jendor Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Chciałem jeszcze bardziej podkrecic moją kartę graficzną. Nie chce jednak bawic sie w v-mody ani inne. Czy jak dam wieksze napiecie na AGP to nie uszkodze karty. Chodzi o 9550 i k8ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) uszkodzisz ;) wiec zmiane napiecia agp sobie odpusc :) ale mam czas reaakcji :P Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Walkowane wielokrotnie. Tyle ze bez jakis konkretnych wnioskow. Poswiec troche czasu na przejzenie forum i mozesz albo sobie odpuscic albo podniesc ;] @greg505 Ale Ci sie nudzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 troszke ;) Orgiusz z tego co pamietam, to z podnoszeniem napiecia lepiej sobie radzila nvidia, a ati dosyc czesto padalo, wzrostu oc na pewno nie bedziesz mial :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 nie moze mi nikt wyjasnic co w takim razie daje podniesienie napiecia i czestotliwosci AGP? Tak na chlopski rozum, bez zadnych odsylaczy do googlow albo innych tematow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 jest to po prostu niezalecane! dazy sie do tego zeby czestotliwosc agp wynosila 66Mhz, a pci 33Mhz kazde odchylki od normy moga spowodowac uszkodzenie sprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 no to czemu jest mozliwosc zmiany czestotliwosci fsb? Poza tym czy podniesienie czestotliwosci nie przyspieszy komunikacji miedzy plyta a karta graficzna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) Chciałem jeszcze bardziej podkrecic moją kartę graficzną. Nie chce jednak bawic sie w v-mody ani inne. Czy jak dam wieksze napiecie na AGP to nie uszkodze karty. Chodzi o 9550 i k8nsjak podnosisz częstotliwość taktowania magistrali AGP/PCI-E i urządzenie na niej pracujące zacznie pracować nie stabilnie, możesz podnieść napięcie żeby wyostrzyć sygnał i ustabilizować sytuacje nie przyspieszy komunikacji, ale może uszkodzić karte i chipset płyty głównej UPDATE: zacytowałem nie to co chciałem, palec się omsknął :D Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Mi np. chipset prawie się nie podkręcał przy częstotliwości AGP 66mhz, dopiero po przestawieniu na 68mhz mogłem się pobawić (ogromna różnica). Komp chodzi z rok na 68mhz, na razie nic się nie stało. A coś może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 nie przyspieszy komunikacji, ale może uszkodzić karte i chipset płyty głównej ale kurde dlaczego? Czemu podniesienie DDR podniesie wydajnosc, a AGP juz nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) ale kurde dlaczego? Czemu podniesienie DDR podniesie wydajnosc, a AGP juz nie?niestety odesle cie do google ;) poczytaj o architektorze pamieci ram i agp edit: albo zamiast poznawac teorie przejdz od razu do praktyki, nie ma to jak sprawdzic na wlasnej 'skorze' :P Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 IamWeasel Wiesz jak to jest. Niektorym cos ( najczesciej dyski pata ) padaly na pci 34MHz a innym smigaja non-stop na 39 :? Kazdy konfig jest inny i inne sa tolerowane czestotliwosci i napiecia na AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendor Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Tak, tylko mi chodziło o napięcie w voltach a nie częstotliwość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Brak konkretow. Kazda sztuka jest inna. Teoretycznie zwiekszenie napiecia na AGP jest wskazane przy niestabilnosci na 1,5V. Tyle ze zwiekszone napiecie ciagnie ze soba wieksza ilosc wydzielanego ciepla i ktorys element ( mofset, kondzior czy cholera wie co ) moze nie wytrzymac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 A co orgiuszu z czestotliwoscia agp? wiesz cos na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Wyzsza czestotliwosc powinna miec odzwierciedlenie w wiekszej przepustowosci szyny agp. A praktycznie wychodzi granica bledu pomiarowego. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 to ja dorzucę coś o siebie w obliczy faktu, ze twoja karta nie wykorzystuje całej dostępnej przepustowości AGP przy standardowym taktowaniu oraz, faktu ze przepustowość AGP jest niczym w porównaniu do osiąganego transferu pamięć karty:GPU, podnoszenie nie ma sensu bo jak zajdzie potrzeba nagłego pobrania danych z pamięci systemowej, to czy AGP będzie taktowane 66 czy 68 MHz spadek w FPS będzie wyraźnie zauważalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...