nie.tak Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Witam watpie czy ktos znajdzie rozwiazanie ale nie zaszkodzi sprobowac ;) MAm taki problem w podkrecaniu z szyna ht a wiec o dziwo gdy jest zbyt mala...np 400mhz albo 600 ( dzielnik 3 wogole najbardziej awaryjny sie okazuje) to zawiesza sie grafika albo w 3d markach sypie artefaktami po zwiekszeniu dzielnika na 4 przy fsb(dalej czytac htt) 260 czyli ponad 1000na ht wszystko dziala ok. kiedy zmniejsze dzielnik a zwieksze fsb np. 280 ( ht wychodzi kolo 1000 zalezy jaki dzielnik) to znow problemy znow z grafika wlaczal prime 95 chodzi pare godzin zero bledow....odpale 3d marka...zawiesza sie mimo obnizenia taktowania na grafice....kabinowalem juz rozne ustawienia...da sie to jakos obejsc?? bo procek ma potencjal (najwiecej przechodzil na prime 290 czy tez 295 fsb bo juz dokladnie nei pamietam przy napieciu bodajze 1,44 no ale z grafika wtedy problemy.jest na to jakas rada? procz wymiany plyty glownej;) odrazu zaznaczam ze do swojego kompa bede mial dostep dopiero po majowce wiec narazie przyjmuje pomysly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Co z HT 2? Może masz połówki? Jeśli to nie pomoże to bym kombinował z inną mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nie.tak Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 nie mam polowek:/ probowalem wszystkie mozliwosci najgorzej(czytaj najszybciej sie zawiesza przy nizszym fsb na 3) ale praktycznie stabilnie dziala tylko na mnozniku 4 przy podnoszeniu htt moze konfikt ht z karta graficzna jakis? za 3 tyg bede testy robil na starym geforce 4 zobaczymy czy cos zmieni.. teraz stabilnie dziala na 4 przy fsb 265 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiD2 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Ja tez sie podlacze z pytankiem.Mam plyte epox 8kda3j i procka a64 2800.Podkrecilem go na 2300 i wszystko dziala dobrze,S&M prime -zadnych bledow zadnych zawiech ale mam problem z biosem.Kiedy wlaczam kopa np z rana po kilku godzinach nieuzywania komp dlugo startuje i potem automatycznie przestawia czestotliwosc zegara na default.Dodam tylko ze taka sytuacja wystepuje tylko przy nierozgrzanym procku.Ktos ma jakies pomysly?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Ja mam pomysł - wymień baterię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ja te mam problem, jak mam HTT300 i mnoznik 3x to wywala błędy sterownika ATI. Jak mam 2,5x to sie laguje, wogle ilosc FPS strasznie spada i nieraz sie poprostu zawiesza komp w grach. Mobo to Gigabyte k8ne, rev1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nie.tak Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ja mam pomysł - wymień baterię :)rozumiem ze to bylo do sid2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Ja tez sie podlacze z pytankiem.Mam plyte epox 8kda3j i procka a64 2800.Podkrecilem go na 2300 i wszystko dziala dobrze,S&M prime -zadnych bledow zadnych zawiech ale mam problem z biosem.Kiedy wlaczam kopa np z rana po kilku godzinach nieuzywania komp dlugo startuje i potem automatycznie przestawia czestotliwosc zegara na default.Dodam tylko ze taka sytuacja wystepuje tylko przy nierozgrzanym procku.Ktos ma jakies pomysly??tez mam taki problem a płyta nowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 A próbowaliście ustawienia AUTO? Jeżeli macie to IMO najlepsze jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...