby ją dostać bo potrzebowałem szybko i nie chciałem czekać na przesyłkę, znalazłem ją po 2 dniach szukania na Placu Inwalidów w zoologicznym. Martwiła mnie tylko jej głośność, a raczej buczenie. Rozwiązałem problem poprzez zawieszenie jej na rurce odprowadzającej wode z pojemnika, w ten sposób w żaden sposób nie dotyka ścianek i dopiero z bliska słychać cichą pracę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 mam - od Mate (thx - cool service) ale - BUCZY :( !! jako że chciałem niezatapalną to się załamałem.... na razie myśle... jak pozbyć się buczenia???????? BTW - redukcję z tych 18 mm na 12 zrobiłem doklejając plastikowy króciec szybkozłączki węza 1/2cala (w castoramie za złotówkę) - pasuje idealnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 hmm fitq.....pojedz do sklepu tonsila i kup mate tlumiaca :> i albo owin pompke, albo..........zrob pudeleczko z kartonu, wytnihj otwory na rurki, owinieta pompke wloz do pudelka i ejszcze pudelko owin...... a pudeleczko poloz na czyms elastycznym :> btw, mi ta pompka nioe buczy....dziwni ejstescie :> ale mam zatopiona i zamortyzowana :> bylem zapobiegliwy.....od razu zamortyzowalem....zmywakiem do naczyn :PPPPPPPPPPPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ja tez mam zatopioną w 4l. pojemniku i buczała jak była zamontowana do spodu na tych przyssawkach co dają w komplecie. Tak jak pisałem, najłatwiejszą metodą wyciszenia drgań i co za tym idzie buczenia jest zawieszenie jej na rurce tak żeby nie dotykała spodu pojemnika, dodatkowo można owinąć cały pojemnik gąbką, ale nawet bez jest cicho. BTW - metoda z wiszącą pompką zapożyczona z CPC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...