pawelekmal Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) Czym sie rozni wejscie d-sub od dvi oczywiscie oprocz wygladu? czy monitor lcd 17cali ma duzo ladniejzy obraz na dvi czy ta roznica jest niedostrzegalna? (karta graficzna ma 2 wyjscia dvi ale jest przejsciowka dvi>d-sub) Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez pawelekmal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) jeśli monitor obsługuje DVI to obraz na tym złączu powinien być ładniejszy ale jeśli monitor ma tylko D-sub to przejściówka nic nie da... Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 heh akurat kupiłem grafe wczoraj na dvi i przesiadłem się z d-sub na dvi i jak dla mnie nie ma żadnej różnicy na tym monitorze co mam w podpisie ;) więc nie wiem czy to coś daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 chodzi o to ze chialbym kupic sobie tani a w miare dobry monitor lcd, a te tanie maja tylko zlacze d-sub. a karta graficzna obsluguje dvi (sa przejsciowki na d-sub) no ale skoro to nie robi wiekszej roznicy to chyba nie ma co doplacac za zlacze dvi w monicie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Nie ma zadnej roznicy, swego czasu wydalem 180 zlotych na kabel DVI i.. to zmarnowane pieniadze. Nie da sie zauwazyc roznicy chyba ze ktos jest podatny na sugestie i voodoo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) chodzi o to ze chialbym kupic sobie tani a w miare dobry monitor lcd, a te tanie maja tylko zlacze d-sub. a karta graficzna obsluguje dvi (sa przejsciowki na d-sub) no ale skoro to nie robi wiekszej roznicy to chyba nie ma co doplacac za zlacze dvi w monicie.... aaa bo ty tak to chcesz zrobić, hmm, bo jeśli grafa ma wyjście d-sub i dvi obok siebie na śledziu to nie ma zauważalnej różnicy w jakości jeśli podlączysz monitor na wyjściu d-sub ( nie przez przejściówkę), ale słyszałem że jeśli monitor podlączony jest przejściówką z dvi na d-sub to już jest zauważalna różnica ale niestety w drugą stronę tzn jest gorszy obraz (podobno na wyższych rozdzielczościach widać jakieś odbicia obrazu), ale nie wiem jak to się ma w praktyce bo nie próbowałem, ale słyszałem takie coś, że tak może się dziać ;) niech sie wypowie ktoś kto to praktykował a swoją drogą ile masz kasy na monitor ? może odrobinkę dołożysz do monitora ze złączem DVI i po kłopocie ;) ten co mam w opisie teraz leci koło 1100zł i on ma już złącze DVI Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Czym sie rozni wejscie d-sub od dvi oczywiscie oprocz wygladu? czy monitor lcd 17cali ma duzo ladniejzy obraz na dvi czy ta roznica jest niedostrzegalna? (karta graficzna ma 2 wyjscia dvi ale jest przejsciowka dvi>d-sub) Podłączanie monitora CRT do DVI przez przejściówkę nic Ci nie da... jeśli chodzi o LCD natomiast, to przynajmniej przez DVI jest wygodnie (bez chrzanienia się z pixel clock, phase, szerokością ekranu i wykrywaniem/albo nie rozdzielczości), natomiast różnicę i tak ciężko zobaczyć ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 'Widocznosc" roznicy zalezy od monitora - na jednych widac, na innych niekoniecznie. Na moim na przyklad widac roznice szczegolnie w rozdzielczosciach nienatywnych (podlaczalem kiedys drugiego kompa), na DVI obraz jest duzo wyrazniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...