prozak82 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 witam bawil sie juz ktos podobnym sprzetem jak w temacie w OC?? zastanawiaja mnie mozliwosci oc tego sprzetu ja na nim wycisnalem max ~3.4 mhz z czego nie jestem zadowolony blokade mam na szynie 177(napiecie ~1.43) na 178 juz nie chce odpalic co dziwne na 177 pracuje stabilnie przy stresach osiaga kolo 40 stopni (chlodzonko robi swoje) podwyzszenie napiecia do ~1.47 nie pomaga. co ciekawe juz przy 3ghz'ach mialem problem spowodowany przez ram (goodram 667mhz wybralem wlasnie 667 ze wzgledu na oc by miec zapas od 533 jakie dyktuje celeron) przy zblizeniu sie do 650mhz ramu komp nie odpalal (wlasciwie to odpalal bo sam sobie w takich sytuacjach przywraca domysle ustawienia biosu ^^ w starym kompie musialem kombinowac :P ) zmienilem mnoznik pamieci na 3.33 i odpalil (na szynie 177 mam kolo 590mhz pamiatek) dalsze obnizanie mhz ramu w celu uzyskania wyzszego taktowania proca nie pomaga. ma ktos jakies pomysly, doswiadczenia inne porownania podobnego sprzetu na 775?? prosze o pisanie tylko prosze bez hasel w stylu kup sobie AMD :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 hm te fsb 177 a 178 ze nie odpala to płyta nma chyba blokade... ja na 1.425v robie 2.53@4088 stabilnie max 4.3 jak narazie na boxowym wentlu. te procki sie dobrze krecą, ale sa bardzo mało wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozak82 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 a jednak to wina ramu obnizylem duzo nizej mhz pamiatek i kreci sie procek bez problemu na dniach zlapie na test pamiatki geil 667 zobaczymy jak one beda sie sprawowac. btw mial ktos juz taki problem ze pamiatki nie wyrabialy swojej prawidlowej czestotliwosci pracy?? :blink: (u mnie to goodram) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) moze masz timiting ustawiony np2-2-2-5 i ci dlatego nie wyrabiaja daj timiting 2.5-3-3-7 i krec i daj 2.8/2.9V na ram nie buj sie nie spala sie!! moje ramy leca na timitin 2.5-3-3-7na 250mhz co daje 500:) Edit: Te Geile beda o niebo lepsze od GooDram'ow Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Polak_1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozak82 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 najciekawsze jest to ze nie moge zmieniac timingow tylko mnoznik pamiatek to pierwsza wada tej plyty jaka znalazlem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenas Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Ja posiadam te plyte tylko na innym procku i timingi mozna spokojnie zmienic. Odpowiedz to CTRL + F1 . Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...