MaKaR Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 nie wiedziałem na jakie to forum wrzucic bo nie wiem czego to wina więc strzeliłem że sprzetu a problem jest taki po około 10 minutach ogladania filmu w Vplayerze albo best pleyerze programy te zawieszają mi sie nie mam pojeci a o co chodzi czego to może być wina pomóżcie. nie jest to wina softweru chyba bo już robiłem kilka razy format c: i tak jush od dawna bezsensu help Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Moze ci naped cd siada??? Laser sierozstroil i teraz nie potreafi odczytac. A moz po prostu plyta jest zjeb*. Ja mialem Scary movie od kumpla i nalepka z jednej strony (tej co mozna coz zapisac) byla zdarta jakies 2 mm i sie film w tym miejscy wieszal nic na to nie mozna bylo poradzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 ale ja z dysku jade to tez mi sie zawiesza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 To nie wiem z cdromu to zrozumiale zle zeby z dysku??? moze film juz jest tak nagrany i zapisany ze sie zacina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 nie wiedziałem na jakie to forum wrzucic bo nie wiem czego to wina więc strzeliłem że sprzetu a problem jest taki po około 10 minutach ogladania filmu w Vplayerze albo best pleyerze programy te zawieszają mi sie nie mam pojeci a o co chodzi czego to może być wina pomóżcie. nie jest to wina softweru chyba bo już robiłem kilka razy format c: i tak jush od dawna bezsensu help Super własnie chciałem załozyc podbny temat ale oszczedze forum bo mnie berkut pogoni z kijem :P Problem wystepuje u mojej dziewczyny ma durona 1000 256 ram dimm karte gf2 mx 400 64mb mobo ecs k7s5a(czy cus takiego ) . Ma zainstalowane kodeki wszelkiej masci i dokladnei te same co u mnie bo ja jej robie z kompem . Jak leci jakis film czy do z dysku czy z plyty zacina sie po jakiejs chwili ale tak ze nie da sie nic zrobic nie pomaga ctrl alt del ( a to winda 2000) . Nie pomaga reinstalka przepiecie wszystkiego najnowsze stery doslownie nic . Komp nie jest krecony poprostu dziewiczy :P Pomozcie mi koledzy bo nie da sie filmow u mojej laski ogladac w zupelnosci . czego to moze byc przyczyna ????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 O chyba widze przyczyne a moze to wina mobo ty tez masz ecs'a . Ale nie wiem ludzie majacy ecs zglaszac sie czy nie wystepuja u was takie problemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 mi sie komp nie zawiesz tylko program z którego oglądam filmik czy to może byc wina karty graficznje bo ostatnio cos mi świruje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 no to masz lepiej jej sie wiesza caly komp i to na amen ito jest wiekszy problem ale sadze ze obydwoje macie problem wynikajacy z tego samego shitu .Tylkoco tym gowienkiem jest to ja juz za cholere nie moge rozkminic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 ej ale moi qmple mają ecsy rózne i im działają filmy bez probemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 twoim kumplom moze trafily sie dobre modele chociaz wiekszosc ECSow to shit jakich malo (bez urazy) a w szczegolnosci k7s5a jak dziala to dziala super ale jak sie zacznie krochmailc to nie ma na to rady ;) Osobiscie stawiam na plyte sam kiedys ja mialem (przez jakis tydzien dluzej nie wytrzymalem) ciagle zwisy w grach 3d w systemie raczej nie na filmach nie probowalem wiem ze byl to problem przegrzewania sie jakiego komponentu (jak sciagnalem lewa scianke to se moglem pograc 10 min dluzej :lol: )tylko nie moglem dojsc jakieg probowalem dodatkowo chlodzic chipset ale nic to nie pomagalo wiec po prostu zmienilem mobo :D pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Z ecsami to jest tak, ze jak sie Biosu nie zaktualizuje to system sie wiesza w roznych momentach. Wszyscy moi znajomi, ktorzy maja ecsy (przynajmniej 4 przypominam sobie) mieli wlasnie taki problem. Na stronie ecsa nawet doczytalem kiedys zeby zatualizowac bios bo sie moze wieszac, bo w starym sa bledy. Wiec wszyscy co maja ecsy i sie im komp wiesza zlota rada: ZAKTUALIZUJCIE BIOS. A jak sie nie wiesza to tez zaktualizujcie, bo pewnie zacznie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 nie zawsze to pomaga ale w wiekszosci przypadkow owszem :lol: u mnie nie pomoglo pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Poprzednio miałem celka 800@1064 i wszystko chodziło bez zarzutu z wyjątkiem filmów - musiałem wracać do 800MHz. Może u ciebie to wina procka albo rzeczywiście płyty. W każdym razie raczej odpadają kodeki i programy do odtwarzania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Więc ja powiem tak dla mnie na 75 procent jet to wina płyty głównej miałam ten sam problem z moim Ecs K7VZA ver. 3,2 plyta zawieszała kompa przy ogladaniu flmow niezaleznie czy z plyty czy z dysku, oddalam ten shit dostalam nowa i sprzedałam , najlepiej tak zrob. Wieszanie filmow to dosc powszechne na ecs'ach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 A uzywasz programu divx antifreezer? Zapobiega on zawieszaniu sie filmow. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 A uzywasz programu divx antifreezer? Zapobiega on zawieszaniu sie filmow. Pozdrawiam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: oni mowia o wieszaniu sie kompa podczas ogladaniu fimow a nie wieszaniu, zamarzaniu samego filmu wiec w tym przypadku ten program nic nie pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 O chyba widze przyczyne a moze to wina mobo ty tez masz ecs'a . Ale nie wiem ludzie majacy ecs zglaszac sie czy nie wystepuja u was takie problemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(mam ECS K7S5A i zarowno na starym jak i nowym Biosie wszystko chodzi OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 O chyba widze przyczyne a moze to wina mobo ty tez masz ecs'a . Ale nie wiem ludzie majacy ecs zglaszac sie czy nie wystepuja u was takie problemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(mam ECS K7S5A i zarowno na starym jak i nowym Biosie wszystko chodzi OK. ....wiekszosc ECSow to shit jakich malo (bez urazy) a w szczegolnosci k7s5a jak dziala to dziala super ale jak sie zacznie krochmailc to nie ma na to rady.... jakbys nie czytal topicu ;) to czesc mojej wypowiedzi tylko kilka postow wyzej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 A spróbujcie na tych waszych ECS wyłączyć AC'97, bo kumpel ma tego samego, miał analogiczny problem, zrobiliśmy to, co napisałem, i pomogło. Ma teraz poczciwego SB128. Po prostu ECS, jak ktoś pisał, albo chodzi zarąbiście i kręci się pod niebiosa jak na płytkę za 240 PLN, albo wiesza się niemiłosiernie. Z tej pierwszej opcji to widziałem 2 take ECSy, z tej drugiej to już sam nie wiem ile...ale zgadywać można, że problemy z tymi płytkami są wszelakiej maści... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0b3rT Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Witam wszystkich.... Właśnie się zarejstrowałem choć często odwiedzam to forum.... A chciałem podzielić się swoim doświadczeniem gdyż miałem dokładnie ten sam problem co w temacie.... Zestawik krury złożyłem chrześnicy na komunię składał się z ECS k7vta3 v2. athlon 1.6XP gf2 mx400... i takie tam innne Komp działał całkiem sprawnie przez 3 mies... do momentu kiedy chcieli obejrzec jakić film.... po 10 min filmu nie ważne czy z dysku czy z CD zwis całkowity... Dwa razy stawiałem system kodeki jakie tylko znalazłem w necie efekt zawsze jeden - zwiss!! Bratu młodszemu złożyłem identyczny zestaw (oszczędności ) i wszystko git!! Co dziwne we wszystkich grach ok a film 10 min i zwis... Bujałem się z tym 5 dni... Wymieniłem wszystkie podzespoły od brata i komp za każdym razem na divx -ach zwis!! Zareklamowałem płytę i po 3 tyg dostałem tą samo z odpowiedzią wszystko oki.. Złożyłem klamoty do kupy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m film nio i zdziwko wszystko oki... Po skończonym filme robie restart a tu muj Athlon 1.6XP jest czytany jako 1.05... !! Okazało się że na 100 hz wszystko działa, a na 133 wieszają się divx-y Dzwoniędo serwisu z gębą a gość mi zaczyna ściemiać że sprawdzali to na duronie 1.2 100hz .. Ale bez zadnego gadania zgodził się na wymianę płytki już bez przyjmowania na reklamacje .. - "proszę przyjechać to wymienimy" A tak to 3 tyg mnie trzymał i stwierdził że oki.. Po wymianie płyty wszystko jak być powinno... na 133hz działa wszzystko bez problemu i filmy są oki.. Może moja historyjka ci pomoże .. Sory że się tak rozpisałem ale chciałem w całości naświetlić sprawę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Super własnie chciałem załozyc podbny temat ale oszczedze forum bo mnie berkut pogoni z kijem :P Problem wystepuje u mojej dziewczyny ma durona 1000 256 ram dimm karte gf2 mx 400 64mb mobo ecs k7s5a(czy cus takiego ) . Ma zainstalowane kodeki wszelkiej masci i dokladnei te same co u mnie bo ja jej robie z kompem . Jak leci jakis film czy do z dysku czy z plyty zacina sie po jakiejs chwili ale tak ze nie da sie nic zrobic nie pomaga ctrl alt del ( a to winda 2000) . Nie pomaga reinstalka przepiecie wszystkiego najnowsze stery doslownie nic . Komp nie jest krecony poprostu dziewiczy :P Pomozcie mi koledzy bo nie da sie filmow u mojej laski ogladac w zupelnosci . czego to moze byc przyczyna ????????????? IMHO to efekt za slabego/padajacego zasilacza. Mialem cos podobnego, w rozmaitych sytuacjach. Sprawdz napiecia i zobacz jakiej mocy jest zasilacz. BTW, u mojej pani daje sie ogladac wiekszosc filmow na Celeronie 333@416 i 64 MB SDRAM @ 440BX, jedynie czasami cos troche szarpie :) Ale jakby ktos mial jakies Pentium III 500 albo cos podobnego na Slot 1, to niech da znac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...