PFK Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Niedawno strzelilem upgrade kernela z 2.4.27 na 2.6.16.9, i po kompilacji pojawily sie dziwne problemy... po wlaczeniu nowego kernela system zawiesza sie na 'Starting the hotplug evens dispatcher: udevd'. Po tym komunikacie nie pojawia sie nic, czekalem 30min i mi sie znudzilo, nie wiem za bardzo co robic... udev jest tylko pod 2.6.x, a ja na 2.4.27 mialem devfs bez zadnych problemow. Dodam ze obecnie uzywam Debiana, a uzywac nowego kernela raczej musze(zapis na NTFS, lepszy support USB, do tego dochodzi lepsza wspolpraca z moja plyta glowna... zlacze agp i karte mi wykrywa prawidlowo bez zadnych specjalnych sterownikow, na 2.4.27 bawilem sie 2 tygodnie zanim mi sie udalo). Dorzucilem konfig jednej z pierwszych kompilacji(zrobilem z 5, ale wszystkie sie wywalaja na tym samym bledzie), jesli ktos jest zainteresowany. config_2.6.16.90420.txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 A masz zainstalowanego udev'a? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) A masz zainstalowanego udev'a? ;] Z tego co mi wiadomo to udev sie automtycznie instaluje na kernelach 2.6.x jesli nie zaznacze ze chce devfs w configu(a nie zaznaczalalem), ale poszukam na googlu wiecej i dam znac czy to cos pomoze(troche moze mi to zajac, bo mam caly weekend zawalony). Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez PFK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmarian Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 nie wiem jak w debianie ale w gentoo mam udev osobno jako paczkem :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 udev jako program jest osobno paczką (trzeba go doinstalować). Udev jako wsparcie jest natywnie w kernelu chyba od 2.6.13 żebym nie skłamał. http://www.kernel.org/pub/linux/utils/kern...tplug/udev.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) udev jako program jest osobno paczką (trzeba go doinstalować). Udev jako wsparcie jest natywnie w kernelu chyba od 2.6.13 żebym nie skłamał. http://www.kernel.org/pub/linux/utils/kern...tplug/udev.html aha, dzieki juz dziala :) Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez PFK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...