Skocz do zawartości
jendor

Zmiana Napięcia Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem jeszcze bardziej podkrecic moją kartę graficzną. Nie chce jednak bawic sie w v-mody ani inne. Czy jak dam wieksze napiecie na AGP to nie uszkodze karty. Chodzi o 9550 i k8ns

jak podnosisz częstotliwość taktowania magistrali AGP/PCI-E i urządzenie na niej pracujące zacznie pracować nie stabilnie, możesz podnieść napięcie żeby wyostrzyć sygnał i ustabilizować sytuacje

nie przyspieszy komunikacji, ale może uszkodzić karte i chipset płyty głównej

UPDATE:

zacytowałem nie to co chciałem, palec się omsknął :D

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale kurde dlaczego? Czemu podniesienie DDR podniesie wydajnosc, a AGP juz nie?

niestety odesle cie do google ;)

poczytaj o architektorze pamieci ram i agp

edit:

albo zamiast poznawac teorie przejdz od razu do praktyki,

nie ma to jak sprawdzic na wlasnej 'skorze' :P

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak konkretow. Kazda sztuka jest inna. Teoretycznie zwiekszenie napiecia na AGP jest wskazane przy niestabilnosci na 1,5V. Tyle ze zwiekszone napiecie ciagnie ze soba wieksza ilosc wydzielanego ciepla i ktorys element ( mofset, kondzior czy cholera wie co ) moze nie wytrzymac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja dorzucę coś o siebie

w obliczy faktu, ze twoja karta nie wykorzystuje całej dostępnej przepustowości AGP przy standardowym taktowaniu oraz, faktu ze przepustowość AGP jest niczym w porównaniu do osiąganego transferu pamięć karty:GPU, podnoszenie nie ma sensu bo jak zajdzie potrzeba nagłego pobrania danych z pamięci systemowej, to czy AGP będzie taktowane 66 czy 68 MHz spadek w FPS będzie wyraźnie zauważalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi